Demo aanvragen
Terug naar overzicht

Dinsdag 29 augustus 2023

ChatGPT als bron van de akte

Zou jij een akte passeren waarvan de tekstbron ChatGPT is?

Wij zien de volgende mogelijkheden:

  • Je zegt: ‘Ik kan de tekst niet gebruiken, want ik weet niet waar ChatGPT zich op heeft gebaseerd. Wat zijn vooroordelen (bias) zijn, welke bronnen hij heeft geraadpleegd (en welke niet) en ik kan niet zien of hij ook fake berichten als basis heeft gebruikt.’
  • Je zegt: ‘Ik kan het alleen passeren als ik het grondig heb nagekeken en heb gecheckt of de tekst in uw geval passend is en in overeenstemming met Nederlands recht is. Dat kost tijd wat ik u extra in rekening moet brengen, om te voorkomen dat u iets krijgt dat niet goed is.’
  • Je zegt: ‘Als u goedkoop uit wilt zijn, laat mij dan de tekst maken op basis van mijn  modellen. Dan hoef ik alleen op de uitzonderingen te letten in plaats van dat ik de hele tekst moet beoordelen en moet corrigeren.’
  • Je neemt de tekst op en passeert de akte.

Wij zijn bezig met een onderzoek in hoeverre wij de large language modelling (LLM) van ChatGPT kunnen gebruiken op onze modellen. Daarover hoort u later meer.

© foto: Schopie1