De Praktijkgenerator Academy

 • PraktijkGenerator heeft verschillende opleidingsprogramma’s

  PraktijkGenerator is geaccrediteerd om KNB-p.e. punten, SOMN-p.e.punten en, indien van toepassing, EPN-p.e.punten toe te kennen.

  PraktijkGenerator organiseert al vele jaren Master Classes. In 2019 gaan wij weer zes Master Classes van elk zes studiepunten (KNB/SOMN/EPN) organiseren.

  De Master Classes beslaan de diverse notariële onderwerpen. De toegang is GRATIS voor alle medewerkers van kantoren die een advanced abonnement op ons knowhow systeem hebben. Anderen betalen EUR 679 exclusief BTW per persoon.

  De Master Classes worden gehouden in het Van der Valk Hotel Vianen,  Prins Bernhardstraat 75 in Vianen. Parkeren is gratis.

  Bij de Master Class is inbegrepen een uitgebreide lunchbuffet, koffie, thee en frisdrank.

  Onze Master Classes in 2019

  • Donderdag 18 april 2019 – Snel en Efficiënt werken met PG en Kennisbank Via Juridica, docenten PG mr D.R. (Dirk) de Lange en mr L.F. (Luutzen) Tamminga, docenten FBJuristen mr L. (Laura) Welkers en mr.dr. J. (Jeroen) Rheinfeld. Inschrijving geopend.
  • Donderdag 16 mei 2019 – Tuchtrecht, docent prof.dr. A.H.N. (Fons) Stollenwerck.
  • Donderdag 13 juni 2019 – familierecht (nadere informatie volgt), docent mr.dr. E.W.J. (Eric) Ebben.
  • Donderdag 12 september 2019 – Actualiteiten en wetenswaardigheden op vastgoedgebied, docent prof.mr.dr. L.C.A. (Leon) Verstappen.
  • Donderdag 10 oktober 2019 – Actualiteiten relatievermogensrecht en erfrecht, civiel en fiscaal, docent prof.mr.dr. W. (Wouter) Burgerhart. Inschrijving geopend.
  • Donderdag 14 november 2019 – Stand van zaken aandeelhoudersovereenkomst, ontbinding/vereffening en WBTR, docent mr. J. (Jeroen) ten Berg samen met collega-docent (nadere informatie volgt).

  Wil jij op de hoogte blijven van ons opleidingsprogramma schrijf je dan in op ons Journaal.

  No Show Vergoeding

  Wanneer je binnen een week voor aanvang van de Master Class annuleert of bij no-show brengen wij jou een no show vergoeding ter grootte van 75 euro exclusief omzetbelasting in rekening.

  Wanneer je je verhindering aan ons kenbaar maakt binnen de periode van vier weken tot een week voor aanvang van de Master Class brengen wij jou een no show vergoeding ter grootte van 50 euro exclusief omzetbelasting in rekening.

  Wanneer je meer dan vier weken voor aanvang van de Master Class aan ons laat weten dat je verhinderd bent de Master Class bij te wonen brengen wij jou geen no show vergoeding in rekening.

  Wij moeten de docent betalen en het hotel en die kosten zijn wij hoe dan ook verschuldigd. Dat vinden we geen enkel probleem, als je maar komt opdagen! Je mag altijd een vervanger naar voren schuiven, mits je dat per e-mail aan ons doorgeeft. Als er een vervanger komt opdagen, ben je geen no show vergoeding verschuldigd.

   

   


  Master Class Snel en Efficiënt werken met PG en Kennisbank Via Juridica

  Master Class Snel en Efficiënt werken met PG en Kennisbank Via Juridica

  Op verzoek van vele cliënten organiseren wij op donderdag 18 april 2019 in Vianen bij Van der Valk Hotel, Prins Bernhardstraat 75 in Vianen, van 10:00 tot 16:30 uur de Master Class Snel en Efficiënt werken met PG en Kennisbank Via Juridica.

  Je bent welkom vanaf 09:30 uur voor koffie en thee. Wij stellen actieve participatie van de deelnemers zeer op prijs, omdat dat de effectiviteit van de Master Class in belangrijke mate verbetert, de kennisoverdracht bevordert en het geheel  levendiger maakt.

  Docenten

  Het ochtenddeel van de Master Class wordt gegeven door mr. Luutzen Tamminga en mr. Dirk de Lange, beiden oud-notaris en oprichters en eigenaren van PraktijkGenerator.

  Het middagdeel wordt gegeven door mr. Laura Welkers en mr. dr. Jeroen Rheinfeld, partners van FBN Juristen en uitgevers van de notariële kennisbank Via Juridica.

  De onderwerpen

  In de ochtend laten Luutzen en Dirk zien hoe onze intelligente modellen eruit komen te zien. Wij gaan aan de hand van onze draaiboeken de WWFT behandelen en hoe dat werkt in de praktijk en wat je moet doen met een Compliance Protocol. Wij staan stil bij intakeoptimalisatie en hoe je veel meer omzet uit een dossier kunt halen door het inzetten van de Belehrungspflicht. Wij gaan de overdracht van aandelen behandelen, de intake, de theorie en de praktijk.

     

  Na de lunch laten Laura en Jeroen zien hoe nog meer tijdwinst kan worden behaald, door de inzet van kennisbank Via Juridica voor het oplossen van juridische en/of fiscale rechtsvragen in een dossier. Door de eenvoudige ‘google’ zoekfunctie en een selectie van uitsluitend notariële informatie toegespitst op de praktijk, vind je makkelijk en snel antwoord op jouw rechtsvraag! Je kunt de gevonden kennis doorzetten naar jouw cliënt en/of opslaan in jouw dossier. Je wordt ook uitgenodigd om vooraf jouw rechtsvraag in te sturen.

  Wij beloven dat het een inspirerende dag gaat worden.

  Studiepunten

  Met de Master Class kun je 5 studiepunten van de KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie) of 5 studiepunten van SOMN (Stichting Opleiding Medewerkers Notariaat) verdienen.

  Vooraf vragen indienen

  Heb je op voorhand een inhoudelijke of praktische vraag, stuur die dan per email aan eveline.nieukoop@praktijkgenerator.nl

  Als de vraag past binnen het kader van deze dag, zullen wij hem in de Master Class aan de orde stellen en trachten te beantwoorden.

  Kosten

  Voor alle mensen die werken bij een kantoor dat Advanced abonnee van PraktijkGenerator is, is de Master Class GRATIS. De enige beperking is de capaciteit van de zaal. Het maakt dus niet uit met hoeveel kantoorgenoten je komt. Anderen betalen EUR 679,– exclusief BTW, per persoon. De prijs is inclusief uitgebreid lunchbuffet, frisdranken, koffie en thee. Dit laatste geldt natuurlijk ook voor onze advanced abonnees. Parkeren is gratis.

  On Demand

  Het ochtendgedeelte van deze Master Class, verzorgd door PraktijkGenerator, zal op een later tijdstip op onze website on demand beschikbaar zijn.

  Aanmelding

  Klik op de onderstaande knop Inschrijving en meld je aan. Je ontvangt een bevestiging dat we jouw aanmelding hebben ontvangen. Als je niet werkt bij een kantoor dat Advanced abonnee is, ontvang je na verloop van tijd een factuur per e-mail. Na betaling ontvang je een toegangsbewijs per e-mail. Kort voor de dag van de Master Class sturen wij nog een e-mail met details over de Master Class. Aanmelden kan tot 18 maart 2019, tenzij de zaal eerder is volgeboekt. Wij hanteren een no show beleid. Voor meer informatie verwijzen wij naar de Tab Academy op onze website.

  Je kunt je voor deze Master Class aanmelden en tegelijkertijd ook voor onze andere Master Classes als die al voor inschrijving open staan.

  Beperkt aantal deelnemers

  Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Schrijf je dus snel in, toewijzing geschiedt in de volgorde van binnenkomst.

  Ik ben geen advanced abonnee.

  Als je niet werkt bij een kantoor dat een advanced abonnement heeft op ons modellensysteem (downloaden Nederlands en Engels en toegang tot onze Master Classes), kun je dat met onmiddellijke ingang veranderen. Heeft jouw kantoor een PG OR abonnement (downloaden Nederlandstalige modellen uit de map Ondernemingsrecht) op ons systeem, dan kun je met onmiddellijke ingang upgraden. Bel met 026 379 19 12 dan helpen wij je verder.

   

   

  INSCHRIJVEN
  gratis voor Advanced abonnees

  Master Class Actualiteiten Relatievermogensrecht en Erfrecht, Civiel en Fiscaal

  Op donderdag 10 oktober 2019 organiseren wij bij Van der Valk Hotel, Prins Bernhardstraat 75 in Vianen, van 10:00 tot 17:30 uur de Master Class Actualiteiten relatievermogensrecht en erfrecht, civiel en fiscaal. Je bent welkom vanaf 09:30 uur voor koffie en thee.
  Wij stellen actieve participatie van de deelnemers zeer op prijs, omdat dat de effectiviteit van de Master Class in belangrijke mate verbetert, de kennisoverdracht bevordert en het geheel levendiger maakt.

  Docent
  De Master Class wordt gegeven door Prof.mr.dr. Wouter Burgerhart.
  Wouter Burgerhart richt zich zowel wetenschappelijk als in zijn (advies)praktijk in het bijzonder op de estate planning voor de ondernemer. Zijn ervaring heeft hij op en rondom dit thema opgebouwd, onder anderen door vanaf 1988 op verschillende kantoren in de notariële praktijk werkzaam te zijn geweest op met name het ondernemingsrecht alsmede het personen- en familierecht en erfrecht.
  Verder heeft Wouter ruime ervaring als docent; tot 2009 was hij verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen en sinds 2010 als hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen.
  Hij is sinds 2004 verbonden aan ScholsBurgerhartSchols, estate planners en notarieel juridisch adviseurs te Nijmegen en tevens sinds 2013 partner van BurgerhartVosmanshuys BV, in welke functie hij regelmatig wordt betrokken bij het opzetten en uitvoeren van bedrijfsopvolgingen, het adviseren van familiebedrijven en de daarmee verband houdende fiscale procesvoering.
  Wouter adviseert en publiceert over verschillende notariële en fiscale onderwerpen en geeft cursussen en voordrachten op uiteenlopende rechtsgebieden.
  Daarnaast is hij raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof ’s-Gravenhage.

  Studiepunten
  Voor het geheel bijwonen van deze Master Class worden 6 studiepunten toegekend door de KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie), SOMN (Stichting Opleiding Medewerkers Notariaat) en EPN (Vereniging van Estate Planners in het Notariaat).

  Kosten
  Voor alle mensen die werken bij een kantoor dat PG Advanced abonnee van PraktijkGenerator is, is de Master Class GRATIS. De enige beperking is de capaciteit van de zaal. Het maakt dus niet uit met hoeveel kantoorgenoten je komt.
  Anderen betalen EUR 679,– exclusief BTW, per persoon. De prijs is inclusief uitgebreid lunchbuffet, frisdranken, koffie en thee. Dit laatste geldt natuurlijk ook voor onze PG Advanced abonnees. Parkeren is gratis.

  On Demand
  Deze Master Class zal op een later tijdstip op onze website on demand beschikbaar zijn.

  Aanmelding
  Klik op de onderstaande knop Inschrijving en meld je aan. Controleer of je je e-mailadres goed hebt ingevuld, aangezien alle correspondentie over de Master Class naar dat e-mailadres zal worden verzonden. Je ontvangt een bevestiging dat we jouw aanmelding hebben ontvangen.
  Als je niet werkt bij een kantoor dat Advanced abonnee is, ontvang je na verloop van tijd een factuur per e-mail. Na betaling ontvang je een toegangsbewijs per e-mail.
  Kort voor de dag van de Master Class sturen wij nog een e-mail met details over de Master Class. Aanmelden kan tot 9 september 2019, tenzij de zaal eerder is volgeboekt.
  Je kunt je voor deze Master Class aanmelden en tegelijkertijd ook voor onze andere Master Classes.

  Beperkt aantal deelnemers
  Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Schrijf je dus snel in, toewijzing geschiedt in de volgorde van binnenkomst.

  No show vergoeding
  Wanneer je binnen een week voor aanvang van de Master Class annuleert of bij no-show brengen wij jou een no show vergoeding ter grootte van EUR 75 exclusief omzetbelasting in rekening.
  Wanneer je je verhindering aan ons kenbaar maakt binnen de periode van vier weken tot een week voor aanvang van de Master Class brengen wij jou een no show vergoeding ter grootte van EURO 50 exclusief omzetbelasting in rekening.
  Wanneer je meer dan vier weken voor aanvang van de Master Class aan ons laat weten dat je verhinderd bent de Master Class bij te wonen brengen wij jou geen no show vergoeding in rekening.
  Wij moeten de docent betalen en het hotel en die kosten zijn wij hoe dan ook verschuldigd. Dat vinden we geen enkel probleem, als je maar komt opdagen! Je mag altijd een vervanger naar voren schuiven, mits je dat per e-mail aan ons doorgeeft. Als er een vervanger komt opdagen, ben je geen no show vergoeding verschuldigd.

  Ik ben geen PG Advanced abonnee.
  Als je niet werkt bij een kantoor dat een PG Advanced abonnement heeft op ons modellensysteem (downloaden alle Nederlands- en Engelstalige modellen en toegang tot onze Master Classes), kun je dat met onmiddellijke ingang veranderen.
  Heeft jouw kantoor een PG OR abonnement (Downloaden Nederlandstalige ondernemingsrechtmodellen) op ons systeem, dan kun je met onmiddellijke ingang upgraden.
  Bel met 026 379 19 12, dan helpen wij je verder.

  INSCHRIJVEN
  gratis voor Advanced abonnees
 • Wil jij een opleiding op jouw kantoor verzorgen?

  Wil jij een opleiding op jouw kantoor verzorgen, neem dan contact met ons op om de contouren en de voorwaarden te bespreken. Ook hiermee zijn p.e.-punten te verdienen.

 • PGTV on demand, de nieuwe vorm van permanente educatie

  Vind jij de reis naar P.E.-puntenbijeenkomsten ook zo’n gedoe? Ben jij ook klaar met het dagelijkse leed dat file heet? Ben jij eigenlijk ook onmisbaar op kantoor?

  Volg dan onze Master Classes on demand, waar, wanneer en met wie jij dat wilt.

  Voor het verkrijgen van een P.E.-punt is het essentieel dat elk deel (duur 60 minuten) van een on demand master class in zijn geheel wordt bekeken. Ons programma registreert de gekeken tijd in minuten; een registratie van 59 minuten of minder geeft geen recht op het verkrijgen van een P.E.-punt. Log dus pas uit als je de 60 minuten hebt doorlopen.

  PGTV, zorgeloze P.E.

  Goederenrecht voor de Notariële Vastgoedpraktijk

  De derde ON DEMAND sessies staan nu live. Het betreft de master class Goederenrecht voor de Notariële Vastgoedpraktijk van mr. dr. V. (Valérie) Tweehuysen en mr. K. (Kirsten) Everaars. We hebben het opgeknipt in 6 afzonderlijke delen van elk 1 uur. Je hoeft ze niet allemaal te volgen! Per deel kun je steeds 1 P.E.-punt verdienen.
  Schrijf jezelf in voor:

  Deel 1 Deel 2 Deel 3 Deel 4 Deel 5 Deel 6

  Volg de sessie van begin tot het einde. Wij houden ons aanbevolen voor jouw op- en of aanmerkingen. NB: volg de on demand sessies NIET via thin clients of je ICT-kantooromgeving in verband met het ontbreken van geluidskaarten en de aanwezigheid van fire walls. Volg het op je Tablet, Smartphone of laptop.

  Voor kantoorgenoten van kantoren die een Advanced abonnement hebben op ons know how systeem is de deelname aan de on demand sessies GRATIS. Anderen betalen € 97,50 ex BTW per punt (we vragen voor hen pas punten aan nadat de factuur is voldaan).

  Wil jij weten hoe je de video als naslagwerk kunt gebruiken, klik dan HIER voor de link naar de iPDF. Je kunt dan naar een bepaald onderwerp scrollen en als je dan op het afspeelicoontje klikt, krijg je te zien en te horen wat daarover is gezegd.

  Actualiteiten Familierecht

  De tweede ON DEMAND sessies staan nu live. Het betreft de master class Actualiteiten Familierecht van mr. Madeleine Hillen. We hebben het opgeknipt in 5 afzonderlijke delen van elk 1 uur. Je hoeft ze niet allemaal te volgen! Per deel kun je steeds 1 P.E.-punt verdienen.
  Schrijf jezelf in voor:

  Deel 1 Deel 2 Deel 3 Deel 4 Deel 5

  Volg de sessie van begin tot het einde. Wij houden ons aanbevolen voor jouw op- en of aanmerkingen. NB: volg de on demand sessies NIET via thin clients of je ICT-kantooromgeving in verband met het ontbreken van geluidskaarten en de aanwezigheid van fire walls. Volg het op je Tablet, Smartphone of laptop.

  Voor kantoorgenoten van kantoren die een Advanced abonnement hebben op ons know how systeem is de deelname aan de on demand sessies GRATIS. Anderen betalen € 97,50 ex BTW per punt (we vragen voor hen pas punten aan nadat de factuur is voldaan).

  Wil jij weten hoe je de video als naslagwerk kunt gebruiken, klik dan HIER voor de link naar de iPDF. Je kunt dan naar een bepaald onderwerp scrollen en als je dan op het afspeelicoontje klikt, krijg je te zien en te horen wat daarover is gezegd.

  Overdrachtsbelasting en BTW voor de Vastgoedpraktijk

  De eerste ON DEMAND sessies staan nu live. Het betreft de master class Overdrachtsbelasting en BTW voor de Vastgoedpraktijk van Prof. René van der Paardt. We hebben het opgeknipt in 4 afzonderlijke delen van elk 1 uur. Je hoeft ze niet allemaal te volgen! Per deel kun je steeds 1 P.E.-punt verdienen.
  Schrijf jezelf in voor:

  Deel 1 Deel 2 Deel 3 Deel 4

  Volg de sessie van begin tot het einde. Wij houden ons aanbevolen voor jouw op- en of aanmerkingen. NB: volg de on demand sessies NIET via thin clients of je ICT-kantooromgeving in verband met het ontbreken van geluidskaarten en de aanwezigheid van fire walls. Volg het op je Tablet, Smartphone of laptop.

  Voor kantoorgenoten van kantoren die een Advanced abonnement hebben op ons know how systeem is de deelname aan de on demand sessies GRATIS. Anderen betalen € 97,50 ex BTW per punt (we vragen voor hen pas punten aan nadat de factuur is voldaan).

  Wil je het eerste deel van de presentatie zien, zonder P.E.-puntenregistratie, klik dan op onderstaande video.

  PG20180412 H001 | OB en BTW – Rene van der Paardt.

  Wil jij weten hoe je de video als naslagwerk kunt gebruiken, klik dan HIER voor de link naar de iPDF. Je kunt dan naar een bepaald onderwerp scrollen en als je dan op het afspeelicoontje klikt, krijg je te zien en te horen wat daarover is gezegd.

  We blijven natuurlijk gewoon doorgaan met de live sessies in Vianen. Als de docenten daarmee instemmen, nemen we deze op voor PGTV on demand.

  Wil jij niets missen over ons on demand programma, schrijf je dan in voor ons Journaal.

  ·         Bijna 30% van de notariskantoren heeft een abonnement op het Know How Systeem van PraktijkGenerator.nl

  ·         Nu ook Vastgoed- en Familierechtmodellen

  ·         Alle P.E.-punten voor jou en al jouw kantoorgenoten gratis bij een Advanced abonnement!

   

Ontvang het gratis model van de maand!

Schrijf je dan even in voor onze updates en ons nieuws:

Inschrijven voor onze Updates en Nieuws!

Mail of bel

026 379 19 12

voor meer info