maandag 12 maart 2012

Modellenbeheer #FlexBV: backbone of achilleshiel?

Met de op handen zijnde wijzigingen in het ondernemingsrecht komt de achilleshiel van het modellenbeheer bovendrijven. Het kantoor vormt een modellencommissie en die gaat voortvarend aan de slag. Er wordt een taakverdeling gemaakt en er worden afspraken gemaakt. De tweede vergadering wordt al minder goed bezocht dan de eerste, immers de praktijk gaat altijd voor en daardoor hebben sommige leden hun huiswerk nog niet af. Later dan gepland, druppelen de eerste modellen binnen. En dan begint het circus: Piet heeft andere visie dan Kees en daar moet op zijn minst nog een aantal keer over worden gesproken. Een nieuwe vastgesteld model is er dus nog niet, maar de medewerkers moeten wel voort. Dus passen ze bestaande modellen alvast zelf maar aan en slaan deze op op een eigen plek in het systeem. Feed back vanuit de praktijk wordt in het privé model opgeslagen en blijft zo privé. Uiteindelijk komt er een nieuw vastgesteld model, maar de praktijkinput van de verschillende gebruikers staat daar niet in. En dan is de kans groot dat de medewerkers hun eigen model blijven gebruiken.

Elk kantoor worstelt met dit probleem. Elk kantoor zal zeer veel energie en tijd moeten steken in zijn modellen.

Dit kan ook anders. Er zijn verschillende bronnen voor modelteksten. Een aantal grote uitgevers, sommige notariele netwerkorganisaties en de KNB stellen modellen beschikbaar. Deze modellen zijn echter vrij statisch en worden echter niet door praktijk input van alle dag verbeterd. PraktijkGenerator doet dit anders. De modellen van PraktijkGenerator zijn een afspiegeling van modellen die door en uit de praktijk ontstaan en omdat de gebruikers van PraktijkGenerator haar clienten zijn, is het up to date houden van de modellen de praktijk van PraktijkGenerator. Het heeft derhalve de hoogste prioriteit. Hierin schuilt het belangrijkste verschil met het modellenbeheer bij de afzonderlijke kantoren en die van de uitgevers. PraktijkGenerator ontvangt input van haar gebruikers, concentreert die input en verwerkt die input binnen enkele dagen. De modellen worden met elke verbetering beter. Dit is een continue proces. Doordat de verbeteringen vanuit het hele land komen, gaat dat proces veel sneller dan bij prive modellen. Maar zijn de modellen van PraktijkGenerator dan niet goed? Als er ruimte is voor verbetering zegt dat dan iets over de kwaliteit? Hoe goed een model ook is, er is altijd ruimte voor verbetering. Waarom zou elk kantoor dat op individuele basis moeten doen?

Maar: als ik dezelfde modellen gebruik als mijn concurrent, verlies ik dan geen klanten? Welke cliënt selecteert zijn notaris op zijn modellen? Wij denken geen enkele, op deze of gene uitzondering na die de regel bevestigt. En juist door modellen in te kopen, bespaart een gemiddeld kantoor tientallen zo niet honderden uren per jaar aan modellenbeheer. Deze tijd kan veel beter worden gestoken in acquisitie en praktijkuitoefening. PraktijkGenerator stelt u dus in staat praktijk te generen en u te focussen op zaken waarmee u direct geld kunt verdienen. PraktijkGenerator ontzorgt en zorgt ervoor dat het modellenbeheer uw backbone wordt, ipv uw achilleshiel. Ga naar www.praktijkgenerator.nl en registreer uzelf gratis. Volg ons op Twitter: @praktijkgenera

Laat een reactie achter.

 • Met veel plezier woon ik de Master Classes van PraktijkGenerator bij, omdat deze goed georganiseerd zijn en inhoudelijk heel sterk zijn. Ik kan de Master Classes bij een ieder van harte aanbevelen.

  De heer mr B.L.W.P. Versteeg, notaris bij VHN Notarissen in Den Helder
 • De Praktijkgenerator is voor mijn kantoor een zeer waardevolle database!

  Wim van Ringelesteijn van Notariskantoor Mr W. van Ringelesteijn in Alblasserdam
 • Fijn dat PraktijkGenerator nu ook toelichtingen bij huwelijksvoorwaarden aanbiedt. De toelichtingen zijn ook intelligent gemaakt en daardoor in no time klaar.

  Gijsbert van der Heiden van Notariskantoor Van der Heiden te Streefkerk
 • Ik ben zeer tevreden met het abonnement bij PraktijkGenerator. Met PraktijkGenerator heb ik 3 voor de prijs van 1: alle know-how, (intelligente) modellen en PE-punten in één abonnement. Daarnaast kunnen wij gebruik maken van de expertise van de medewerkers van PraktijkGenerator en kunnen wij altijd terecht met vragen. Van belang is met name snel telefonisch advies over juridische kwesties maar ook gevraagd en ongevraagd advies over het runnen van een notariskantoor in deze tijden.
  Mevrouw mr J.P.M.L. Martens-Posthumus, notaris bij VanLier Posthumus notarissen
 • Ik ben superblij met PraktijkGenerator, hadden we veel eerder moeten doen. Een actueel modellenbestand tot je beschikking hebben scheelt een hoop tijd in plaats van alles zelf uitzoeken. Het is het geld meer dan waard!

  Mevrouw mr. F.P. Smink, notaris bij Notariskantoor Ellemers te Sneek
 • Het boekje "Boost jouw notariskantoor" is niet alleen een must voor notariskantoren maar ook voor andere professionals als advocaten en accountants. Een handleiding om jouw doelgroep en product te leren te begrijpen en voorspelbare groei te bereiken. Vraag ernaar bij PraktijkGenerator: ze zenden het jou GRATIS toe.

  Dirk-Jan Rol, eigenaar van Admare, administratiekantoor voor de juridische sector
 • Ik voel mij sterker met PraktijkGenerator, het is mijn notariële partner.

  Jesse Russel van Team Notarissen in Maastricht
 • Fijn dat PraktijkGenerator in de drukke decembermaand in het notariaat zeer snel heeft gereageerd op mijn vraag per mail! Hierdoor kon de betreffende akte nog die maand passeren.

  Gijsbert van der Heiden van Notariskantoor Van der Heiden te Streefkerk
 • Je kennis op peil houden is een must als notaris. Bij PraktijkGenerator krijg ik alle know-how en PE-punten in één abonnement!

  Dorus de Hair, notaris bij De Hair Vrijdag notarissen & adviseurs te Oisterwijk
 • Inmiddels al meerdere Master Classes van PraktijkGenerator naar tevredenheid gevolgd. Fijn ook dat de rechtsgebieden familierecht en vastgoed worden behandeld.

  Idy van Hoek, notarisklerk bij Notariskantoor Annet Wijers te Heeze
 • Op 11 oktober 2018 heb ik de master class Goederenrecht voor de Notariële Vastgoedpraktijk bijgewoond. Kordate docenten die de cursus praktisch aanvliegen en ook openstaan voor interactie met de aanwezige. Zeer goede ervaring, ik zou het iedereen aan willen bevelen.

  Pepijn Beliën, notaris van Oostland Notaris te Berkel en Rodenrijs
 • Het is erg fijn om met Praktijkgenerator te werken, omdat Praktijkgenerator als modellenbank buitengewoon compleet is en je erop kunt vertrouwen dat deze modellen goed en actueel zijn.
  Max Hoedeman, Van Gogh Notarissen

  Max Hoedeman, notaris bij Van Gogh Notarissen, te Rucphen
 • Bij PraktijkGenerator.nl weten ze wat service is. Ik had een Engelse vertaling gedownload en kreeg kort daarop de mededeling dat er in dat model een fout stond die inmiddels was hersteld. Kijk, dat noem ik nou service! Elk model bevat fouten, de kans dat ze er bij PraktijkGenerator in blijven staan, is echter heel klein door hun open sourcesysteem.

  Martine Dekker, notaris bij Ligthelm & Dekker Notarissen te Rotterdam
 • Onlangs was ik betrokken bij een complexe certificering van aandelen. De checklist kernpunten administratievoorwaarden en het model van de administratievoorwaarden droegen eraan bij dat ik maatwerk kon leveren en deze certificering volledig naar de wensen van de opdrachtgever kon inrichten.  

  Erik Linssen, notaris bij Fokkema Linssen Notarissen Rotterdam
 • Dirk en Luutzen van Praktijkgenerator hebben het begrepen: het is niet alleen modellen afnemen. Zij staan open voor suggesties en vragen worden snel beantwoord. Ook bieden zij master classes aan (waar abonnees overigens vaak gratis gebruik van kunnen maken) waar je écht iets van opsteekt. Kortom: service is een werkwoord en wij zijn enthousiast!

  Karen Anne Hüpler-Hebben notaris bij Kaep Notaris Utrecht
 • Dankzij PraktijkGenerator ben ik 's-avonds vader voor mijn kinderen in plaats van iemand die zijn eigen modellen zit te maken.

  Theo de Bie, notaris bij Van Mourik & De Bie Notarissen, Schaik
 • De notaris doet er verstandig aan de gereedschappen voor zijn praktijk in te kopen. Dat geldt ook voor zijn modellen. PraktijkGenerator biedt een compleet systeem, waarmee zeer efficiënt en op kwalitatief hoog niveau kan worden gewerkt.

  Steven Perrick, advocaat en hoogleraar notarieel recht aan de UvA
 • Mijn oordeel is positief. Ik zou de website en de informatie het cijfer 8 geven.

  Arie Jan van der Bijl, notaris te Zoetermeer
 • Helemaal consequent zijn de initiatiefnemers achter de Praktijkgenerator echter niet. Zij laten geen mogelijkheid onbenut om op te merken dat notarissen veelal te weinig rekenen in verhouding tot het belang van hun werkzaamheden en de (tegenwoordig bijna unieke) dienstvaardigheid die zij daarbij betrachten. Nu bezondigen zij zich aan dezelfde fout. Ongevraagd gratis PE-punten voor notarissen en hun kandidaat-notarissen en notarieel medewerkers, inbegrepen in een maandelijkse fee die toch al concurrerend was...

  Jeroen Ammerlaan, Ammerlaan Legal, Goes
Overzicht aangesloten notariskantoren

Mail of bel

026 379 19 12

voor meer info