Laatst was ik bij mijn kapper. Ze heet Olga en is eigenaar van een kapsalon. We maken altijd een praatje over haar business. Zij is een echte ondernemer en ik bewonder haar ‘sense for business opportunities’.

Olga vertelde dat zij heel moeilijk aan personeel kan komen.

Zij vertelde ook dat personeel zich niet meer wil laten bijscholen. Als collega’s eenmaal klaar zijn met de kappersopleiding vinden ze dat ze zijn uitgeleerd.

Olga begrijpt die instelling niet. Je moet de nieuwste haarstijl toch kunnen knippen/scheren/föhnen/permanenten? Je moet toch mee kunnen met de laatste mode? Daarvoor moet je je bijscholen.

Bijscholen om relevant te blijven.

In vele gereguleerde beroepen is permanente educatie verplicht. Hoe mooi is het dat Olga vanuit zichzelf vindt dat ze aan permanente educatie moet doen?

Hoe zit dat met het notariaat?

Volg jij PE-opleiding omdat het moet of omdat je vindt dat je jouw cliënt moet helpen met de laatste stand van het recht?

Hoe je het wendt of keert, je moet 20 punten per jaar behalen. Of je dat nu wil of niet.

Als je het dan toch moet doen, zorg dan dat je de opleiding kiets die bij je past en die je leuk vindt.

‘Grappig’ om te zien dat bij volksstammen aan professionals permanente educatie verplicht moet worden gesteld om mensen naar de opleidingen te krijgen. Bij degene die het meest verstand van permanent heeft, is het volgen van bijscholing een natuurlijke keuze.

In onze Master Classes vragen we naar onderwerpen waarover jij een Master Class zou willen bijwonen. Nu vragen we jou: van welke docent zou jij les willen hebben? Graag ontvangen wij jouw reactie in een persoonlijk bericht naar office@praktijkgenerator.nl.

Zegt het voort

Ken jij collega’s voor dit ook interessant is? Stuur dan alsjeblieft de link naar dit artikel aan hen door.