Demo aanvragen

Wat zijn de voordelen
van werken met
PraktijkGenerator?

Eén locatie voor al jouw modellen

PraktijkGenerator kent ruim 15.000 modellen, waaronder ruim 5.000 Engelse vertalingen. Dit aantal groeit met de dag.

Vergelijking met andere uitgevers/databases:
 • KNB: de database van de KNB bevat een aantal basismodellen.
 • Het Handboek Ondernemingsrecht van Prof. Verstappen kent 200 modellen.
 • Lex Lumen kent enige tientallen modellen van akten met enige honderden varianten.
 • Kluwer Navigator kent de modellen voor de rechtspraktijk, waaronder een aantal modellen van notariële akten.
 • Sdu kent een basismodellensysteem.
PraktijkGenerator biedt veel meer.

Het is een compleet praktijkhandlingsysteem. Wekelijks worden diverse modellen op onze site geupdate en zeer regelmatig verschijnen er nieuwe modellen op onze site.

Backbone voor jouw kantoor

Knowhow betekent weten hoe. Weten hoe het zit, zit in jouw hoofd, daarmee ben jij uniek. Je gebruikt tools (gereedschap) om jouw knowhow in praktijk te brengen: een businessplan, modellen, een tekstverwerkingsprogramma, een e-mailprogramma, een internetbrowser, een notarieel softwarepakket, kantoorinventaris, hardware, kantoorruimte en personeel. De combinatie van knowhow en gereedschappen vormt jouw kantoor.

Wat maakt jou een goede notaris? Dat jij zelf jouw tools maakt of dat jij de beste tools gebruikt en die op de juiste wijze inzet?

Hoeveel tijd heb jij het afgelopen jaar daadwerkelijk besteed aan modellenonderhoud? En hoeveel tijd had je er aan moeten besteden? Door extreme tijdsdruk besluit jij om het model niet nu te wijzigen, maar pas als je het model nodig hebt, de wijzigingen toe te passen in het dossier. Hoe veilig is dat? Weet jij nog precies wat er allemaal ook alweer is gewijzigd? Weten jouw mensen ook dat het model niet meer up to date is en welke wijzigingen zij elke keer weer in het oude model moeten aanbrengen?

Tools koop je gewoon in. Stop met het uitvinden van het wiel, dat doen wij voor jou. Wij geloven in de bundeling van knowhow en de professionalisering van het modellenonderhoud.

Het zou niet zo moeten zijn dat elk kantoor onnoemelijk veel uren zou moeten besteden aan het bijhouden van de modellen. Dat kan veel efficiënter. Wij leveren een positieve bijdrage aan de notariële praktijk door kwaliteitsstandaarden vast te stellen en die voortdurend te updaten.

Wij delen onze knowhow en stellen jou daarmee in staat jouw dossiers op het hoogste niveau te (laten) behandelen. Modellenonderhoud is voor de praktijkjurist corvee. Voor ons is het praktijk. Praktijk gaat altijd voor en daardoor zijn onze modellen altijd up to date met de nieuwste ontwikkelingen.

PraktijkGenerator is verreweg de grootste, meest bezochte en meest complete database voor jouw notariële praktijk. Bijna 35% van de notariskantoren heeft een abonnement. Wij zijn dan ook niet zomaar De Modellenbank voor het Notariaat!

Controlled open source

PraktijkGenerator werkt als een open source database: uit heel Nederland krijgen wij input op onze modellen. Suggesties voor correcties van typo’s, suggesties voor tekstuele verbeteringen en af en toe een suggestie voor een inhoudelijke correctie. Als wij het eens zijn met de correctie, passen wij de correctie onverwijld toe. En met elke correctie worden de modellen nog weer beter dan ze al waren. En wij gaan na waar de wijziging nog meer moet worden toegepast. Wij stimuleren het doen van suggesties, waardoor wij in feite over een landelijke redactie beschikken (van op dit moment meer dan 600 kantoren) en de kwaliteit van het systeem permanent wordt getest.

Meer omzet uit jouw dossiers

Door onze checklists en draaiboeken te gebruiken, dwing je jezelf en jouw cliënten goed over de zaak na te denken en breng jij extra items ter sprake waar ook iets mee moet gebeuren.

Er wordt bijvoorbeeld geld schuldig gebleven: adviseer jouw cliënt de rechtsverhouding vast te leggen in een geldleningsovereenkomst. Denk mee over opeisbaarheid, aflossing, zekerheden, rente, terugbetaling enz. Jij kunt die overeenkomst opstellen.

Partijen willen een managementstructuur: adviseer jouw cliënt de rechtsverhouding vast te leggen in een managementovereenkomst. Denk mee over opzegbaarheid, arbeidsongeschiktheid, exclusiviteit, verzekeringen enz. Jij kunt die overeenkomst opstellen.

De (interne) besluitvorming van de organen wordt steeds belangrijker: adviseer over tegenstrijdig belang, oproeping, vergaderorde, verslaglegging enz. Jij kunt agenda’s, oproepingen, notulen/besluiten buiten vergadering opstellen.

Vergeet niet voor dit extra werk een vergoeding te vragen!

Er moet een arbeidsovereenkomst of franchisecontract komen: adviseer jouw cliënt dit niet zelf te doen en schuif een bevriend advocaat met kennis van zaken naar voren. Tien tegen één dat als die advocaat iets notarieels nodig heeft, hij bij jou komt.

Jij genereert op deze wijze praktijk uit jouw bestaande dossiers. Dit is de reden waarom wij voor de naam PraktijkGenerator hebben gekozen. En jij wordt meteen gezien als de expert, want jij neemt de tijd voor de cliënt en stelt de vragen die hem ook weer tot nadenken uitnodigen en biedt de oplossing. Dit systeem noemen wij Intakeoptimalisatie.

Ruim 35% aangesloten kantoren

Bijna 35% van de notariskantoren heeft een abonnement op onze website. Van Zuidaskantoren tot eenmanskantoren, van de Randstad tot in de grensstreek, van noord naar zuid en alles wat daar tussen ligt.

Risico-/kostenvermijding

Door de methodische techniek van de draaiboeken, checklists en de disclaimers die zijn ingebouwd, vermijd en voorkom jij claims en kosten. Met de checks and balances, waarlangs het systeem jou automatisch leidt, ontdek jij de eventuele onvolkomenheden van jouw voorgangers en kun jij jouw cliënt aanbieden die tegen betaling te herstellen. Je kunt denken aan de vergeten doorhaling van een 403 aansprakelijkheid. Maar ook aan een oud pandrecht, aan gebrekkige besluitvorming en dergelijke.

De draaiboeken zijn zo opgezet dat na elke actie van jouw zijde, jouw cliënt weer aan zet is. De brieven staan vol met risk management items en disclaimers. Jouw risicoprofiel zal in belangrijke mate verbeteren.

Door het gebruik van ons systeem kun jij aan de auditoren en de tuchtrechter laten zien dat jij jouw werk serieus hebt genomen en welke zaken er in de intake besproken zijn. Door het gebruik van onze best practices kun je (proces)kosten vermijden.

Voor notarissen, door notarissen

De contentproviders achter PraktijkGenerator zijn werkzaam (geweest) in het notariaat en kennen de praktijk van haver tot gort. PraktijkGenerator is een knowhow systeem van een notariskantoor dat online is gezet. Andere aanbieders van knowhow zijn knowhow gaan ontwikkelen om die aan te bieden. Daarin zit het grote verschil.

Ons systeem is geschreven voor het gebruik in de dagelijkse praktijk.

Totaaloplossing

Niet alleen modellen, maar juist een dossierhandlingsysteem, met alle noodzakelijk stukken (draaiboeken, volmachten, besluiten, beschrijvingen, checklists, akten, memoranda enz.).

Meer kwaliteit, minder uren

Besparing op urenbesteding:
 1. Door de opzet van het systeem kun jij de workflow bij lager opgeleide mensen kwijt (push down).
 2. Het systeem is (evenwel ook) zonder secretaresse te gebruiken.
 3. Jij bent veel minder tijd kwijt per dossier.
 4. Jij kunt jouw tijd besteden aan besprekingen en passeren en hoeft je niet meer af te vragen welk model ook alweer moet worden geüpdatet.
Verbetering van kwaliteit:
 1. Uniformiteit van stukken, brieven, volmachten, verklaringen en akten.
 2. Up to date met laatste ontwikkelingen in jurisprudentie, wetgeving en praktijkuitoefening.
 3. Niet meer: in welk dossier heb ik dat nu al eens eerder gedaan?
 4. Waar de laatste behandelaar input op de modellen heeft gegeven, gaat de nieuwe behandelaar verder (de modellen worden wekelijks aangepast aan input van de praktijk (open source karakter)).
 5. Belangrijke disclaimers zijn ingebouwd: jij voorkomt claims door kwaliteitsverbetering die het systeem bewerkstelligt en de checks and balances die zijn opgenomen.
 6. De praktische zaken zijn ook uitgewerkt.

Hoge mate van compatibiliteit

PraktijkGenerator sluit het gebruik van eigen modellen (maar ook modellen van de KNB of van netwerkorganisaties) geenszins uit en kan heel goed als aanvulling op dergelijke bronnen dienen. Ons systeem kan heel goed naast de automatiseringspakketten van Devoon, Quantaris, Van Brug Software enzovoorts worden gebruikt, omdat het een knowhow systeem is.

Wij zijn aan het onderzoeken hoe we ons systeem beter op de notariële softwarepakketten kunnen laten aansluiten.

Flexibiliteit & beheersbaarheid

Jij kunt kiezen voor de pay per download formule. Je betaalt uitsluitend voor het gebruik van gedownloade informatie. Als jij het systeem intensief gebruikt, kan jouw saldo behoorlijk oplopen. Met een abonnement kun je ons systeem volledig benutten voor jouw praktijk, andere documenten bekijken ter inspiratie of ter vergelijking en is er derhalve geen enkele financiële beperking meer jouw dossiers volledig door middel van onze modellen te laten behandelen.

 • Snel, deskundig en oplossingsgericht advies als je erom vraagt. Daar teken je voor!

  Pieter Verboon, notaris bij Notariskantoor Bijdorp Barendrecht
 • ‘PraktijkGenerator is attent! Ter gelegenheid van mijn benoeming ontving ik een mooie bos bloemen. Hartverwarmend en heel fijn. En PraktijkGenerator is onmisbaar in mijn dienstverlening en houdt zich warm aanbevolen voor ervaringen en vaktechnische input, waardoor een betere output tot stand komt en een top product’

  Rieke Dwarkasing, notaris bij Willems & Smeets Notarissen Adviseurs
 • PraktijkGenerator bevalt zeer goed, de modellen zijn altijd up-to-date. De Master Classes, zowel fysiek als on demand, zijn fijn. Verder is PraktijkGenerator zeer benaderbaar en wordt er altijd goed op vragen gereageerd.

  Shinta de Haan, notaris bij ERA Notarissen
 • De modellen en cursussen van PraktijkGenerator brengen het notariaat echt verder op het gebied van kwaliteit. PraktijkGenerator is servicegericht en reageert snel op vragen.

  Jolande P. van Loon, notaris bij Ploum Rotterdam Law Firm
 • Fijn dat PraktijkGenerator de mogelijkheid biedt ook na een Master Class deze on demand te kunnen volgen. Ik heb afgelopen periode de Master Classes van mr J.J. Dammingh en van prof.mr. F.J. Vonck via PGTV on demand gevolgd. Beide kan ik zeker aanraden!

  Helena Aerts, toegevoegd notaris bij Actus Notarissen in Zaandijk
 • Met PraktijkGenerator heb ik 3 voor de prijs van 1: alle know-how, (intelligente) modellen en PE-punten in één abonnement. Daarnaast kunnen wij gebruik maken van de expertise van de medewerkers van PraktijkGenerator en kunnen wij altijd terecht met vragen.

  Mevrouw mr J.P.M.L. Martens-Posthumus, notaris bij VanLier Posthumus notarissen
 • De toegevoegde waarde van PraktijkGenerator is evident. Niet alleen door de complete modellenbank, maar net zo goed door de expertise en servicegerichtheid van de medewerkers.

  mr Bob Wiering, jurist bij Legal Loyalty
 • Met veel plezier woon ik de Master Classes van PraktijkGenerator bij, omdat deze goed georganiseerd zijn en inhoudelijk heel sterk zijn. Ik kan de Master Classes bij een ieder van harte aanbevelen.

  De heer mr B.L.W.P. Versteeg, notaris bij VHN Notarissen in Den Helder
 • Fijn dat PraktijkGenerator nu ook toelichtingen bij huwelijksvoorwaarden aanbiedt. De toelichtingen zijn ook intelligent gemaakt en daardoor in no time klaar.

  Gijsbert van der Heiden van Notariskantoor Van der Heiden te Streefkerk
 • Ik ben superblij met PraktijkGenerator, hadden we veel eerder moeten doen. Een actueel modellenbestand tot je beschikking hebben scheelt een hoop tijd in plaats van alles zelf uitzoeken. Het is het geld meer dan waard!

  Mevrouw mr. F.P. Smink, notaris bij Notariskantoor Ellemers te Sneek
 • Het boekje “Boost jouw notariskantoor” is niet alleen een must voor notariskantoren, maar ook voor andere professionals als advocaten en accountants. Een handleiding om jouw doelgroep en product te leren te begrijpen en voorspelbare groei te bereiken.

  Dirk-Jan Rol, eigenaar van Admare, administratiekantoor voor de juridische sector
 • Fijn dat PraktijkGenerator in de drukke decembermaand in het notariaat zeer snel heeft gereageerd op mijn vraag per mail! Hierdoor kon de betreffende akte nog die maand passeren.

  Gijsbert van der Heiden van Notariskantoor Van der Heiden te Streefkerk
 • Je kennis op peil houden is een must als notaris. Bij PraktijkGenerator krijg ik alle know-how en PE-punten in één abonnement!

  Dorus de Hair, notaris bij De Hair Vrijdag notarissen & adviseurs te Oisterwijk
 • Op 11 oktober 2018 heb ik de Master Class Goederenrecht voor de Notariële Vastgoedpraktijk bijgewoond. Kordate docenten die de cursus praktisch aanvliegen en ook openstaan voor interactie met de aanwezigen. Zeer goede ervaring, ik zou het iedereen aan willen bevelen.

  Pepijn Beliën, notaris van Oostland Notaris te Berkel en Rodenrijs
 • Ik had een Engelse vertaling gedownload en kreeg kort daarop de mededeling dat er in dat model een fout stond die inmiddels was hersteld. Kijk, dat noem ik nou service! Elk model bevat fouten, de kans dat ze er bij PraktijkGenerator in blijven staan, is echter heel klein door hun open sourcesysteem.

  Martine Dekker, notaris bij Ligthelm & Dekker Notarissen te Rotterdam
 • Onlangs was ik betrokken bij een complexe certificering van aandelen. De checklist kernpunten administratievoorwaarden en het model van de administratievoorwaarden droegen eraan bij dat ik maatwerk kon leveren en deze certificering volledig naar de wensen van de opdrachtgever kon inrichten.  

  Erik Linssen, notaris bij Fokkema Linssen Notarissen Rotterdam
 • Dirk en Luutzen van Praktijkgenerator hebben het begrepen: het is niet alleen modellen afnemen. Zij staan open voor suggesties en vragen worden snel beantwoord. Ook bieden zij master classes aan (gratis voor abonnees!) waar je écht iets van opsteekt. Kortom: service is een werkwoord en wij zijn enthousiast!

  Karen Anne Hüpler-Hebben notaris bij Kaep Notaris Utrecht
 • Dankzij PraktijkGenerator ben ik ‘s-avonds vader voor mijn kinderen in plaats van iemand die zijn eigen modellen zit te maken.

  Theo de Bie, notaris bij Taxperience
 • De notaris doet er verstandig aan de gereedschappen voor zijn praktijk in te kopen. Dat geldt ook voor zijn modellen. PraktijkGenerator biedt een compleet systeem, waarmee zeer efficiënt en op kwalitatief hoog niveau kan worden gewerkt.

  Steven Perrick, advocaat en hoogleraar notarieel recht aan de UvA
 • Mijn oordeel is positief. Ik zou de website en de informatie het cijfer 8 geven.

  Arie Jan van der Bijl, notaris te Zoetermeer
 • Ongevraagd gratis PE-punten voor notarissen en hun kandidaat-notarissen en notarieel medewerkers, inbegrepen in een maandelijkse fee die toch al concurrerend was …

  Jeroen Ammerlaan, Ammerlaan Legal, Goes
 • De Praktijkgenerator is voor mijn kantoor een zeer waardevolle database!

  Wim van Ringelesteijn van Notariskantoor Mr W. van Ringelesteijn in Alblasserdam
35% van de notariskantoren werkt met PraktijkGenerator

Onze pakketten

Ondernemingsrecht

 • Alle Nederlandstalige ondernemingsrechtmodellen

€ 371 p/m

+ € 92 per extra notaris
ex. BTW

Meest gekozen

Advanced

 • Alle Nederlandstalige ondernemingsrechtmodellen
 • Alle vastgoed- en familierechtmodellen
 • 30 P.E. punten KNB & SOMN
 • Alle Engelse vertalingen

€ 638 p/m

+ € 155 per extra notaris
ex. BTW

Pay per Download

 • Geen vaste kosten
 • Betaal per download

€ 500 – € 3.500 per model


ex. BTW