De Praktijkgenerator Academy

 • Master Classes 2022

  De datums voor onze Master Classes in 2022 zijn vastgesteld. Reserveer die alvast in jouw agenda!

  • Donderdag 14 april 2022
  • Donderdag 12 mei 2022 – Master Class Landelijk vastgoed en de notaris: civiel en fiscaal, docent prof.mr. J.W.A. (Jeroen) Rheinfeld. Z.s.m. beschikbaar voor inschrijving
  • Donderdag 16 juni 2022
  • Donderdag 15 september 2022
  • Donderdag 13 oktober 2022
  • Donderdag 17 november 2022

  Onze Master Classes 2021

  • Donderdag 8 april 2021 – OCHTEND – Master Class Snel en efficiënt werken met PraktijkGenerator 2, docenten mr. L.F. (Luutzen) Tamminga en mr D.R. (Dirk) de Lange. Nu beschikbaar op PGTV on demand.
  • Donderdag 8 april 2021 – MIDDAG – Master Class Actualiteiten ondernemingsrecht, docent mr. R.A.F. (Robrecht) Timmermans. Nu beschikbaar op PGTV on demand.
  • DINSDAG 18 mei 2021 – Master Class Erfpacht, opstal en appartementsrechten, docent prof.mr. F.J. (Fokke Jan) Vonck. Gesloten voor inschrijving.
  • DINSDAG 15 juni 2021 – NIEUW! Live Webinar Digitale oprichting B.V.? Digitaal aandeelhoudersregister!, docent mr D.R. (Dirk) de Lange. Binnenkort beschikbaar voor inschrijving.
  • Donderdag 17 juni 2021 – Master Class De draagplichtovereenkomst voor de eigenwoningschuld, docent mr S.H. (Sven) Hoogeveen. Nu beschikbaar voor inschrijving.
  • Donderdag 16 september 2021 – Master Class Actualiteiten Privacyrecht AVG, docent prof. dr. mr. G.J. (Gerrit-Jan) Zwenne. Nu beschikbaar voor inschrijving.
  • Donderdag 14 oktober 2021 – Master Class Actualiteiten familierecht, docent prof. mr. dr. L.C.A. (Leon) Verstappen. Nu beschikbaar voor inschrijving.
  • Donderdag 11 november 2021 – Master Class Recente ontwikkeling in het ondernemingsrecht, docent prof. mr. C.A. (Kid) Schwarz. Nu beschikbaar voor inschrijving.

  Het Coronavirus in 2021

  Het Coronavirus zal in 2021 waarschijnlijk ook nog invloed hebben op de uitvoering van onze Master Classes:

  • Bij een algeheel verbod op het houden van evenementen zijn wij genoodzaakt fysieke Master Classes te cancelen (zie voor de actuele status deze pagina).
  • Een gecancelde Master Class zal, met akkoord van de betreffende docent, worden opgenomen zonder deelnemers en zo spoedig mogelijk on demand op onze website worden aangeboden. Hierover zullen de personen die zich hebben ingeschreven voor een Master Class per mail worden bericht.
  • Bij restricties van het aantal toegestane personen in één ruimte hanteren wij als eerste uitgangspunt van toelating van deelnemers de chronologische volgorde van inschrijving.

  Als door verkoudheidsverschijnselen of besmetting met het Coronavirus van personen benodigd voor het opnemen van de Master Class of door invoering van een lock down er niet meer gereisd mag worden, zullen bovenbedoelde opnames ook komen te vervallen.

  PraktijkGenerator zal het verloop van het Coronavirus en de daarmee verband houdende mogelijke aanpassingen van de door de overheid opgelegde maatregelen in de gaten houden en haar beleid daarop aanpassen.

  PraktijkGenerator heeft verschillende opleidingsprogramma’s

  PraktijkGenerator organiseert al vele jaren Master Classes. De Master Classes beslaan diverse notariële onderwerpen. Bij de Master Class is inbegrepen een uitgebreide lunchbuffet, koffie, thee en frisdrank.

  Accreditatie

  PraktijkGenerator is door KNB, SOMN en, indien van toepassing EPN, geaccrediteerd om PE-punten toe te kennen.

  Kosten

  Onze Master Classes zijn GRATIS toegankelijk voor alle medewerkers van kantoren met het PG Advanced abonnement, én met GRATIS PE-punten.

  !Als je niet werkt bij een kantoor dat een PG Advanced abonnement heeft op ons modellensysteem (downloaden alle Nederlands- en Engelstalige modellen en gratis toegang tot onze Master Classes op locatie en on demand), kun je dat met onmiddellijke ingang veranderen, stuur een mail naar Luutzen Tamminga, dan helpen wij jou verder!

  Anderen betalen EUR 679 exclusief BTW per persoon voor het bijwonen van een Master Class en EUR 339,50 exclusief BTW voor een ochtend of middag Master Class (PE-punten zijn daarin inbegrepen).

  No Show Vergoeding

  Wanneer je meer dan vier weken voor aanvang van de Master Class aan ons laat weten dat je verhinderd bent de Master Class bij te wonen brengen wij jou geen no show vergoeding in rekening.

  Wanneer je je verhindering aan ons kenbaar maakt binnen de periode van vier weken tot een week voor aanvang van de Master Class brengen wij jou een no show vergoeding ter grootte van EUR 50 exclusief omzetbelasting in rekening.

  Wanneer je binnen een week voor aanvang van de Master Class annuleert of bij no-show brengen wij jou een no show vergoeding ter grootte van EUR 75 exclusief omzetbelasting in rekening.

  Wij moeten de docent betalen en het hotel en die kosten zijn wij hoe dan ook verschuldigd. Dat vinden we geen enkel probleem, als je maar komt opdagen! Je mag altijd een vervanger naar voren schuiven, mits je dat per e-mail aan ons doorgeeft. Als er een vervanger daadwerkelijk deelneemt, ben je geen no show vergoeding verschuldigd.

  Locatie

  De Master Classes worden gehouden in het Van der Valk Hotel Vianen,  Prins Bernhardstraat 75 in Vianen. Parkeren is gratis.

  Programma

  09:30 uur           Inloop, ontvangst met koffie en thee

  10:00 uur           Aanvang deel I

  11:30 uur           Koffie/thee pauze

  11:45 uur           Aanvang deel II

  13:15 uur           Lunchpauze

  14:15 uur           Aanvang deel III

  15:45 uur           Koffie/thee pauze

  16:00 uur           Aanvang deel IV

  17:30 uur           Einde master class, evaluatieformulieren invullen

   

  Blijf op de hoogte!

  Wil jij op de hoogte blijven van ons opleidingsprogramma schrijf je dan in op ons Journaal.


  Master Class 2021-06-17 / PFR / draagplichtovereenkomst / mr S.H. (Sven) Hoogeveen

  Op donderdag 17 juni 2021 organiseren wij bij Van der Valk Hotel, Prins Bernhardstraat 75 in Vianen, van 10:00 tot 17:30 uur de Master Class De draagplichtovereenkomst voor de eigenwoningschuld. Je bent welkom vanaf 09:30 uur voor koffie en thee.

   

  Wij stellen actieve participatie van de deelnemers zeer op prijs, omdat dat de effectiviteit van de Master Class in belangrijke mate verbetert, de kennisoverdracht bevordert en het geheel levendiger maakt.

   

  Docent

  Sven Hoogeveen is sinds 2017 werkzaam bij Daamen de Kort van Tuijl Notarissen, sinds 2018 in de functie van toegevoegd notaris en houdt zich bezig met estate planning en het ‘algemene’ personen- en familierecht.

  In 2017 heeft hij de Grotius-opleiding Estate Planning cum laude afgerond.

  Een specialisatie van Sven is de advisering over draagplichtovereenkomsten.

   

  Korte omschrijving

  Wanneer mensen samen een woning kopen, hebben ze hier over het algemeen een (hypothecaire) geldlening voor nodig, aangevuld met spaargeld, een geschonken of geërfd geldbedrag en/of de overwaarde van een voorgaande woning.

  Sinds 2018 is er een besluit dat de gevolgen van het hypotheekverleden van partners fiscaal moet stroomlijnen, maar waarin onvoldoende rekening is gehouden met de civiele gevolgen tijdens de relatie, en ook weinig aandacht is geweest voor de fiscale en civiele situatie die ontstaat door verkoop van de woning en/of het eindigen van de relatie.

  Met een draagplichtovereenkomst kunnen partners niet alleen de civiele gevolgen van hun aankoop en de financiering daarvan goed vormgeven, maar kan er tegelijk voor gezorgd worden dat ook het fiscale plaatje klopt, zodanig dat de (hypothecaire) geldlening van de partners maximaal in aanmerking blijft komen voor de hypotheekrenteaftrek, maar ook dat na verkoop en/of relatiebreuk de financiële positie en het fiscale verleden van de één niet de strop van de ander wordt.

  In deze cursus wordt daarom niet alleen ingegaan op het fiscale en civiele (wettelijke) kader waarbinnen gewerkt moet worden, of op de civiele en fiscale (on)mogelijkheden van de draagplichtovereenkomst, maar vooral op de praktische toepassing ervan. Hoe herken je de situatie waarin het sluiten van een draagplichtovereenkomst belangrijk is, en hoe maak je dit belang duidelijk aan je cliënten? Wat kun je doen als cliënten de belangen onvoldoende onderkennen, en geen draagplichtovereenkomst willen sluiten? En hoe kun je, in samenspraak met cliënten, tot een draagplichtovereenkomst komen die aan de wensen voldoet, die werkbaar en begrijpelijk is voor cliënten, en die goed samengaat met de andere zaken die de cliënten willen regelen (zoals een samenlevingscontract, huwelijkse voorwaarden en/of testamenten)?

   

  Studiepunten

  Voor het geheel bijwonen van deze Master Class worden 6 studiepunten toegekend door de KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie) en SOMN (Stichting Opleiding Medewerkers Notariaat) en EPN (Vereniging van Estate Planners in het Notariaat).

   

  Kosten

  Voor alle mensen die werken bij een kantoor dat PG Advanced abonnee van PraktijkGenerator is, is de Master Class GRATIS. De enige beperking is de capaciteit van de zaal. Het maakt dus niet uit met hoeveel kantoorgenoten je komt.

  Anderen betalen EUR 679,– exclusief BTW, per persoon. De prijs is inclusief uitgebreid lunchbuffet, frisdranken, koffie en thee. Dit laatste geldt natuurlijk ook voor onze PG Advanced abonnees. Parkeren is gratis.

   

  On Demand

  Deze Master Class zal op een later tijdstip op onze website on demand beschikbaar zijn.

   

  Aanmelding

  Klik op de onderstaande knop Inschrijving en meld je aan. Controleer of je je e-mailadres goed hebt ingevuld, aangezien alle correspondentie over de Master Class naar dat e-mailadres zal worden verzonden. Je ontvangt een bevestiging dat we jouw aanmelding hebben ontvangen.

  Als je niet werkt bij een kantoor dat Advanced abonnee is, ontvang je na verloop van tijd een factuur per e-mail. Na betaling ontvang je een toegangsbewijs per e-mail.

  Kort voor de dag van de Master Class sturen wij nog een e-mail met details over de Master Class. Aanmelden kan tot 19 mei 2021, tenzij de zaal eerder is volgeboekt.

  Je kunt je voor deze Master Class aanmelden en tegelijkertijd ook voor onze andere Master Classes.

   

  Beperkt aantal deelnemers

  Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Schrijf je dus snel in, toewijzing geschiedt in de volgorde van binnenkomst.

   

  No show vergoeding

  Wanneer je binnen een week voor aanvang van de Master Class annuleert of bij no-show brengen wij jou een no show vergoeding ter grootte van 75 euro exclusief omzetbelasting in rekening.

  Wanneer je je verhindering aan ons kenbaar maakt binnen de periode van vier weken tot een week voor aanvang van de Master Class brengen wij jou een no show vergoeding ter grootte van 50 euro exclusief omzetbelasting in rekening.

  Wanneer je meer dan vier weken voor aanvang van de Master Class aan ons laat weten dat je verhinderd bent de Master Class bij te wonen brengen wij jou geen no show vergoeding in rekening.

  Wij moeten de docent betalen en het hotel en die kosten zijn wij hoe dan ook verschuldigd. Dat vinden we geen enkel probleem, als je maar komt opdagen! Je mag altijd een vervanger naar voren schuiven, mits je dat per e-mail aan ons doorgeeft. Als er een vervanger komt opdagen, ben je geen no show vergoeding verschuldigd.

   

  Ik ben geen PG Advanced abonnee.

  Als je niet werkt bij een kantoor dat een PG Advanced abonnement heeft op ons modellensysteem (downloaden alle Nederlands- en Engelstalige modellen en toegang tot onze Master Classes), kun je dat met onmiddellijke ingang veranderen.

  Heeft jouw kantoor een PG OR abonnement (Downloaden Nederlandstalige ondernemingsrechtmodellen) op ons systeem, dan kun je met onmiddellijke ingang upgraden.

  Bel met 026 379 19 12, dan helpen wij je verder.

  INSCHRIJVEN
  gratis voor Advanced abonnees

  Master Class 2021-09-16 / ALG / AVG / prof. dr. mr. G.J. (Gerrit-Jan) Zwenne

  Op donderdag 16 september 2021 verzorgt prof. dr. mr. G.J. (Gerrit-Jan) Zwenne in Van der Valk Hotel Vianen, Prins Bernhardstraat 75, van 10:00 tot 17:30 uur de Master Class Actualiteiten Privacyrecht AVG. Je bent welkom vanaf 09:30 uur voor koffie en thee.

   

  Wij stellen actieve participatie van de deelnemers zeer op prijs, omdat dat de effectiviteit van de Master Class in belangrijke mate verbetert, de kennisoverdracht bevordert en het geheel levendiger maakt.

   

  Docent

  Gerrit-Jan Zwenne is hoogleraar recht en de informatiemaatschappij aan de Universiteit Leiden en advocaat-partner bij Pels Rijcken te Den Haag.

   

  Hij houdt zich ruim 25 jaar bezig met privacy- en gegevensbeschermingsrecht. Hij is onder andere voorzitter van de Vereniging Privacyrecht Advocaten en auteur en redacteur van het standaardwerk Tekst & Commentaar Privacy- en gegevensbeschermingsrecht: AVG en UAVG (Wolters Kluwer 2020) waarvan inmiddels de 7e druk is verschenen.

   

  Korte omschrijving

  In de Master Class gaat Gerrit-Jan met de deelnemers door de AVG en UAVG heen. Hij bespreekt aan de hand van actuele voorbeelden uit zijn eigen praktijk wanneer deze privacywetgeving van toepassing en wat dat dan betekent. Daarbij gaat hij in op de laatste uitspraken over onder andere het inzagerecht en vergeetrechten, alsmede op de veranderingen die het wetsvoorstel Verzamelwet gegevensbescherming gaat brengen.

   

  Studiepunten

  Voor het geheel bijwonen van deze Master Class worden 6 studiepunten toegekend door de KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie) en SOMN (Stichting Opleiding Medewerkers Notariaat.

   

  Kosten

  Voor alle mensen die werken bij een kantoor dat PG Advanced abonnee van PraktijkGenerator is, is de Master Class GRATIS. De enige beperking is de capaciteit van de zaal. Het maakt dus niet uit met hoeveel kantoorgenoten je komt.

  Anderen betalen EUR 679,– exclusief BTW, per persoon. De prijs is inclusief uitgebreid lunchbuffet, frisdranken, koffie en thee. Dit laatste geldt natuurlijk ook voor onze PG Advanced abonnees. Parkeren is gratis.

   

  On Demand

  Deze Master Class zal op een later tijdstip op onze website on demand beschikbaar zijn.

   

  Aanmelding

  Klik op de onderstaande knop Inschrijving en meld je aan. Controleer of je je e-mailadres goed hebt ingevuld, aangezien alle correspondentie over de Master Class naar dat e-mailadres zal worden verzonden. Je ontvangt een bevestiging dat we jouw aanmelding hebben ontvangen.

  Als je niet werkt bij een kantoor dat Advanced abonnee is, ontvang je na verloop van tijd een factuur per e-mail. Na betaling ontvang je een toegangsbewijs per e-mail.

  Kort voor de dag van de Master Class sturen wij nog een e-mail met details over de Master Class. Aanmelden kan tot 18 augustus 2021, tenzij de zaal eerder is volgeboekt.

  Je kunt je voor deze Master Class aanmelden en tegelijkertijd ook voor onze andere Master Classes.

   

  Beperkt aantal deelnemers

  Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Schrijf je dus snel in, toewijzing geschiedt in de volgorde van binnenkomst.

   

  No show vergoeding

  Wanneer je binnen een week voor aanvang van de Master Class annuleert of bij no-show brengen wij jou een no show vergoeding ter grootte van 75 euro exclusief omzetbelasting in rekening.

  Wanneer je je verhindering aan ons kenbaar maakt binnen de periode van vier weken tot een week voor aanvang van de Master Class brengen wij jou een no show vergoeding ter grootte van 50 euro exclusief omzetbelasting in rekening.

  Wanneer je meer dan vier weken voor aanvang van de Master Class aan ons laat weten dat je verhinderd bent de Master Class bij te wonen brengen wij jou geen no show vergoeding in rekening.

  Wij moeten de docent betalen en het hotel en die kosten zijn wij hoe dan ook verschuldigd. Dat vinden we geen enkel probleem, als je maar komt opdagen! Je mag altijd een vervanger naar voren schuiven, mits je dat per e-mail aan ons doorgeeft. Als er een vervanger komt opdagen, ben je geen no show vergoeding verschuldigd.

   

  Ik ben geen PG Advanced abonnee.

  Als je niet werkt bij een kantoor dat een PG Advanced abonnement heeft op ons modellensysteem (downloaden alle Nederlands- en Engelstalige modellen en toegang tot onze Master Classes), kun je dat met onmiddellijke ingang veranderen.

  Heeft jouw kantoor een PG OR abonnement (Downloaden Nederlandstalige ondernemingsrechtmodellen) op ons systeem, dan kun je met onmiddellijke ingang upgraden.

  Bel met 026 379 19 12, dan helpen wij je verder.

  INSCHRIJVEN
  gratis voor Advanced abonnees

  Master Class 2021-10-14 / PFR /Actualiteiten / prof. mr. dr. L.C.A. (Leon) Verstappen

  Op donderdag 14 oktober 2021 organiseren wij bij Van der Valk Hotel, Prins Bernhardstraat 75 in Vianen, van 10:00 tot 17:30 uur de Master Class Actualiteiten familierecht, docent prof. mr. dr. L.C.A. (Leon) Verstappen. Je bent welkom vanaf 09:30 uur voor koffie en thee.

   

  Wij stellen actieve participatie van de deelnemers zeer op prijs, omdat dat de effectiviteit van de Master Class in belangrijke mate verbetert, de kennisoverdracht bevordert en het geheel levendiger maakt.

   

  Docent

  Leon Verstappen is hoogleraar privaatrecht, in het bijzonder notarieel recht, aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, wetenschappelijk adviseur bij Hekkelman Advocaten & Notarissen en raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof te Den Haag.

  Naast een aantal andere nevenfuncties is hij bestuurslid van de Stichting Grotius Academie en de Stichting Beroepsopleiding Notariaat. Hij is (eind)redacteur bij een aantal tijdschriften en boekenseries: WPNR, Tijdschrift Familie & Recht, Praktijkhandboeken voor het Notariaat, Modellen voor de Rechtspraktijk en de boekenseries van het Netherlands Institute for Law and Governance, en van de subseries Vastgoed, Omgeving & Recht en Familie & Recht.

  Hij houdt zich in het bijzonder bezig met het familievermogensrecht, het registergoederenrecht, de notariële aspecten van het ondernemingsrecht en de notariële ambtsuitoefening.

   

  Studiepunten

  Voor het geheel bijwonen van deze Master Class worden 6 studiepunten toegekend door de KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie) en SOMN (Stichting Opleiding Medewerkers Notariaat.EPN?

   

  Kosten

  Voor alle mensen die werken bij een kantoor dat PG Advanced abonnee van PraktijkGenerator is, is de Master Class GRATIS. De enige beperking is de capaciteit van de zaal. Het maakt dus niet uit met hoeveel kantoorgenoten je komt.

  Anderen betalen EUR 679,– exclusief BTW, per persoon. De prijs is inclusief uitgebreid lunchbuffet, frisdranken, koffie en thee. Dit laatste geldt natuurlijk ook voor onze PG Advanced abonnees. Parkeren is gratis.

   

  On Demand

  Deze Master Class zal op een later tijdstip op onze website on demand beschikbaar zijn.

   

  Aanmelding

  Klik op de onderstaande knop Inschrijving en meld je aan. Controleer of je je e-mailadres goed hebt ingevuld, aangezien alle correspondentie over de Master Class naar dat e-mailadres zal worden verzonden. Je ontvangt een bevestiging dat we jouw aanmelding hebben ontvangen.

  Als je niet werkt bij een kantoor dat Advanced abonnee is, ontvang je na verloop van tijd een factuur per e-mail. Na betaling ontvang je een toegangsbewijs per e-mail.

  Kort voor de dag van de Master Class sturen wij nog een e-mail met details over de Master Class. Aanmelden kan tot 15 september 2021, tenzij de zaal eerder is volgeboekt.

  Je kunt je voor deze Master Class aanmelden en tegelijkertijd ook voor onze andere Master Classes.

   

  Beperkt aantal deelnemers

  Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Schrijf je dus snel in, toewijzing geschiedt in de volgorde van binnenkomst.

   

  No show vergoeding

  Wanneer je binnen een week voor aanvang van de Master Class annuleert of bij no-show brengen wij jou een no show vergoeding ter grootte van 75 euro exclusief omzetbelasting in rekening.

  Wanneer je je verhindering aan ons kenbaar maakt binnen de periode van vier weken tot een week voor aanvang van de Master Class brengen wij jou een no show vergoeding ter grootte van 50 euro exclusief omzetbelasting in rekening.

  Wanneer je meer dan vier weken voor aanvang van de Master Class aan ons laat weten dat je verhinderd bent de Master Class bij te wonen brengen wij jou geen no show vergoeding in rekening.

  Wij moeten de docent betalen en het hotel en die kosten zijn wij hoe dan ook verschuldigd. Dat vinden we geen enkel probleem, als je maar komt opdagen! Je mag altijd een vervanger naar voren schuiven, mits je dat per e-mail aan ons doorgeeft. Als er een vervanger komt opdagen, ben je geen no show vergoeding verschuldigd.

   

  Ik ben geen PG Advanced abonnee.

  Als je niet werkt bij een kantoor dat een PG Advanced abonnement heeft op ons modellensysteem (downloaden alle Nederlands- en Engelstalige modellen en toegang tot onze Master Classes), kun je dat met onmiddellijke ingang veranderen.

  Heeft jouw kantoor een PG OR abonnement (Downloaden Nederlandstalige ondernemingsrechtmodellen) op ons systeem, dan kun je met onmiddellijke ingang upgraden.

  Bel met 026 379 19 12, dan helpen wij je verder.

  INSCHRIJVEN
  gratis voor Advanced abonnees

  Master Class 2021-11-11 / OR / Recente ontwikkelingen / prof. mr. C.A. (Kid) Schwarz

  Op donderdag 11 november 2021 verzorgt prof. mr. C.A. (Kid) Schwarz in Van der Valk Hotel Vianen, Prins Bernhardstraat 75, van 10:00 tot 17:30 uur de Master Class Recente ontwikkeling in het ondernemingsrecht voor notarissen. Je bent welkom vanaf 09:30 uur voor koffie en thee.

   

  Wij stellen actieve participatie van de deelnemers zeer op prijs, omdat dat de effectiviteit van de Master Class in belangrijke mate verbetert, de kennisoverdracht bevordert en het geheel levendiger maakt.

   

  Docent

  Het vermelden van de naam van Professor Schwarz zou eigenlijk al genoeg moeten zijn. Enige van de vele hoogtepunten uit zijn C.V.:

  • promoveerde op het proefschrift ‘Blokkering van aandelen’ te Leiden (1986);
  • sinds 1987 hoogleraar Handels- en ondernemingsrecht, verbonden aan de juridische faculteit van de Universiteit Maastricht (UM);
  • per 1 maart 2017 benoemd tot hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Erasmus School of Law te Rotterdam;
  • publiceert op diverse terreinen, maar met name op het gebied van het rechtspersonen- en ondernemingsrecht;
  • werkzaam als zelfstandig gevestigd juridisch adviseur en is partner bij Baker Tilly V.;
  • sinds 1993 actief als NAI-arbiter en als ICC-arbitrator, alsook als commercial mediator en commissaris/toezichthouder;
  • Lid van het Scheidsgerecht Gezondheidszorg en plv. Voorzitter Tuchtcommissie VRC;
  • sinds 1996 voorzitter van het bestuur van de internationale onderzoekschool Ius Commune (Maastricht, Leuven, Utrecht, Amsterdam, Edinburgh, Stellenbosch);
  • mede-oprichter en tot 1 maart 2017 wetenschappelijk directeur van het Maastrichts Institute on Corporate Law, Governanc and Innovation policies (ICGI);
  • als redacteur verbonden aan verschillende wetenschappelijke tijdschriften en boekenreeksen.

   

  Studiepunten

  Voor het geheel bijwonen van deze Master Class worden 6 studiepunten toegekend door de KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie) en SOMN (Stichting Opleiding Medewerkers Notariaat).

   

  Kosten

  Voor alle mensen die werken bij een kantoor dat PG Advanced abonnee van PraktijkGenerator is, is de Master Class GRATIS. De enige beperking is de capaciteit van de zaal. Het maakt dus niet uit met hoeveel kantoorgenoten je komt.

  Anderen betalen EUR 679,– exclusief BTW, per persoon. De prijs is inclusief uitgebreid lunchbuffet, frisdranken, koffie en thee. Dit laatste geldt natuurlijk ook voor onze PG Advanced abonnees. Parkeren is gratis.

   

  On Demand

  Deze Master Class zal op een later tijdstip op onze website on demand beschikbaar zijn.

   

  Aanmelding

  Klik op de onderstaande knop Inschrijving en meld je aan. Controleer of je je e-mailadres goed hebt ingevuld, aangezien alle correspondentie over de Master Class naar dat e-mailadres zal worden verzonden. Je ontvangt een bevestiging dat we jouw aanmelding hebben ontvangen.

  Als je niet werkt bij een kantoor dat Advanced abonnee is, ontvang je na verloop van tijd een factuur per e-mail. Na betaling ontvang je een toegangsbewijs per e-mail.

  Kort voor de dag van de Master Class sturen wij nog een e-mail met details over de Master Class. Aanmelden kan tot 13 oktober 2021, tenzij de zaal eerder is volgeboekt.

  Je kunt je voor deze Master Class aanmelden en tegelijkertijd ook voor onze andere Master Classes.

   

  Beperkt aantal deelnemers

  Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Schrijf je dus snel in, toewijzing geschiedt in de volgorde van binnenkomst.

   

  No show vergoeding

  Wanneer je binnen een week voor aanvang van de Master Class annuleert of bij no-show brengen wij jou een no show vergoeding ter grootte van 75 euro exclusief omzetbelasting in rekening.

  Wanneer je je verhindering aan ons kenbaar maakt binnen de periode van vier weken tot een week voor aanvang van de Master Class brengen wij jou een no show vergoeding ter grootte van 50 euro exclusief omzetbelasting in rekening.

  Wanneer je meer dan vier weken voor aanvang van de Master Class aan ons laat weten dat je verhinderd bent de Master Class bij te wonen brengen wij jou geen no show vergoeding in rekening.

  Wij moeten de docent betalen en het hotel en die kosten zijn wij hoe dan ook verschuldigd. Dat vinden we geen enkel probleem, als je maar komt opdagen! Je mag altijd een vervanger naar voren schuiven, mits je dat per e-mail aan ons doorgeeft. Als er een vervanger komt opdagen, ben je geen no show vergoeding verschuldigd.

   

  Ik ben geen PG Advanced abonnee.

  Als je niet werkt bij een kantoor dat een PG Advanced abonnement heeft op ons modellensysteem (downloaden alle Nederlands- en Engelstalige modellen en toegang tot onze Master Classes), kun je dat met onmiddellijke ingang veranderen.

  Heeft jouw kantoor een PG OR abonnement (Downloaden Nederlandstalige ondernemingsrechtmodellen) op ons systeem, dan kun je met onmiddellijke ingang upgraden.

  Bel met 026 379 19 12, dan helpen wij je verder.

  INSCHRIJVEN
  gratis voor Advanced abonnees
 • Wil jij een opleiding op jouw kantoor verzorgen?

  Wil jij een opleiding op jouw kantoor verzorgen, neem dan contact met ons op om de contouren en de voorwaarden te bespreken. Ook hiermee zijn PE-punten te verdienen!

 • PGTV on demand: de nieuwe vorm van Permanente Educatie ONLINE

  Weet je dat je jouw PE-punten ook online kunt verdienen, zonder gedoe, zonder file! Meer tijd voor je klanten en privé: kijken wanneer je wilt.

  Volg onze Master Classes on-demand, waar, wanneer en hoe jij dat wilt. Gewoon 1 PE-punt per uur, per keer. Registreren, kijken, bevestigen, klaar. Probeer het eens!

  Exclusiviteit

  Ons on demand programma is exclusief beschikbaar voor medewerkers van kantoren met het PG Advanced abonnement. Zowel het bijwonen als de PE-punten zijn GRATIS!

  Werk jij niet bij een kantoor dat een PG Advanced abonnement heeft op ons modellensysteem (downloaden alle Nederlands- en Engelstalige modellen en gratis toegang tot onze Master Classes op locatie en on demand), stuur dan een mail naar Luutzen Tamminga, dan helpen wij jou verder!

  Inloggen

  Onze webinars zijn alleen via inloggen bereikbaar.

  Heb jij nog geen persoonlijk account, het zogenaamde subgebruikersaccount, vraag dan de contactpersoon binnen jouw kantoor deze aan te maken.

  Middels het persoonlijke account worden de door die persoon bekeken webinars geregistreerd op zijn/haar persoonlijke account en zijn daar vervolgens terug te vinden. Tevens is daarmee ingeprogrammeerd dat het inschrijfformulier automatisch met de persoonlijke gegevens van de kijker wordt ingevuld, welke gegevens noodzakelijk zijn voor het aanvragen van PE-punt bij KNB/SOMN/EPN.

  Heb je vragen, stuur dan een mail naar Eveline Nieukoop dan helpt zij jou verder.

  Belangrijk

  Voor de aanvraag van een PE-punt is het belangrijk dat elk deel (duur rond de 65 minuten) van een Master Class on-demand in zijn geheel wordt bekeken. De KNB stelt als harde eis minimaal 1 uur les van een docent en dat is wat wij bieden. Maar dan online: gemakkelijk! Ons programma registreert de gekeken tijd in minuten en na afloop bevestig je het einde van elk deel in de pop-up. Dat is alles. Let wel op een goede Wifi-verbinding – of beter nog: een bedrade internet verbinding.

  Als je deze adviezen gebruikt gaat het goed:

  • Test de verbinding als je op kantoor of thuis kijkt: heb je goed beeld en geluid? Dan gaat het goed. Als het eerste deel goed gaat, gaan ze allemaal goed. Test de verbinding elke keer als je op een andere locatie kijkt.
  • Volg elk deel bij voorkeur op een laptop of computer, maar een iPAD en smartphone werken ook: maar alleen met een goede Wifi-verbinding.
  • Bekijk elk deel bij voorkeur in één keer van begin tot het eind. Je kunt gerust een keer pauzeren maar doe dat niet te vaak. Aan het einde komt er een pop-up: vul die direct in en bevestig het einde.
  • Als je de pop-up vergat in te vullen kun je dat op het eindscherm aangeven. Daar kun je ook het de HAND-OUT in de vorm van een interactief iPDF downloaden; dan heb je alle sheets en alle inschrijf-linkjes gemakkelijk bij elkaar.

  Wanneer vragen wij PE-punten aan

  In de eerste week van de maand volgend op de maand waarvoor wij PE-punten gaan aanvragen, worden de gegevens voor het toekennen van PE-punten naar KNB/SOMN/EPN gemaild . Wij hebben geen zicht op de verwerkingstijd van de registratie van PE-punten.

  Wij vinden het leuk als we van je horen wat je er van vond en hoe het eventueel beter kan. Dus stuur ons een reactie na afloop!

   

  PGTV, zorgeloze P.E.

   

  Master Class Actualiteiten ondernemingsrecht d.d. 8 april 2021, docent mr R.A.F. (Robrecht) Timmermans

  On demand beschikbaar tot en met 7 april 2022

  De Master Class on demand is opgeknipt in 3 afzonderlijke delen van elk 1 uur. Je hoeft ze niet allemaal te volgen! Per deel kun je steeds 1 PE-punt verdienen.

  Ga naar PGTV  om dit webinar te bekijken.

   

  Master Class Snel en Efficiënt werken met PraktijkGenerator d.d. 8 april 2021, docenten mr D.R. (Dirk) de Lange en mr L.F. (Luutzen) Tamminga

  De Master Class on demand is opgeknipt in 3 afzonderlijke delen van elk 1 uur. Je hoeft ze niet allemaal te volgen! Per deel kun je steeds 1 PE-punt verdienen.

  Ga naar PGTV  om dit webinar te bekijken.

   

  Master Class Tweetrapsmaking testamenten d.d. 12 november 2020, docent mr R.E. (Ronald) Brinkman.

  On demand beschikbaar tot en met 11 november 2021

  De Master Class on demand is opgeknipt in 6 afzonderlijke delen van elk 1 uur. Je hoeft ze niet allemaal te volgen! Per deel kun je steeds 1 PE-punt verdienen.

  Ga naar PGTV  om dit webinar te bekijken.

   

  Master Class Boost je Notaris Business! Onze speciale 2020 LUSTRUM-editie d.d. 5 november 2020, spreker Richard van Kray.

  On demand beschikbaar tot en met 4 november 2021

  De Master Class on demand is opgeknipt in 2 afzonderlijke delen van elk 1 uur. Je hoeft ze niet allemaal te volgen! Per deel kun je steeds GRATIS 1 PE-punt verdienen.

  Schrijf jezelf in voor:

  Deel 1 Deel 2

  Volg de sessie van begin tot het einde.

   

  Master Class Fusies en overnames; het juridische reilen en zeilen ervan, alsmede praktische tips d.d. 8 oktober 2020, docent mr K. (Kris) Brouwer.

  On demand beschikbaar tot en met 7 oktober 2021

  De Master Class on demand is opgeknipt in 3 afzonderlijke delen van elk 1 uur. Je hoeft ze niet allemaal te volgen! Per deel kun je steeds 1 PE-punt verdienen.

  Ga naar PGTV  om dit webinar te bekijken.

   

  Master Class De weg naar een efficiëntere uitvoering van de Wwft d.d. 17 september 2020, docent mr R-J.P. (Robbert-Jan) Lugard

  On demand beschikbaar tot en met 16 september 2021

  De Master Class on demand is opgeknipt in 3 afzonderlijke delen van elk 1 uur. Je hoeft ze niet allemaal te volgen! Per deel kun je steeds 1 PE-punt verdienen.

  Ga naar PGTV  om dit webinar te bekijken.

   

  Master Class Bestuur & Toezicht Stichtingen en Vereniging d.d. 17 september 2020, docente mr M.J. (Marleen) van Uchelen-Schipper

  On demand beschikbaar tot en met 16 september 2021

  De Master Class on demand is opgeknipt in 3 afzonderlijke delen van elk 1 uur. Je hoeft ze niet allemaal te volgen! Per deel kun je steeds 1 PE-punt verdienen.

  Ga naar PGTV  om dit webinar te bekijken.

   

  Master Class Koop Onroerende Zaken d.d. 18 juni 2020, docent mr J.J. (Jaap) Dammingh

  On demand beschikbaar tot en met 17 juni 2021

  De Master Class on demand is opgeknipt in 5 afzonderlijke delen van elk 1 uur. Je hoeft ze niet allemaal te volgen! Per deel kun je steeds 1 PE-punt verdienen.

  Ga naar PGTV  om dit webinar te bekijken.

   

  Master Class Schenk- en erfbelasting: de Successiewet 1956 d.d. 14 mei 2020, docent mr P. (Peter) Blokland

  On demand beschikbaar tot en met 13 mei 2021

  De Master Class on demand is opgeknipt in 6 afzonderlijke delen van elk 1 uur. Je hoeft ze niet allemaal te volgen! Per deel kun je steeds 1 PE-punt verdienen.

  Ga naar PGTV  om dit webinar te bekijken.

   

  We blijven doorgaan met de live Master Classes in Vianen. Alle Master Classes worden opgenomen voor PGTV on demand.

  Wil jij niets missen over ons on demand programma, schrijf je dan in voor ons Journaal.

  • INTELLIGENTE modellen op ALLE rechtsgebieden, compatible met ALLE notariële  softwarepakketten
  • Meer omzet door intakeoptialisatie; klik op de LINK
  • Alle P.E.-punten, live en on demand, voor jou en al jouw kantoorgenoten GRATIS bij een Advanced abonnement

Ontvang het gratis model van de maand!

Schrijf je dan even in voor onze updates en ons nieuws:

Inschrijven voor onze Updates en Nieuws!

Mail of bel

026 379 19 12

voor meer info