De Praktijkgenerator Academy

 • Onze Master Classes in 2020

  • Donderdag 16 april 2020 – Master class Actualiteiten OB en BTW voor de Vastgoedpraktijk, docent prof.dr. R.N.G. (René) van der Paardt. Wordt z.s.m. on demand aangeboden.
  • Donderdag 14 mei 2020 GECANCELLED – Master Class Schenk- en erfbelasting: de Successiewet 1956, docent mr P. (Peter) Blokland. Wordt z.s.m. on demand aangeboden.
  • Donderdag 18 juni 2020 – Master Class Koop Onroerende Zaken, docent mr J.J. (Jaap) Dammingh. Geopend voor inschrijving.
  • Donderdag 17 september 2020 – OCHTEND – Master Class Bestuur & Toezicht Stichtingen en Vereniging, docente mr M.J. (Marleen) van Uchelen-Schipper. Geopend voor inschrijving.
  • Donderdag 17 september 2020 – MIDDAG – nog in te vullen.
  • Donderdag 8 oktober 2020 – nog in te vullen.
  • Donderdag 5 november 2020 GEWIJZIGDE DATUM – Master Class: Boost je Notaris Business! Onze speciale 2020 LUSTRUM-editie Master, spreker Richard van Kray, één van de meest gevraagde inspirerende sprekers van 2018 én de bestselling auteur van managementboeken. Geopend voor inschrijving.
  • Donderdag 12 november 2020 – Master Class Tweetrapsmaking testamenten, docent mr R.E. (Ronald) Brinkman. Geopend voor inschrijving.

  PraktijkGenerator heeft verschillende opleidingsprogramma’s

  PraktijkGenerator organiseert al vele jaren Master Classes. De Master Classes beslaan diverse notariële onderwerpen. Bij de Master Class is inbegrepen een uitgebreide lunchbuffet, koffie, thee en frisdrank.

  Accreditatie

  PraktijkGenerator is geaccrediteerd om KNB-p.e. punten, SOMN-p.e.punten en, indien van toepassing, EPN-p.e.punten toe te kennen.

  Kosten

  De toegang is GRATIS voor alle medewerkers van kantoren die een PG Advanced abonnement op ons knowhow systeem hebben.

  Anderen betalen EUR 679 exclusief BTW per persoon.

  No Show Vergoeding

  Wanneer je meer dan vier weken voor aanvang van de Master Class aan ons laat weten dat je verhinderd bent de Master Class bij te wonen brengen wij jou geen no show vergoeding in rekening.

  Wanneer je je verhindering aan ons kenbaar maakt binnen de periode van vier weken tot een week voor aanvang van de Master Class brengen wij jou een no show vergoeding ter grootte van EUR 50 exclusief omzetbelasting in rekening.

  Wanneer je binnen een week voor aanvang van de Master Class annuleert of bij no-show brengen wij jou een no show vergoeding ter grootte van EUR 75 exclusief omzetbelasting in rekening.

  Wij moeten de docent betalen en het hotel en die kosten zijn wij hoe dan ook verschuldigd. Dat vinden we geen enkel probleem, als je maar komt opdagen! Je mag altijd een vervanger naar voren schuiven, mits je dat per e-mail aan ons doorgeeft. Als er een vervanger daadwerkelijk deelneemt, ben je geen no show vergoeding verschuldigd.

  Locatie

  De Master Classes worden gehouden in het Van der Valk Hotel Vianen,  Prins Bernhardstraat 75 in Vianen. Parkeren is gratis.

  Programma

  09:30 uur           Inloop, ontvangst met koffie en thee

  10:00 uur           Aanvang deel I

  11:30 uur           Koffie/thee pauze

  11:45 uur           Aanvang deel II

  13:15 uur           Lunchpauze

  14:15 uur           Aanvang deel III

  15:45 uur           Koffie/thee pauze

  16:00 uur           Aanvang deel IV

  17:30 uur           Einde master class, evaluatieformulieren invullen

   

  Blijf op de hoogte!

  Wil jij op de hoogte blijven van ons opleidingsprogramma schrijf je dan in op ons Journaal.


  LET OP: GECANCELLED! 2020-05-14 / PFR / de Successiewet / mr P. Blokland

  In verband met het verbod op het houden van evenementen is deze master class zeer tot onze spijt gecancelled.

  De master class zal worden opgenomen zonder deelnemers en zo spoedig mogelijk als webinar on demand op onze website worden aangeboden. Als jij je voor deze Master Class hebt ingeschreven, ontvang je hiervan bericht.

  Als door verkoudheidsverschijnselen of besmetting met het Coronavirus van personen benodigd voor het opnemen van de master class, of door invoering van een lock down er niet meer gereisd mag worden, zal de opname ook komen te vervallen.

  ──── *────

   

  Op donderdag 14 mei 2020 organiseren wij bij Van der Valk Hotel, Prins Bernhardstraat 75, Vianen, van 10:00 tot 17:30 uur de Master Class Schenk- en erfbelasting: de Successiewet 1956, docent mr P. (Peter) Blokland.

  Je bent welkom vanaf 09:30 uur voor koffie en thee.

   

  Wij stellen actieve participatie van de deelnemers zeer op prijs, omdat dat de effectiviteit van de Master Class in belangrijke mate verbetert, de kennisoverdracht bevordert en het geheel levendiger maakt.

   

  Docent

  Peter is als notaris en estate planner verbonden aan Daamen de Kort van Tuijl Notarissen te Tilburg, waar hij zich vrijwel uitsluitend op estate planning toelegt. Hij is geboren en getogen te Utrecht, waar hij ook privaatrecht (1986) en notariaat (1989) studeerde. Na als kandidaat-notaris enige omzwervingen door het land te hebben gemaakt, werd hij in 1999 (nog net onder de oude Notariswet) tot notaris benoemd.

   

  Vanaf 1992 tot en met 2001 combineerde hij de notariële praktijk met een part-time aanstelling bij de sectie Notariaat van de RUUtrecht, waar hij met name de vakken (nieuw) Erfrecht, Successiewet en Notarieel Formeel Recht doceerde.

   

  Sedert 2001 geeft hij post-academische cursussen op het gebied van estate planning, huwelijksvermogensrecht, erfrecht en notarieel recht, en is o.a. lid van de Wetenschappelijke Adviesraad van de Vereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN) en docent aan de Grotius Specialisatieopleiding Estate Planning. Hij is hoofdredacteur van het tijdschrift Juridische Berichten voor het Notariaat (JBN) en mede-auteur van het Compendium Estate Planning en van het Praktijkhandboek Familievermogensrecht, en schrijft regelmatig artikelen in vakbladen als het WPNR en het Fiscaal Tijdschrift Vermogen (FTV).

   

  Studiepunten

  Voor het geheel bijwonen van deze Master Class worden 6 studiepunten  toegekend door de KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie), SOMN (Stichting Opleiding Medewerkers Notariaat) en Vereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN).

   

  Kosten

  Voor alle mensen die werken bij een kantoor dat PG Advanced abonnee van PraktijkGenerator is, is de Master Class GRATIS. De enige beperking is de capaciteit van de zaal. Het maakt dus niet uit met hoeveel kantoorgenoten je komt.

  Anderen betalen EUR 679,– exclusief BTW, per persoon. De prijs is inclusief uitgebreid lunchbuffet, frisdranken, koffie en thee. Dit laatste geldt natuurlijk ook voor onze PG Advanced abonnees. Parkeren is gratis.

   

  On Demand

  Deze Master Class zal op een later tijdstip op onze website on demand beschikbaar zijn.

   

  Aanmelding

  Klik op de onderstaande knop Inschrijving en meld je aan. Controleer of je je e-mailadres goed hebt ingevuld, aangezien alle correspondentie over de Master Class naar dat e-mailadres zal worden verzonden. Je ontvangt een bevestiging dat we jouw aanmelding hebben ontvangen.

   

  Als je niet werkt bij een kantoor dat Advanced abonnee is, ontvang je na verloop van tijd een factuur per e-mail. Na betaling ontvang je een toegangsbewijs per e-mail.

   

  Kort voor de dag van de Master Class sturen wij nog een e-mail met details over de Master Class. Aanmelden kan tot en met 15 april 2020, tenzij de zaal eerder is volgeboekt.

  Je kunt je voor deze Master Class aanmelden en tegelijkertijd ook voor onze andere Master Classes.

   

  Beperkt aantal deelnemers

  Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Schrijf je dus snel in, toewijzing geschiedt in de volgorde van binnenkomst.

   

  No show vergoeding

  Het kan voorkomen dat je je hebt ingeschreven voor één van onze master classes en uiteindelijk niet in de gelegenheid bent om deel te nemen. Voor ons beleid ten aanzien van het al dan niet in rekening brengen van een no show vergoeding, verwijzen wij naar de Academy-pagina op onze website.

  Wij moeten de docent betalen en het hotel en die kosten zijn wij hoe dan ook verschuldigd. Dat vinden we geen enkel probleem, als je maar komt! Je mag altijd een vervanger naar voren schuiven, mits je dat per e-mail aan ons doorgeeft. Als er een vervanger komt opdagen, ben je geen no show vergoeding verschuldigd.

   

  Ik ben geen PG Advanced abonnee.

  Als je niet werkt bij een kantoor dat een PG Advanced abonnement heeft op ons modellensysteem (downloaden alle Nederlands- en Engelstalige modellen en toegang tot onze Master Classes), kun je dat met onmiddellijke ingang veranderen.

  Heeft jouw kantoor een PG OR abonnement (Downloaden Nederlandstalige ondernemingsrechtmodellen) op ons systeem, dan kun je met onmiddellijke ingang upgraden.

  Bel met 026 379 19 12, dan helpen wij je verder.

  INSCHRIJVEN
  gratis voor Advanced abonnees

  NIEUWE DATUM 5 november 2020. Speciale 2020 LUSTRUM-editie Master Class: Boost je Notaris Business!

  Op donderdag 5 november 2020 organiseren wij in Kasteel de Schaffelaar in Barneveld, van 15:00 uur tot 17:15 uur de speciale feestelijke LUSTRUM Master Class: Boost je Notaris Business, met aansluitend aangeklede borrel. Je bent van harte welkom vanaf 14:30 uur voor koffie en thee.

   

  Locatie

  Wij zullen ons lustrum samen met jou vieren in Kasteel de Schaffelaar, Stationsweg 6, Barneveld. Uitstekend met de auto en met OV bereikbaar. De link naar de website vind je HIER.

   

  Omschrijving

  Je leert van een commodity waarde toevoegende dienstverlening te maken, door van betekenis te zijn voor je cliënt. Je leert de circle of trust toe te passen, waardoor je cliënten graag jou de opdracht gunnen.

   

  Docent

  De Master Class wordt gegeven door één van de meest gevraagde inspirerende sprekers van 2019 én bestselling auteur van managementboeken, Richard van Kray.

   

  Richard is een verkoper pur sang. Zijn bewijsdrang, scherpe tong en aimabele directheid maakte dat hij de groenteafdeling van de supermarkt al jong verliet voor een carrière in de financiële dienstverlening. Hij genoot snel en veel succes als verkoper en sales trainer, maar liep in 2004 tegen zichzelf aan en gooide het roer om. Deze ervaring legde de basis voor Sales vanuit je Hart.

   

  Twee eigenschappen waardoor Richard ook na zijn val weer boven zichzelf uitsteeg zijn: een bovengemiddeld groot ego en een bovengemiddeld groot hart. Richard wil écht van betekenis zijn voor anderen en kan bovendien rap schakelen met mensen en ideeën. Zo groeide hij uit tot een van de meest gevraagde sprekers op het gebied van sales en motivatie in Nederland.

   

  Richard amuseert, inspireert en confronteert. Hiermee zet hij zijn publiek niet alleen aan het denken, maar krijgt hen ook in beweging. Zijn manier van spreken en trainen is ontwapenend omdat hij vanuit zelfspot vertrekt en motiverend omdat hij laat zien dat iedereen dit kan en zelfs al doet. Het is geen ver doel of onbereikbaar ideaal dat hij schetst, maar iets dat heel dichtbij ligt en waar we zo vaak aan voorbij gaan.

   

  Hij gunt het iedereen te ervaren wat hij heeft ontdekt: dat we gelukkiger én succesvoller zijn wanneer we afstappen van de rollen die we spelen.

   

  Lustrum-cadeau

  Als cadeau ontvangt iedere deelnemer na afloop van de Master Class het door Richard geschreven boek Sales vanuit je hart.

   

  Studiepunten

   

  Voor het geheel bijwonen van deze Master Class worden 2 studiepunten toegekend door de KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie) en SOMN (Stichting Opleiding Medewerkers Notariaat).

   

  GRATIS

  Deze speciale LUSTRUM-editie Master Class is voor alle (kandidaat-)notarissen en notariële medewerkers geheel GRATIS! Dus niet alleen voor de mensen die werken bij een kantoor dat een advanced abonnement heeft op ons knowhow systeem.

   

  Aanmelding

  Klik op de onderstaande knop Inschrijving en meld je aan. Controleer of je je e-mailadres goed hebt ingevuld, aangezien alle correspondentie over de Master Class naar dat e-mailadres zal worden verzonden. Je ontvangt een bevestiging dat we jouw aanmelding hebben ontvangen.

   

  Je kunt je voor deze Master Class aanmelden en tegelijkertijd ook voor onze andere Master Classes.

  INSCHRIJVEN
  Gratis voor (kandidaat-)notarissen en notariële medewerkers

  2020-06-18 / VG / Koop onroerende zaken / mr J.J. Dammingh

  Op donderdag 18 juni 2020 organiseren wij bij Van der Valk Hotel, Prins Bernhardstraat 75, Vianen, van 10:00 tot 17:30 uur de Master Class Koop onroerende zaken, docent mr J.J. (Jaap) Dammingh.

  Je bent welkom vanaf 09:30 uur voor koffie en thee.

   

  Wij stellen actieve participatie van de deelnemers zeer op prijs, omdat dat de effectiviteit van de Master Class in belangrijke mate verbetert, de kennisoverdracht bevordert en het geheel levendiger maakt.

   

  Docent

  Jaap Dammingh is hoofddocent Burgerlijk recht en Burgerlijk procesrecht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Hij is gepromoveerd op een proefschrift over de rechtspositie van de makelaar in onroerende zaken. Hij heeft in de loop der jaren veel artikelen en annotaties geschreven over met name de koop en verkoop van woningen en bedrijfspanden, het huurrecht en het contractenrecht in het algemeen (een lijst van publicaties kan via J.Dammingh@jur.ru.nl worden opgevraagd).

  Aan de universiteit doceert Dammingh contractenrecht, huurrecht en burgerlijk procesrecht. Hij verzorgt zeer geregeld cursussen over de koop van onroerende zaken, huurrecht en contractenrecht voor advocaten en notarissen (ook ‘inhouse’). Tevens treedt hij als docent op voor zowel de Beroepsopleiding Advocatuur als de Law Firm School.

  Dammingh is in het verleden als advocaat werkzaam geweest (alles bij elkaar omstreeks 6 jaar). Thans is hij als adviseur verbonden aan het advocatenkantoor 2BW Advocaten te Nijmegen. Ook is hij secretaris van de Raad van Beroep van de Vereniging van Registercontrollers (VRC) en secretaris van de Raad van Tucht van het Nederlands Instituut voor Register Valuators (NIRV). Daarnaast is hij geregeld (als secretaris) betrokken bij arbitrageprocedures via het Nederlands Arbitrage Instituut.

   

  De onderwerpen

  • non-conformiteit;
  • de ‘onbekendheidsclausule’;
  • de ‘ouderdomsclausule’;
  • een garantie of een exoneratie in de koop- en/of de leveringsakte;
  • het onderscheid tussen feitelijke en juridische gebreken;
  • verzuim en ingebrekestelling;
  • de klachtplicht van art. 7:23 BW;
  • boetebeding;
  • financieringsvoorbehoud;
  • de positie van de notaris;
  • de positie van de makelaar.

   

  Leerdoelen

  Na het volgen van deze cursus is de deelnemer in staat een juridische analyse te maken van een situatie waarin de koper van een onroerende zaak onaangenaam is verrast door een ‘gebrek’ aan de door hem gekochte zaak. Adviseert de deelnemer de koper, dan is hij/zij in staat om – op basis van deze analyse – de juiste juridische stappen jegens de verkoper te nemen. Staat hij/zij de verkoper bij, dan is hij/zij in staat om de juiste verweren naar voren te brengen.

   

  Tevens is de deelnemer na het volgen van deze cursus in staat om een cliënt adequaat te adviseren voor zover het perikelen aangaande het financieringsvoorbehoud en/of het boetebeding betreft.

   

  Ook heeft hij kennis van de rol van de notaris en de rol van de makelaar.

   

  Studiepunten

  Voor het geheel bijwonen van deze Master Class worden 6 studiepunten  toegekend door de KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie) en SOMN (Stichting Opleiding Medewerkers Notariaat).

   

  Kosten

  Voor alle mensen die werken bij een kantoor dat PG Advanced abonnee van PraktijkGenerator is, is de Master Class GRATIS. De enige beperking is de capaciteit van de zaal. Het maakt dus niet uit met hoeveel kantoorgenoten je komt.

  Anderen betalen EUR 679,– exclusief BTW, per persoon. De prijs is inclusief uitgebreid lunchbuffet, frisdranken, koffie en thee. Dit laatste geldt natuurlijk ook voor onze PG Advanced abonnees. Parkeren is gratis.

   

  On Demand

  Deze Master Class zal op een later tijdstip op onze website on demand beschikbaar zijn.

   

  Aanmelding

  Klik op de onderstaande knop Inschrijving en meld je aan. Controleer of je je e-mailadres goed hebt ingevuld, aangezien alle correspondentie over de Master Class naar dat e-mailadres zal worden verzonden. Je ontvangt een bevestiging dat we jouw aanmelding hebben ontvangen.

   

  Als je niet werkt bij een kantoor dat Advanced abonnee is, ontvang je na verloop van tijd een factuur per e-mail. Na betaling ontvang je een toegangsbewijs per e-mail.

   

  Kort voor de dag van de Master Class sturen wij nog een e-mail met details over de Master Class. Aanmelden kan tot en met 17 mei 2020, tenzij de zaal eerder is volgeboekt.

  Je kunt je voor deze Master Class aanmelden en tegelijkertijd ook voor onze andere Master Classes.

   

  Beperkt aantal deelnemers

  Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Schrijf je dus snel in, toewijzing geschiedt in de volgorde van binnenkomst.

   

  No show vergoeding

  Het kan voorkomen dat je je hebt ingeschreven voor één van onze master classes en uiteindelijk niet in de gelegenheid bent om deel te nemen. Voor ons beleid ten aanzien van het al dan niet in rekening brengen van een no show vergoeding, verwijzen wij naar de Academy-pagina op onze website.

  Wij moeten de docent betalen en het hotel en die kosten zijn wij hoe dan ook verschuldigd. Dat vinden we geen enkel probleem, als je maar komt! Je mag altijd een vervanger naar voren schuiven, mits je dat per e-mail aan ons doorgeeft. Als er een vervanger komt opdagen, ben je geen no show vergoeding verschuldigd.

   

  Ik ben geen PG Advanced abonnee

  Als je niet werkt bij een kantoor dat een PG Advanced abonnement heeft op ons modellensysteem (downloaden alle Nederlands- en Engelstalige modellen en toegang tot onze Master Classes), kun je dat met onmiddellijke ingang veranderen.

  Heeft jouw kantoor een PG OR abonnement (Downloaden Nederlandstalige ondernemingsrechtmodellen) op ons systeem, dan kun je met onmiddellijke ingang upgraden.

  Bel met 026 379 19 12, dan helpen wij je verder.

  INSCHRIJVEN
  gratis voor Advanced abonnees

  2020-09-17 ochtend / OR / bestuur en toezicht / M.J. van Uchelen-Schipper

  Op donderdagochtend 17 september 2020 organiseren wij bij Van der Valk Hotel, Prins Bernhardstraat 75, Vianen, van 10:00 tot 13:15 uur de Master Class Bestuur en toezicht bij stichtingen en verenigingen, docente mr M.J. (Marleen) van Uchelen-Schipper.

  Je bent welkom vanaf 09:30 uur voor koffie en thee.

   

  Wij stellen actieve participatie van de deelnemers zeer op prijs, omdat dat de effectiviteit van de Master Class in belangrijke mate verbetert, de kennisoverdracht bevordert en het geheel levendiger maakt.

   

  Docente

  Marleen is adviseur/kandidaat-notaris bij de praktijkgroep Corporate/M&A. Nadat zij in 1998 haar studie in Utrecht had afgerond startte Marleen als kandidaat-notaris, gespecialiseerd in Ondernemingsrecht. Marleen houdt zich bezig met rechtspersonenrecht en (notarieel) ondernemingsrecht. Zij adviseert over juridische aspecten van governance en governancestructuren, met name in de semipublieke sector (onder meer zorginstellingen) en in de culturele sector.

   

  Marleen is in april 2018 gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht. Haar proefschrift is getiteld: “De rol en positie van de raad van toezicht van de stichting”. Marleen publiceert regelmatig artikelen in wetenschappelijke tijdschriften en werkt mee aan boekpublicaties. Zij is vaste medewerker van het Kluwer tijdschrift Rechtspraak Ondernemingsrecht (RO) Praktisch Bewerkt. Naast haar werkzaamheden bij Houthoff is zij docent aan de Universiteit van Amsterdam (UvA).

   

  Opleidingen

  Grotius Academie Specialisatieopleiding Ondernemingsrecht

  Beroepsopleiding Notariaat

  Rechtsgeleerdheid (Universiteit Utrecht)

   

  Korte omschrijving

  In deze cursus komen zowel de huidige als de nieuw voorgestelde governanceregels voor stichtingen (waaronder semipublieke instellingen) en verenigingen (waaronder coöperaties) aan de orde. Onlangs is het Wetsvoorstel bestuur en toezicht rechtspersonen door de Tweede Kamer aangenomen waarin nieuwe regels voor stichtingen en verenigingen zijn opgenomen op het gebied van de taak en bevoegdheden van de RvC/RvT, de one tier board, tegenstrijdig belang, meervoudig stemrecht, belet en ontstentenis en aansprakelijkheid van bestuurders en leden van de RvC/RvT. Deze onderwerpen en andere governanceonderwerpen zullen worden behandeld en worden mede geïllustreerd aan de hand van actuele jurisprudentie.

   

  Studiepunten

  Voor het geheel bijwonen van deze Master Class worden 6 studiepunten  toegekend door de KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie) en door SOMN (Stichting Opleiding Medewerkers Notariaat).

   

  Kosten

  Voor alle mensen die werken bij een kantoor dat PG Advanced abonnee van PraktijkGenerator is, is de Master Class GRATIS. De enige beperking is de capaciteit van de zaal. Het maakt dus niet uit met hoeveel kantoorgenoten je komt.

  Anderen betalen EUR 679,– exclusief BTW, per persoon. De prijs is inclusief uitgebreid lunchbuffet, frisdranken, koffie en thee. Dit laatste geldt natuurlijk ook voor onze PG Advanced abonnees. Parkeren is gratis.

   

  On Demand

  Deze Master Class zal op een later tijdstip op onze website on demand beschikbaar zijn.

   

  Aanmelding

  Klik op de onderstaande knop Inschrijving en meld je aan. Controleer of je je e-mailadres goed hebt ingevuld, aangezien alle correspondentie over de Master Class naar dat e-mailadres zal worden verzonden. Je ontvangt een bevestiging dat we jouw aanmelding hebben ontvangen.

   

  Als je niet werkt bij een kantoor dat Advanced abonnee is, ontvang je na verloop van tijd een factuur per e-mail. Na betaling ontvang je een toegangsbewijs per e-mail.

   

  Kort voor de dag van de Master Class sturen wij nog een e-mail met details over de Master Class. Aanmelden kan tot en met 19 augustus 2020, tenzij de zaal eerder is volgeboekt.

  Je kunt je voor deze Master Class aanmelden en tegelijkertijd ook voor onze andere Master Classes.

   

  Beperkt aantal deelnemers

  Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Schrijf je dus snel in, toewijzing geschiedt in de volgorde van binnenkomst.

   

  No show vergoeding

  Het kan voorkomen dat je je hebt ingeschreven voor één van onze master classes en uiteindelijk niet in de gelegenheid bent om deel te nemen. Voor ons beleid ten aanzien van het al dan niet in rekening brengen van een no show vergoeding, verwijzen wij naar de Academy-pagina op onze website.

  Wij moeten de docent betalen en het hotel en die kosten zijn wij hoe dan ook verschuldigd. Dat vinden we geen enkel probleem, als je maar komt! Je mag altijd een vervanger naar voren schuiven, mits je dat per e-mail aan ons doorgeeft. Als er een vervanger komt opdagen, ben je geen no show vergoeding verschuldigd.

   

  Ik ben geen PG Advanced abonnee

  Als je niet werkt bij een kantoor dat een PG Advanced abonnement heeft op ons modellensysteem (downloaden alle Nederlands- en Engelstalige modellen en toegang tot onze Master Classes), kun je dat met onmiddellijke ingang veranderen.

  Heeft jouw kantoor een PG OR abonnement (Downloaden Nederlandstalige ondernemingsrechtmodellen) op ons systeem, dan kun je met onmiddellijke ingang upgraden.

  Bel met 026 379 19 12, dan helpen wij je verder.

  INSCHRIJVEN
  gratis voor Advanced abonnees

  2020-11-12 / PFR / tweetrapsmaking / mr dr R.E. Brinkman

  Op donderdag 12 november 2020 organiseren wij bij Van der Valk Hotel, Prins Bernhardstraat 75, Vianen, van 10:00 tot 17:30 uur de Master Class Het fideicommis (ook wel de tweetrapsmaking): civiele en fiscale aspecten van een lastige rechtsfiguur, belicht vanuit de praktijk, docent mr dr R.E. (Ronald) Brinkman.

  Je bent welkom vanaf 09:30 uur voor koffie en thee.

   

  Wij stellen actieve participatie van de deelnemers zeer op prijs, omdat dat de effectiviteit van de Master Class in belangrijke mate verbetert, de kennisoverdracht bevordert en het geheel levendiger maakt.

   

  Docent

  Ronald is partner en notaris bij Vechtstede Notarissen in Hardenberg en is vooral werkzaam binnen het (internationaal) personen-, familie- en erfrecht. Estateplanning is een belangrijk deel van zijn werkzaamheden. Ronald heeft zowel vanuit zijn notariële praktijk, als vanuit de wetenschap en rechtspraak veel ervaring met en kennis over alles wat met het fideicommis te maken heeft.

  Aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft hij als buitenpromovendus een proefschrift geschreven en is op 11 september 2014 gepromoveerd op ‘Het fideicommis in de notariële praktijk’. Sinds 1 september 2015 is hij aan deze universiteit verbonden als docent. Hij geeft colleges, cursussen en workshops (o.a. op het gebied van het huwelijksvermogensrecht, het erfrecht, de notariswet, de wettelijke schuldsanering, de Successiewet 1956 en het levenstestament).

  Sinds 2005 publiceert Ronald regelmatig. Een overzicht van zijn publicaties zijn te raadplegen via https://www.rug.nl/staff/r.e.brinkman/research/publications.html.

  Verder is Ronald verbonden (geweest) aan:

  • Hof Arnhem-Leeuwarden Arnhem/Leeuwarden
  • Raadsheer-plaatsvervanger 1 januari 2016 t/m heden
  • Ring Zwolle Zwolle
  • Lid en later voorzitter Ring Zwolle 2008 t/m 2012
  • KNB Den Haag
  • Lid Ledenraad 2008 t/m 2012
  • Voorzitter Ledenraad 2009/2010

   

  Korte omschrijving

  In deze masterclass wordt uw kennis van het fideicommis, ook wel genaamd de tweetrapsmaking, zowel civielrechtelijk als fiscaalrechtelijk verdiept. Ingegaan wordt onder meer op het opstellen van fideicommissaire testamenten (erfstelling, legaat en last) en de nodige valkuilen en tips daarbij, alsmede op de afwikkeling van een fideicommis na het overlijden van de insteller (o.a. op aanvaarding en verwerping, vereffening, executele en bewind, alsmede op de legitieme portie) en na het in vervulling gaan van de voorwaarde (vaststelling omvang van de fideicommissaire nalatenschap), en tot slot op: ‘hoe kom ik van een fideicommis af’, ofwel de afstand (en wijziging) van fideicommissaire rechtsverhoudingen.

  Bij de cursus zal het nodige voorstudie- c.q. naslagmateriaal worden aangeleverd.

  Er bestaat tevens ook ruimte voor uw eigen vragen over praktijkgevallen, modellen of de afwikkeling van een fideicommis.

   

  Studiepunten

  Voor het geheel bijwonen van deze Master Class worden 6 studiepunten  toegekend door de KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie), SOMN (Stichting Opleiding Medewerkers Notariaat) en Vereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN).

   

  Kosten

  Voor alle mensen die werken bij een kantoor dat PG Advanced abonnee van PraktijkGenerator is, is de Master Class GRATIS. De enige beperking is de capaciteit van de zaal. Het maakt dus niet uit met hoeveel kantoorgenoten je komt.

  Anderen betalen EUR 679,– exclusief BTW, per persoon. De prijs is inclusief uitgebreid lunchbuffet, frisdranken, koffie en thee. Dit laatste geldt natuurlijk ook voor onze PG Advanced abonnees. Parkeren is gratis.

   

  On Demand

  Deze Master Class zal op een later tijdstip op onze website on demand beschikbaar zijn.

   

  Aanmelding

  Klik op de onderstaande knop Inschrijving en meld je aan. Controleer of je je e-mailadres goed hebt ingevuld, aangezien alle correspondentie over de Master Class naar dat e-mailadres zal worden verzonden. Je ontvangt een bevestiging dat we jouw aanmelding hebben ontvangen.

   

  Als je niet werkt bij een kantoor dat Advanced abonnee is, ontvang je na verloop van tijd een factuur per e-mail. Na betaling ontvang je een toegangsbewijs per e-mail.

   

  Kort voor de dag van de Master Class sturen wij nog een e-mail met details over de Master Class. Aanmelden kan tot en met 14 oktober 2020, tenzij de zaal eerder is volgeboekt.

  Je kunt je voor deze Master Class aanmelden en tegelijkertijd ook voor onze andere Master Classes.

   

  Beperkt aantal deelnemers

  Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Schrijf je dus snel in, toewijzing geschiedt in de volgorde van binnenkomst.

   

  No show vergoeding

  Het kan voorkomen dat je je hebt ingeschreven voor één van onze master classes en uiteindelijk niet in de gelegenheid bent om deel te nemen. Voor ons beleid ten aanzien van het al dan niet in rekening brengen van een no show vergoeding, verwijzen wij naar de Academy-pagina op onze website.

  Wij moeten de docent betalen en het hotel en die kosten zijn wij hoe dan ook verschuldigd. Dat vinden we geen enkel probleem, als je maar komt! Je mag altijd een vervanger naar voren schuiven, mits je dat per e-mail aan ons doorgeeft. Als er een vervanger komt opdagen, ben je geen no show vergoeding verschuldigd.

   

  Ik ben geen PG Advanced abonnee

  Als je niet werkt bij een kantoor dat een PG Advanced abonnement heeft op ons modellensysteem (downloaden alle Nederlands- en Engelstalige modellen en toegang tot onze Master Classes), kun je dat met onmiddellijke ingang veranderen.

  Heeft jouw kantoor een PG OR abonnement (Downloaden Nederlandstalige ondernemingsrechtmodellen) op ons systeem, dan kun je met onmiddellijke ingang upgraden.

  Bel met 026 379 19 12, dan helpen wij je verder.

  INSCHRIJVEN
  gratis voor Advanced abonnees
 • Wil jij een opleiding op jouw kantoor verzorgen?

  Wil jij een opleiding op jouw kantoor verzorgen, neem dan contact met ons op om de contouren en de voorwaarden te bespreken. Ook hiermee zijn p.e.-punten te verdienen.

 • PGTV on demand, de nieuwe vorm van permanente educatie

  Vind jij de reis naar P.E.-puntenbijeenkomsten ook zo’n gedoe? Ben jij ook klaar met het dagelijkse leed dat file heet? Ben jij eigenlijk ook onmisbaar op kantoor?

  Volg dan onze Master Classes on demand, waar, wanneer en met wie jij dat wilt.

  Volg de on demand sessies NIET via thin clients of je ICT-kantooromgeving in verband met het ontbreken van geluidskaarten en de aanwezigheid van fire walls. Volg het op je Tablet, Smartphone of laptop.?Wij houden ons aanbevolen voor jouw op- en of aanmerkingen.

  Voor kantoorgenoten van kantoren die een Advanced abonnement?hebben op ons know how systeem is de deelname aan de on demand sessies GRATIS. Anderen betalen ? 97,50 ex BTW per punt (we vragen voor hen pas punten aan nadat de factuur is voldaan).

  Voor het verkrijgen van een P.E.-punt is het essentieel dat elk deel (duur 60 minuten) van een on demand master class in zijn geheel wordt bekeken. Ons programma registreert de gekeken tijd in minuten; een registratie van 59 minuten of minder geeft geen recht op het verkrijgen van een P.E.-punt. Log dus pas uit als je de 60 minuten hebt doorlopen.

  PGTV, zorgeloze P.E.

   

  Master Class Snel en Efficiënt werken met PraktijkGenerator d.d. 18 april 2019, docenten mr D.R. (Dirk) de Lange en mr L.F. (Luutzen) Tamminga

  De Master Class is opgeknipt in 3 afzonderlijke delen van elk 1 uur. Je hoeft ze niet allemaal te volgen! Per deel kun je steeds 1 P.E.-punt verdienen.
  Schrijf jezelf in voor:

  Deel 1 Deel 2 Deel 3

  Volg de sessie van begin tot het einde.

  Wil jij weten hoe je de video als naslagwerk kunt gebruiken, klik dan HIER voor de link naar de iPDF. Je kunt dan naar een bepaald onderwerp scrollen en als je dan op het afspeelicoontje klikt, krijg je te zien en te horen wat daarover is gezegd.

   

  Master Class Tuchtrecht: nieuwe ontwikkelingen, praktisch benaderd d.d. 16 mei 2019, docent prof. mr. dr. A.H.N. (Fons) Stollenwerck

  On demand beschikbaar tot en met 15 mei 2020

  De Master Class is opgeknipt in 6 afzonderlijke delen van elk 1 uur. Je hoeft ze niet allemaal te volgen! Per deel kun je steeds 1 P.E.-punt verdienen.
  Schrijf jezelf in voor:

  Deel 1 Deel 2 Deel 3 Deel 4 Deel 5 Deel 6

  Volg de sessie van begin tot het einde.

  Wil jij weten hoe je de video als naslagwerk kunt gebruiken, klik dan HIER voor de link naar de iPDF. Je kunt dan naar een bepaald onderwerp scrollen en als je dan op het afspeelicoontje klikt, krijg je te zien en te horen wat daarover is gezegd.

   

  Master Class Periodieke en finale verrekenbedingen, het redigeren en de afwikkeling ervan bij scheiding en overlijden d.d. 13 juni 2019, docent mr. dr. E.W.J. (Eric) Ebben

  On demand beschikbaar tot en met 12 juni 2020

  De Master Class is opgeknipt in 6 afzonderlijke delen van elk 1 uur. Je hoeft ze niet allemaal te volgen! Per deel kun je steeds 1 P.E.-punt verdienen.
  Schrijf jezelf in voor:

  Deel 1 Deel 2 Deel 3 Deel 4 Deel 5 Deel 6

  Volg de sessie van begin tot het einde.

  Wil jij weten hoe je de video als naslagwerk kunt gebruiken, klik dan HIER voor de link naar de iPDF. Je kunt dan naar een bepaald onderwerp scrollen en als je dan op het afspeelicoontje klikt, krijg je te zien en te horen wat daarover is gezegd.

   

  Master Class Standaardbepalingen in Modelakten tegen het Licht gehouden, het herstellen van Fouten en Vergissingen in Akten d.d. 12 september 2019, docent prof. mr. dr. L.C.A. (Leon) Verstappen

  On demand beschikbaar tot en met 11 september 2020

  De Master Class is opgeknipt in 5 afzonderlijke delen van elk 1 uur. Je hoeft ze niet allemaal te volgen! Per deel kun je steeds 1 P.E.-punt verdienen.
  Schrijf jezelf in voor:

  Deel 1 Deel 2 Deel 3 Deel 4 Deel 5

  Volg de sessie van begin tot het einde.

  Wil jij weten hoe je de video als naslagwerk kunt gebruiken, klik dan HIER voor de link naar de iPDF. Je kunt dan naar een bepaald onderwerp scrollen en als je dan op het afspeelicoontje klikt, krijg je te zien en te horen wat daarover is gezegd.

   

  Master Class Actualiteiten Relatievermogensrecht en Erfrecht; civiel en fiscaal d.d. 10 oktober 2019, docent prof. mr. dr. W. (Wouter) Burgerhart

  On demand beschikbaar tot en met 9 oktober 2020

  De Master Class is opgeknipt in 5 afzonderlijke delen van elk 1 uur. Je hoeft ze niet allemaal te volgen! Per deel kun je steeds 1 P.E.-punt verdienen.
  Schrijf jezelf in voor:

  Deel 1 Deel 2 Deel 3 Deel 4 Deel 5

  Volg de sessie van begin tot het einde.

  Wil jij weten hoe je de video als naslagwerk kunt gebruiken, klik dan HIER voor de link naar de iPDF. Je kunt dan naar een bepaald onderwerp scrollen en als je dan op het afspeelicoontje klikt, krijg je te zien en te horen wat daarover is gezegd.

   

  Master Class Actualiteiten Ondernemingsrecht d.d. 14 november 2019, docent ochtend mr. J.A.M. (Jeroen) ten Berg, docent middag mr. R.A. (Rogier) Wolf

  On demand beschikbaar tot en met 13 november 2020

  De Master Class is opgeknipt in 5 afzonderlijke delen van elk 1 uur. Je hoeft ze niet allemaal te volgen! Per deel kun je steeds 1 P.E.-punt verdienen.
  Schrijf jezelf in voor:

  Deel 1 Deel 2 Deel 3 Deel 4 Deel 5

  Volg de sessie van begin tot het einde.

  Wil jij weten hoe je de video als naslagwerk kunt gebruiken, klik dan HIER voor de link naar de iPDF. Je kunt dan naar een bepaald onderwerp scrollen en als je dan op het afspeelicoontje klikt, krijg je te zien en te horen wat daarover is gezegd.

  We blijven doorgaan met de live sessies in Vianen. Alle master classes worden opgenomen voor PGTV on demand.

  Wil jij niets missen over ons on demand programma, schrijf je dan in voor ons Journaal.

  ·         Bijna 35% van de notariskantoren heeft een abonnement op het Know How Systeem van PraktijkGenerator.nl

  ·         Nu ook Vastgoed- en Familierechtmodellen

  ·         Alle P.E.-punten voor jou en al jouw kantoorgenoten gratis bij een Advanced abonnement!

Ontvang het gratis model van de maand!

Schrijf je dan even in voor onze updates en ons nieuws:

Inschrijven voor onze Updates en Nieuws!

Mail of bel

026 379 19 12

voor meer info