De Praktijkgenerator Academy

 • PraktijkGenerator heeft verschillende opleidingsprogramma’s

  PraktijkGenerator organiseert al vele jaren Master Classes. De Master Classes beslaan diverse notariële onderwerpen. Bij de Master Class is inbegrepen een uitgebreide lunchbuffet, koffie, thee en frisdrank.

  Accreditatie

  PraktijkGenerator is geaccrediteerd om KNB-p.e. punten, SOMN-p.e.punten en, indien van toepassing, EPN-p.e.punten toe te kennen.

  Kosten

  De toegang is GRATIS voor alle medewerkers van kantoren die een PG Advanced abonnement op ons knowhow systeem hebben.

  Anderen betalen EUR 679 exclusief BTW per persoon.

  No Show Vergoeding

  Wanneer je meer dan vier weken voor aanvang van de Master Class aan ons laat weten dat je verhinderd bent de Master Class bij te wonen brengen wij jou geen no show vergoeding in rekening.

  Wanneer je je verhindering aan ons kenbaar maakt binnen de periode van vier weken tot een week voor aanvang van de Master Class brengen wij jou een no show vergoeding ter grootte van EUR 50 exclusief omzetbelasting in rekening.

  Wanneer je binnen een week voor aanvang van de Master Class annuleert of bij no-show brengen wij jou een no show vergoeding ter grootte van EUR 75 exclusief omzetbelasting in rekening.

  Wij moeten de docent betalen en het hotel en die kosten zijn wij hoe dan ook verschuldigd. Dat vinden we geen enkel probleem, als je maar komt opdagen! Je mag altijd een vervanger naar voren schuiven, mits je dat per e-mail aan ons doorgeeft. Als er een vervanger daadwerkelijk deelneemt, ben je geen no show vergoeding verschuldigd.

  Locatie

  De Master Classes worden gehouden in het Van der Valk Hotel Vianen,  Prins Bernhardstraat 75 in Vianen. Parkeren is gratis.

  Programma

  09:30 uur           Inloop, ontvangst met koffie en thee

  10:00 uur           Aanvang deel I

  11:30 uur           Koffie/thee pauze

  11:45 uur           Aanvang deel II

  13:15 uur           Lunchpauze

  14:15 uur           Aanvang deel III

  15:45 uur           Koffie/thee pauze

  16:00 uur           Aanvang deel IV

  17:30 uur           Einde master class, evaluatieformulieren invullen

  Onze Master Classes in 2019

  • Donderdag 18 april 2019 – Master Class Snel en Efficiënt werken met PG en Kennisbank Via Juridica, docenten PG mr D.R. (Dirk) de Lange en mr L.F. (Luutzen) Tamminga, docenten FBJuristen mr L. (Laura) Welkers en mr.dr. J. (Jeroen) Rheinfeld. Efficiënt werken met PG nu on demand beschikbaar.
  • Donderdag 16 mei 2019 – Master Class Tuchtrecht: Nieuwe Ontwikkelingen, Praktisch benaderd, docent prof.dr. A.H.N. (Fons) Stollenwerck. Nu on demand beschikbaar tot en met 15 mei 2020.
  • Donderdag 13 juni 2019 – Master Class Periodieke en Finale Verrekenbedingen, het Redigeren en de Afwikkeling ervan bij Scheiding en Overlijden, docent mr. dr. E.W.J. (Eric) Ebben. Nu on demand beschikbaar tot en met 12 juni 2020.
  • Donderdag 12 september 2019 – Master Class Standaardbepalingen in Modelakten tegen het Licht gehouden, het herstellen van Fouten en Vergissingen in Akten, docent prof. mr. dr. L.C.A. (Leon) Verstappen. Binnenkort on demand beschikbaar.
  • Donderdag 10 oktober 2019 – Master Class Actualiteiten Relatievermogensrecht en Erfrecht, Civiel en Fiscaal, docent prof. mr. dr. W. (Wouter) Burgerhart. Inschrijving gesloten.
  • Donderdag 14 november 2019 – Master Class Actualiteiten Ondernemingsrecht, docenten mr. J. (Jeroen) ten Berg en mr. R. Wolf. Inschrijving geopend.

   

  Blijf op de hoogte!

  Wil jij op de hoogte blijven van ons opleidingsprogramma schrijf je dan in op ons Journaal.


  Master Class Actualiteiten Ondernemingsrecht, docenten mr J.A.M. ten Berg en mr R.A. Wolf

  Op donderdag 14 november 2019 organiseren wij bij Van der Valk Hotel, Prins Bernhardstraat 75 in Vianen, van 10:00 tot 17:30 uur, de Master Class Actualiteiten Ondernemingsrecht, docenten mr J.A.M. ten Berg en mr R.A. Wolf. Je bent welkom vanaf 09:30 uur voor koffie en thee.

  Wij stellen actieve participatie van de deelnemers zeer op prijs, omdat dat de effectiviteit van de Master Class in belangrijke mate verbetert, de kennisoverdracht bevordert en het geheel levendiger maakt.

   

  Docent en onderwerpen ochtenddeel

  Het ochtenddeel van de Master Class wordt gegeven door mr. J.A.M. (Jeroen) ten Berg (VDB Advocaten Notarissen).

  Jeroen ten Berg zal de onderstaande onderwerpen behandelen:

  • de aandeelhoudersovereenkomst
  • de ontbinding van de rechtspersoon en de vereffening van zijn vermogen
  • de Wet bestuur en toezicht Rechtspersonen

  Jeroen ten Berg is als adviseur verbonden aan VDB Advocaten Notarissen sinds 1 februari 2013. Jeroen studeerde notarieel recht aan de Universiteit van Leiden en belastingrecht aan de Universiteit van Tilburg en was voorheen werkzaam als notaris te Eindhoven en daarvoor te Rotterdam (Loyens & Loeff).

  Hij is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en het personen- en familierecht. Verder is hij onder meer hoofddocent bij de Grotius specialisatieopleiding: Vennootschaps- en Ondernemingsrecht, en oud-hoofddocent Rechtspersonen- en vennootschapsrecht bij Stichting Beroepsopleiding Notariaat.

   

  Docent en onderwerpen middagdeel

  Het middagdeel van de Master Class wordt gegeven door mr. R.A. (Rogier) Wolf (Udink Schepel Advocaten).

  Rogier Wolf zal spreken over werknemersparticipaties en bestuurdersaansprakelijkheid.

  Rogier Wolf (1973) is advocaat en universitair docent ondernemingsrecht. Hij studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en aan de Libera Università degli Studi Sociali (LUISS), Rome, Italië en studeerde in 1997 af en is sinds 1999 advocaat en heeft een ondernemingsrechtelijke advies- en procespraktijk.

  In 2008 rondde hij de postacademische specialisatieopleiding Bedrijfsoverdracht in het MKB van de Grotius Academie cum laude af.

  In 2013 promoveerde Rogier aan de Universiteit Maastricht op het proefschrift De kapitaalverschaffer zonder stemrecht in de BV (verschenen in de Serie vanwege het Van der Heijden Instituut, deel 116, Deventer: Kluwer 2013).

  Hij heeft brede kennis van het ondernemingsrecht. Als advocaat helpt hij ondernemers. Hij adviseert ondernemers over het vormgeven en de inrichting van hun onderneming. En over hun samenwerkingsverbanden met anderen.

  Rogier is een veel gevraagd docent en spreker. Rogier publiceert regelmatig over het ondernemingsrecht, bijvoorbeeld in de Groene Serie Rechtspersonen. Hij is tevens voorzitter van de redactie van TvOB (Tijdschrift voor vennootschapsrecht, rechtspersonenrecht en ondernemingsbestuur).

   

  Studiepunten

  Voor het geheel bijwonen van deze Master Class worden 6 studiepunten  toegekend door de KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie) en SOMN (Stichting Opleiding Medewerkers Notariaat.

  Kosten

  Voor alle mensen die werken bij een kantoor dat PG Advanced abonnee van PraktijkGenerator is, is de Master Class GRATIS. De enige beperking is de capaciteit van de zaal. Het maakt dus niet uit met hoeveel kantoorgenoten je komt.

  Anderen betalen EUR 679,– exclusief BTW, per persoon. De prijs is inclusief uitgebreid lunchbuffet, frisdranken, koffie en thee. Dit laatste geldt natuurlijk ook voor onze PG Advanced abonnees. Parkeren is gratis.

  On Demand

  Deze Master Class zal op een later tijdstip op onze website on demand beschikbaar zijn.

  Aanmelding

  Klik op de onderstaande knop Inschrijving en meld je aan. Controleer of je je e-mailadres goed hebt ingevuld, aangezien alle correspondentie over de Master Class naar dat e-mailadres zal worden verzonden. Je ontvangt een bevestiging dat we jouw aanmelding hebben ontvangen.

  Als je niet werkt bij een kantoor dat Advanced abonnee is, ontvang je na verloop van tijd een factuur per e-mail. Na betaling ontvang je een toegangsbewijs per e-mail.

  Kort voor de dag van de Master Class sturen wij nog een e-mail met details over de Master Class. Aanmelden kan tot en met dinsdag 15 oktober 2019, tenzij de zaal eerder is volgeboekt.

  Je kunt je voor deze Master Class aanmelden en tegelijkertijd ook voor onze andere Master Classes.

  Beperkt aantal deelnemers

  Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Schrijf je dus snel in, toewijzing geschiedt in de volgorde van binnenkomst.

  No show vergoeding

  Wanneer je binnen een week voor aanvang van de Master Class annuleert of bij no-show brengen wij jou een no show vergoeding ter grootte van EUR 75 exclusief omzetbelasting in rekening.

  Wanneer je je verhindering aan ons kenbaar maakt binnen de periode van vier weken tot een week voor aanvang van de Master Class brengen wij jou een no show vergoeding ter grootte van EURO 50 exclusief omzetbelasting in rekening.

  Wanneer je meer dan vier weken voor aanvang van de Master Class aan ons laat weten dat je verhinderd bent de Master Class bij te wonen brengen wij jou geen no show vergoeding in rekening.

  Wij moeten de docent betalen en het hotel en die kosten zijn wij hoe dan ook verschuldigd. Dat vinden we geen enkel probleem, als je maar komt opdagen! Je mag altijd een vervanger naar voren schuiven, mits je dat per e-mail aan ons doorgeeft. Als er een vervanger komt opdagen, ben je geen no show vergoeding verschuldigd.

  Ik ben geen PG Advanced abonnee.

  Als je niet werkt bij een kantoor dat een PG Advanced abonnement heeft op ons modellensysteem (downloaden alle Nederlands- en Engelstalige modellen en toegang tot onze Master Classes), kun je dat met onmiddellijke ingang veranderen.

  Heeft jouw kantoor een PG OR abonnement (Downloaden Nederlandstalige ondernemingsrechtmodellen) op ons systeem, dan kun je met onmiddellijke ingang upgraden.

  Bel met 026 379 19 12, dan helpen wij je verder.

   

  INSCHRIJVEN
  gratis voor Advanced abonnees

  Speciale 2020 LUSTRUM-editie Master Class: Boost je Notaris Business!

  Op donderdag 4 juni 2020 organiseren wij op een nog nader te bepalen locatie nabij Utrecht, van 15:00 uur tot 17:15 uur de speciale feestelijke LUSTRUM Master Class: Boost je Notaris Business, met aansluitend aangeklede borrel. Je bent van harte welkom vanaf 14:30 uur voor koffie en thee.

  Korte omschrijving

  Je leert van een commodity waardetoevoegende dienstverlening te maken, door van betekenis te zijn voor je cliënt. Je leert de circle of trust toe te passen, waardoor je cliënten graag jou de opdracht gunnen.

  Docent

  De Master Class wordt gegeven door één van de meest gevraagde inspirerende sprekers van 2018 én bestselling auteur van managementboeken, Richard van Kray.

  Richard is een verkoper pur sang. Zijn bewijsdrang, scherpe tong en aimabele directheid maakte dat hij de groenteafdeling van de supermarkt al jong verliet voor een carrière in de financiële dienstverlening. Hij genoot snel en veel succes als verkoper en sales trainer, maar liep in 2004 tegen zichzelf aan en gooide het roer om. Deze ervaring legde de basis voor Sales vanuit je Hart.

  Twee eigenschappen waardoor Richard ook na zijn val weer boven zichzelf uitsteeg zijn: een bovengemiddeld groot ego en een bovengemiddeld groot hart. Richard wil écht van betekenis zijn voor anderen en kan bovendien rap schakelen met mensen en ideeën. Zo groeide hij uit tot een van de meest gevraagde sprekers op het gebied van sales en motivatie in Nederland.

  Richard amuseert, inspireert en confronteert. Hiermee zet hij zijn publiek niet alleen aan het denken, maar krijgt hen ook in beweging. Zijn manier van spreken en trainen is ontwapenend omdat hij vanuit zelfspot vertrekt en motiverend omdat hij laat zien dat iedereen dit kan en zelfs al doet. Het is geen ver doel of onbereikbaar ideaal dat hij schetst, maar iets dat heel dichtbij ligt en waar we zo vaak aan voorbij gaan.

  Hij gunt het iedereen te ervaren wat hij heeft ontdekt: dat we gelukkiger én succesvoller zijn wanneer we afstappen van de rollen die we spelen.

  Studiepunten

  Voor het geheel bijwonen van deze Master Class worden 2 studiepunten  toegekend door de KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie) en SOMN (Stichting Opleiding Medewerkers Notariaat).

  GRATIS

  Deze speciale LUSTRUM-editie Master Class is voor alle (kandidaat-)notarissen en notariële medewerkers geheel GRATIS! Dus niet alleen voor de mensen die werken bij een kantoor dat een advanced abonnement heeft op ons knowhow systeem.

  Aanmelding

  Klik op de onderstaande knop Inschrijving en meld je aan. Controleer of je je e-mailadres goed hebt ingevuld, aangezien alle correspondentie over de Master Class naar dat e-mailadres zal worden verzonden. Je ontvangt een bevestiging dat we jouw aanmelding hebben ontvangen. LET OP: aanmelden kan slechts tot 14 dagen na verschijning van dit bericht.

  Je kunt je voor deze Master Class aanmelden en tegelijkertijd ook voor onze andere Master Classes.

  P.E.-opleiding

  Op 31 december 2019 sluit de tweejaarstermijn waarbinnen je over de afgelopen 2 jaar 40 P.E.- punten moet hebben gehaald. Dat lijkt nog ver weg…

  Je kunt je nu al inschrijven en 12 punten claimen voor:

  • Master Class Onroerend Goed: Standaardbepalingen in Modelakten tegen het Licht gehouden, het herstellen van Fouten en Vergissingen in Akten, docent prof. mr. dr. L.C.A. (Leon) Verstappen op 12 september 2019
  • Master Class Actualiteiten relatievermogensrecht en erfrecht, civiel en fiscaal. Docent: prof. mr. dr. W. (Wouter) Burgerhart op 10 oktober 2019

  Klik HIER voor meer informatie en inschrijving.

  Onderstaande volgt een overzicht van het thans beschikbare On demand programma:

  –       Master Class Snel en Efficiënt werken met PraktijkGenerator van Dirk de Lange en Luutzen Tamminga;

  –        Master Class Tuchtrecht: nieuwe ontwikkelingen, praktisch benaderd, docent prof. mr. Dr. A.H.N. (Fons) Stollenwerck.

  Klik HIER voor ons on demand programma: Even een puntje pakken, met wie, waar en wanneer jij dat wilt. Voor onze advanced abonnees is het gratis, anderen betalen € 97,50 ex BTW per on demand punt en € 113,17 ex BTW per live punt.

  Heb jij nog steeds geen abonnement op ons knowhow systeem en wil jij ook drastisch besparen op jouw opleidingskosten? Heb jij ook geen zin in een tuchtklacht omdat je je punten niet hebt gehaald?

  Advanced abonnees besparen duizenden euro’s op opleidingskosten. Wil jij heel snel berekenen wat ons systeem jouw kantoor aan opleidingskosten kan besparen, klik dan HIER. Een Advanced abonnement afsluiten is heel gemakkelijk door een mailtje te sturen naar luutzen.tamminga@praktijkgenerator.nl waarin je dat aangeeft, of via deze LINK.

  INSCHRIJVEN
  Gratis voor (kandidaat-)notarissen en notariële medewerkers
 • Wil jij een opleiding op jouw kantoor verzorgen?

  Wil jij een opleiding op jouw kantoor verzorgen, neem dan contact met ons op om de contouren en de voorwaarden te bespreken. Ook hiermee zijn p.e.-punten te verdienen.

 • PGTV on demand, de nieuwe vorm van permanente educatie

  Vind jij de reis naar P.E.-puntenbijeenkomsten ook zo’n gedoe? Ben jij ook klaar met het dagelijkse leed dat file heet? Ben jij eigenlijk ook onmisbaar op kantoor?

  Volg dan onze Master Classes on demand, waar, wanneer en met wie jij dat wilt.

  Volg de on demand sessies NIET via thin clients of je ICT-kantooromgeving in verband met het ontbreken van geluidskaarten en de aanwezigheid van fire walls. Volg het op je Tablet, Smartphone of laptop. Wij houden ons aanbevolen voor jouw op- en of aanmerkingen.

  Voor kantoorgenoten van kantoren die een Advanced abonnement hebben op ons know how systeem is de deelname aan de on demand sessies GRATIS. Anderen betalen € 97,50 ex BTW per punt (we vragen voor hen pas punten aan nadat de factuur is voldaan).

  Voor het verkrijgen van een P.E.-punt is het essentieel dat elk deel (duur 60 minuten) van een on demand master class in zijn geheel wordt bekeken. Ons programma registreert de gekeken tijd in minuten; een registratie van 59 minuten of minder geeft geen recht op het verkrijgen van een P.E.-punt. Log dus pas uit als je de 60 minuten hebt doorlopen.

  PGTV, zorgeloze P.E.

   

  Master Class Snel en Efficiënt werken met PraktijkGenerator d.d. 18 april 2019, docenten mr D.R. (Dirk) de Lange en mr L.F. (Luutzen) Tamminga

  De Master Class is opgeknipt in 3 afzonderlijke delen van elk 1 uur. Je hoeft ze niet allemaal te volgen! Per deel kun je steeds 1 P.E.-punt verdienen.
  Schrijf jezelf in voor:

  Deel 1 Deel 2 Deel 3

  Volg de sessie van begin tot het einde.

  Wil jij weten hoe je de video als naslagwerk kunt gebruiken, klik dan HIER voor de link naar de iPDF. Je kunt dan naar een bepaald onderwerp scrollen en als je dan op het afspeelicoontje klikt, krijg je te zien en te horen wat daarover is gezegd.

   

  Master Class Tuchtrecht: nieuwe ontwikkelingen, praktisch benaderd d.d. 16 mei 2019, docent prof. mr. dr. A.H.N. (Fons) Stollenwerck

  On demand beschikbaar tot en met 15 mei 2020

  De Master Class is opgeknipt in 6 afzonderlijke delen van elk 1 uur. Je hoeft ze niet allemaal te volgen! Per deel kun je steeds 1 P.E.-punt verdienen.
  Schrijf jezelf in voor:

  Deel 1 Deel 2 Deel 3 Deel 4 Deel 5 Deel 6

  Volg de sessie van begin tot het einde.

  Wil jij weten hoe je de video als naslagwerk kunt gebruiken, klik dan HIER voor de link naar de iPDF. Je kunt dan naar een bepaald onderwerp scrollen en als je dan op het afspeelicoontje klikt, krijg je te zien en te horen wat daarover is gezegd.

   

  Master Class Periodieke en finale verrekenbedingen, het redigeren en de afwikkeling ervan bij scheiding en overlijden d.d. 13 juni 2019, docent mr. dr. E.W.J. (Eric) Ebben

  On demand beschikbaar tot en met 12 juni 2020

  De Master Class is opgeknipt in 6 afzonderlijke delen van elk 1 uur. Je hoeft ze niet allemaal te volgen! Per deel kun je steeds 1 P.E.-punt verdienen.
  Schrijf jezelf in voor:

  Deel 1 Deel 2 Deel 3 Deel 4 Deel 5 Deel 6

  Volg de sessie van begin tot het einde.

  Wil jij weten hoe je de video als naslagwerk kunt gebruiken, klik dan HIER voor de link naar de iPDF. Je kunt dan naar een bepaald onderwerp scrollen en als je dan op het afspeelicoontje klikt, krijg je te zien en te horen wat daarover is gezegd.

   

  We blijven doorgaan met de live sessies in Vianen. Alle master classes worden opgenomen voor PGTV on demand.

  Wil jij niets missen over ons on demand programma, schrijf je dan in voor ons Journaal.

  ·         Bijna 35% van de notariskantoren heeft een abonnement op het Know How Systeem van PraktijkGenerator.nl

  ·         Nu ook Vastgoed- en Familierechtmodellen

  ·         Alle P.E.-punten voor jou en al jouw kantoorgenoten gratis bij een Advanced abonnement!

Ontvang het gratis model van de maand!

Schrijf je dan even in voor onze updates en ons nieuws:

Inschrijven voor onze Updates en Nieuws!

Mail of bel

026 379 19 12

voor meer info