De Praktijkgenerator Academy

 • PraktijkGenerator heeft verschillende opleidingsprogramma’s

  PraktijkGenerator is geaccrediteerd om KNB-p.e. punten en SOMN-p.e.punten toe te kennen.

  Praktijk generator organiseert al vele jaren Master Classes. In 2017 hebben wij besloten om zes Master Classes van elk zes studiepunten (KNB en SOMN) te organiseren.

  De Master Classes beslaan de diverse notariële onderwerpen. De toegang is GRATIS voor alle medewerkers van kantoren die een advanced abonnement op ons knowhow systeem hebben. Anderen betalen EUR 679 exclusief BTW per persoon.

  De Master Classes worden gehouden in het Van der Valk Hotel Vianen,  Prins Bernhardstraat 75 in Vianen. Parkeren is gratis.

  Bij de Master Class is inbegrepen een uitgebreid lunchbuffet, koffie, thee en frisdrank.

  Inschrijving Geopend

   

  Je kunt je nu inschrijven voor de Master Class van 21 juni 2018, 22 juni 2018 en 13 september 2018. Andere Master Classes staan op dit moment niet voor inschrijving open.

  Master Classes in 2018

  In 2018 reserveerden wij de volgende data:

  • Overdrachtsbelasting en BTW voor de vastgoedpraktijk, docent Prof. dr. R.N.G (René) van der Paardt. NU on demand te volgen.
  • 24 mei 2018 Actualiteiten familierecht, docent mr. M.I.W.E. (Madeleine) Hillen. Inschrijving gesloten.
  • 21 juni 2018 Afwikkeling van nalatenschappen praktisch benaderd, docenten mr P.G. (Petra) Knoppers en prof.dr A.H.N. (Fons) Stollenwerck.
  • 22 juni 2018 de Nieuwe WWFT en workshop compliance protocol, docent mr. dr. Birgit Snijder-Kuipers.
  • 13 september 2018 Familievermogensrecht civiel en fiscaal, docenten de gebroeders Schols.
  • 11 oktober 2018
  • 22 november 2018, Actualiteiten ondernemingsrecht, docent Prof Kid Schwarz.

  Op dit moment zijn wij de docenten aan het benaderen om de andere Master Classes invulling te geven.

  Wil jij op de hoogte blijven van ons opleidingsprogramma schrijf je dan in op ons Journaal.

   


  Afwikkeling van Nalatenschappen Praktisch Benaderd

  Op donderdag 21 juni 2018 organiseren wij in Vianen bij Van der Valk Hotel, Prins Bernhardstraat 75 in  Vianen, van 10:00 tot 17:30 uur de Master Class Afwikkeling nalatenschappen praktisch benaderd. Je bent welkom vanaf 9:30 uur voor koffie en thee. Wij stellen actieve participatie van de deelnemers zeer op prijs, omdat dat de effectiviteit van de Master Class in belangrijke mate verbetert, de kennisoverdracht bevordert en het geheel  levendiger maakt.

   

  Docenten

  De Master Class wordt gegeven door

  mr P.G. (Petra) Knoppers  en prof.dr A.H.N. (Fons) Stollenwerck.

              

  Petra is een gerenommeerd advocaat, gespecialiseerd in het erfrecht, werkzaam bij SmeetsGijbels te Amsterdam. Daarnaast is zij rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Rotterdam, lid van het bestuur van NOVEX en verzorgt zij diverse juridische publicaties. Petra doceert daarnaast regelmatig erfrechtcursussen.

  Fons (oud-notaris) is als raadsheer betrokken bij het Gerechtshof Den Haag en het Gerechtshof Amsterdam (Notariskamer), is gepromoveerd in 1986. Daarnaast is hij em. hoogleraar Estate Planning aan de VU, hoofddocent EPN/Grotius opleidingen, hoofdredacteur Fiscaal Tijdschrift Vermogen (ftV), hoofddocent opleidingsinstituut Rechterlijke Macht (SSR), hoofdredacteur Compendium Echtscheiding (SDU), (mede)auteur diverse handboeken en compendia, voorzitter bestuur van de Stichting tot Bevordering der Notariële Wetenschap, docent bij diverse andere opleidingsinstituten en voorzitter bestuur Pitlo-Fonds.

   

  Studiepunten

  Met de Master Class kun je 6 studiepunten van de KNB of 6 studiepunten van SOMN (Stichting Opleiding Medewerkers Notariaat) verdienen.

   

  On Demand

  Deze Master Class wordt (anders dan de meeste andere Master Classes) NIET on demand beschikbaar gesteld.

   

  Kosten

  Voor alle mensen die werken bij een kantoor dat Advanced abonnee van PraktijkGenerator is, is de Master Class GRATIS. De enige beperking is de capaciteit van de zaal. Het maakt dus niet uit met hoeveel kantoorgenoten je komt. Anderen betalen EUR 679,– exclusief BTW, per persoon. De prijs is inclusief uitgebreid lunchbuffet, frisdranken, koffie en thee. Dit laatste geldt natuurlijk ook voor onze advanced abonnees. Parkeren is gratis.

   

  Aanmelding

  Klik op de onderstaande knop Inschrijving en meld je aan. Je ontvangt een bevestiging dat we jouw aanmelding hebben ontvangen. Als je niet werkt bij een kantoor dat Advanced abonnee is, ontvang je na verloop van tijd een factuur per e-mail. Na betaling ontvang je een toegangsbewijs per e-mail. Kort voor de dag van de Master Class sturen wij nog een email met details over de Master Class. Aanmelden kan tot 23 mei 2018, tenzij de zaal eerder is volgeboekt.

  Je kunt je voor deze Master Class aanmelden en tegelijkertijd ook voor onze andere Master Classes.

   

  Beperkt aantal deelnemers

  Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Schrijf je dus snel in, toewijzing geschiedt in de volgorde van binnenkomst.

   

  Ik ben geen advanced abonnee.

  Als je niet werkt bij een kantoor dat een advanced abonnement heeft op ons modellensysteem (Downloaden Nederlands en Engels en toegang tot onze Master Classes), kun je dat met onmiddellijke ingang veranderen. Heeft jouw kantoor een Compleet abonnement (Downloaden Nederlandstalige modellen) op ons systeem, dan kun je met onmiddellijke ingang upgraden. Bel met 026 379 19 12 dan helpen wij je verder.

  INSCHRIJVEN
  gratis voor Advanced abonnees

  De Nieuwe WWFT en Workshop WWFT Compliance Protocol

  Op vrijdag 22 juni 2018 organiseren wij in Vianen bij Van der Valk Hotel, Prins Bernhardstraat 75 in  Vianen, van 10:00 tot 17:30 uur de Master Class: De nieuwe WWFT en workshop WWFT compliance protocol.

  Met deze Master Class ben je in één dag op de hoogte van de wijzigingen van de WWFT die binnenkort in werking treden en wat dit betekent voor jouw kantoor en rechtspraktijk.

  Je bent welkom vanaf 9:30 uur voor koffie en thee. Wij stellen actieve participatie van de deelnemers zeer op prijs, omdat dat de effectiviteit van de Master Class in belangrijke mate verbetert, de kennisoverdracht bevordert en het geheel  levendiger maakt.

   

  Docent

  De Master Class wordt gegeven door mr. dr. Birgit Snijder-Kuipers. Birgit is universitair docent privaatrecht en notarieel recht Rijksuniversiteit Groningen, kandidaat-notaris bij De Brauw Blackstone Westbroek en fellow Onderzoekscentrum Onderneming & Recht Radbouduniversiteit Nijmegen. Sinds 1996 is Birgit werkzaam in de ondernemingsrechtpraktijk. Zij publiceert regelmatig in vaktijdschriften, onder meer op het gebied van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT). Zij maakt de vertaalslag van wetgeving naar de dagelijkse praktijk van advocaten, notarissen en belastingadviseurs. Zij heeft veel onderwijservaring op het gebied van de WWFT.

   

  Studiepunten

  Met de Master Class kun je 6 studiepunten van de KNB of 6 studiepunten van SOMN (Stichting Opleiding Medewerkers Notariaat) verdienen.

   

  On Demand

  Deze Master Class wordt (anders dan de meeste andere Master Classes) NIET on demand beschikbaar gesteld

   

  Kosten

  Voor alle mensen die werken bij een kantoor dat Advanced abonnee van PraktijkGenerator is, is de Master Class GRATIS. De enige beperking is de capaciteit van de zaal. Het maakt dus niet uit met hoeveel kantoorgenoten je komt. Anderen betalen EUR 679,– exclusief BTW, per persoon. De prijs is inclusief uitgebreid lunchbuffet, frisdranken, koffie en thee. Dit laatste geldt natuurlijk ook voor onze advanced abonnees. Parkeren is gratis.

   

  Aanmelding

  Klik op de onderstaande knop Inschrijving en meld je aan. Je ontvangt een bevestiging dat we jouw aanmelding hebben ontvangen. Als je niet werkt bij een kantoor dat Advanced abonnee is, ontvang je na verloop van tijd een factuur per e-mail. Na betaling ontvang je een toegangsbewijs per e-mail. Kort voor de dag van de Master Class sturen wij nog een email met details over de Master Class. Aanmelden kan tot 21 mei 2018, tenzij de zaal eerder is volgeboekt.

  Je kunt je voor deze Master Class aanmelden en tegelijkertijd ook voor onze andere Master Classes.

   

  Beperkt aantal deelnemers

  Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Schrijf je dus snel in, toewijzing geschiedt in de volgorde van binnenkomst.

   

  Ik ben geen advanced abonnee.

  Als je niet werkt bij een kantoor dat een advanced abonnement heeft op ons modellensysteem (Downloaden Nederlands en Engels en toegang tot onze Master Classes), kun je dat met onmiddellijke ingang veranderen. Heeft jouw kantoor een Compleet abonnement (Downloaden Nederlandstalige modellen) op ons systeem, dan kun je met onmiddellijke ingang upgraden. Bel met 026 37 91 912 dan helpen wij je verder.

  INSCHRIJVEN
  gratis voor Advanced abonnees

  Familievermogensrecht Civiel en Fiscaal

  Master Class Familievermogensrecht Civiel en Fiscaal

  Op donderdag 13 september 2018 organiseren wij in Vianen bij Van der Valk Hotel, Prins Bernhardstraat 75 in  Vianen, van 10:00 tot 17:30 uur de Master Class Familievermogensrecht Civiel en Fiscaal. Je bent welkom vanaf 9:30 uur voor koffie en thee. Wij stellen actieve participatie van de deelnemers zeer op prijs, omdat dat de effectiviteit van de Master Class in belangrijke mate verbetert, de kennisoverdracht bevordert en het geheel  levendiger maakt.

  Docenten

  De Master Class wordt gegeven door de gebroeders Schols. Deze professoren behoeven geen nadere introductie.

  Prof. Mr. F.W.J.M. Schols (Freek)   Prof. Mr. B.M.E.M. Schols (Bernard)

   

  Studiepunten

  Voor deze Master Class kunnen 6 studiepunten worden toegekend door de KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie), SOMN (Stichting Opleiding Medewerkers Notariaat) en/of EPN (Vereniging van Estate Planners in het Notariaat).

  Kosten

  Voor alle mensen die werken bij een kantoor dat Advanced abonnee van PraktijkGenerator is, is de Master Class GRATIS. De enige beperking is de capaciteit van de zaal. Het maakt dus niet uit met hoeveel kantoorgenoten je komt. Anderen betalen EUR 679,– exclusief BTW, per persoon. De prijs is inclusief uitgebreid lunchbuffet, frisdranken, koffie en thee. Dit laatste geldt natuurlijk ook voor onze advanced abonnees. Parkeren is gratis.

  On demand

  Deze Master Class wordt NIET on demand aangeboden.

  Aanmelding

  Klik op de onderstaande knop Inschrijving en meld je aan. Je ontvangt een bevestiging dat we jouw aanmelding hebben ontvangen. Als je niet werkt bij een kantoor dat Advanced abonnee is, ontvang je na verloop van tijd een factuur per e-mail. Na betaling ontvang je een toegangsbewijs per e-mail. Kort voor de dag van de Master Class sturen wij nog een email met details over de Master Class. Aanmelden kan tot 10 augustus 2018, tenzij de zaal eerder is volgeboekt.

  Je kunt je voor deze Master Class aanmelden en tegelijkertijd ook voor onze andere Master Classes.

  Beperkt aantal deelnemers

  Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Schrijf je dus snel in, toewijzing geschiedt in de volgorde van binnenkomst.

  Ik ben geen advanced abonnee.

  Als je niet werkt bij een kantoor dat een advanced abonnement heeft op ons modellensysteem (Downloaden Nederlands en Engels en toegang tot onze Master Classes), kun je dat met onmiddellijke ingang veranderen. Heeft jouw kantoor een Compleet abonnement (Downloaden Nederlandstalige modellen) op ons systeem, dan kun je met onmiddellijke ingang upgraden. Bel met 010 249 22 24 of 06 46 378559 dan helpen wij je verder.

  INSCHRIJVEN
  gratis voor Advanced abonnees
 • Wil jij een opleiding op jouw kantoor verzorgen?

  Wil jij een opleiding op jouw kantoor verzorgen, neem dan contact met ons op om de contouren en de voorwaarden te bespreken. Ook hiermee zijn p.e.-punten te verdienen.

 • PGTV on demand, de nieuwe vorm van permanente educatie

  Vind jij de reis naar P.E.puntenbijeenkomsten ook zo’n gedoe? Ben jij ook klaar met het dagelijkse leed dat file heet? Ben jij eigenlijk ook onmisbaar op kantoor?

  Volg dan onze Master Classes on demand, waar, wanneer en met wie jij dat wilt.

  PGTV, zorgeloze P.E.

  De eerste ON DEMAND sessies staan nu live. Het betreft de master class Overdrachtsbelasting en BTW voor de Vastgoedpraktijk van Prof. René van der Paardt. We hebben het opgeknipt in 4 afzonderlijke delen van elk 1 uur.  Je hoeft ze niet allemaal te volgen! Per deel kun je steeds 1 P.E.punt verdienen.
  Schrijf jezelf in voor:

  Deel 1 Deel 2 Deel 3 Deel 4

  Volg de sessie van begin tot het einde. Wij houden ons aanbevolen voor jouw op- en of aanmerkingen. NB: volg de on demand sessies NIET via thin clients of je ICT kantooromgeving i.v.m. het ontbreken van geluidskaarten en de aanwezigheid van fire walls. Volg het op je Tablet, Smartphone of laptop.

  Voor kantoorgenoten van kantoren die een Advanced abonnement hebben op ons know how systeem is de deelname aan de on-demand-sessies GRATIS. Anderen betalen € 97,50 ex BTW per punt (we vragen voor hen pas punten aan nadat de factuur is voldaan).

  Wil je het eerste deel van de presentatie zien, zonder P.E.-puntenregistratie, klik dan op onderstaande video.

  PG20180412 H001 | OB en BTW – Rene van der Paardt.

  Wil jij weten hoe je de video als naslagwerk kunt gebruiken, klik dan HIER voor de link naar de iPDF. Je kunt dan naar een bepaald onderwerp scrollen en als je dan op het afspeelicoontje klikt, krijg je te zien en te horen wat daarover is gezegd.

  We blijven natuurlijk gewoon doorgaan met de live sessies in Vianen. Als de docenten daarmee instemmen, nemen we deze op voor PGTV on demand.

  Wil jij niets missen over ons on demand programma, schrijf je dan in voor ons Journaal.

  • Bijna 30% van de notariskantoren heeft een abonnement op het Know How Systeem van PraktijkGenerator.nl

  • Nu ook Vastgoed- en Familierechtmodellen

  • Alle P.E.punten voor jou en al jouw kantoorgenoten gratis bij een Advanced abonnement!

Ontvang het gratis model van de maand!

Schrijf je dan even in voor onze updates en ons nieuws:

INSCHRIJVEN!

Mail of bel

026- 3791912

voor meer info