Demo aanvragen
Terug naar overzicht

Donderdag 27 januari 2022

Modellenonderhoud: zelf doen of overlaten?

De enige constante factor in de notariële modellen is dat ze na verloop van tijd verouderen. Daar hoeft u niets voor te doen. Daar zorgen de wetgever en de jurisprudentie voor.

De vervelende consequentie hiervan is dat als u niets doet u na verloop van tijd met oude modellen werkt.

Iedere notaris zou het zelf moeten kunnen. Dat klopt!

Hoeveel tijd denkt u dat het kost om de Wet differentiatie overdrachtsbelasting, de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen, de nieuwe zorgbrede governance code (om maar een paar ontwikkelingen te noemen) in uw modellen te verwerken?

De grote Zuidas-kantoren hebben een legal supportstaf van gemiddeld van 2 tot 5 medewerkers die een groot gedeelte van hun tijd aan modellenonderhoud besteden.

Tijd die u simpelweg niet overhoudt. U moet al zorgen voor het werk van morgen (acquisitie). U moet al uw kantoor managen. U moet al cliëntbesprekingen voeren, besprekingsverslagen maken, akten maken en passeren. En voordat u dat doet, moet u, in veel gevallen, WWFT-cliëntenonderzoeken doen, de auditor ontvangen, opgave doen bij het Bft en zo verder.

Laat ons u helpen. Laat ons die honderden uren modellenonderhoud verrichten zodat u zich met een gerust hart op de zaken kunt richten die wel geld opleveren.

Wilt u weten hoe wij u kunnen helpen? Bel 026- 3791912 en vraag naar een van onze consultants praktijkontwikkeling. Of kijk op PraktijkGenerator.nl

© Foto: MTAPhotos