Demo aanvragen
Terug naar overzicht

Maandag 25 maart 2024

Actuele ontwikkelingen bij PraktijkGenerator

Bij PraktijkGenerator gebruiken we AI op de volgende gebieden:

1. Het maken van modeltoelichtingen op onze modelakten. Met als doel dat onze notarissen via onze module heel gemakkelijk de akte, de vertaling en de toelichting kunnen maken. In ontwikkeling & testfase.

2. Besprekingsverslagengenerator: het besprekingsverslag is van onschatbare waarde. Voor de cliënt, voor de notaris, om nog even na te gaan of alles wel is besproken en zo nodig moet worden aangevuld en in een tuchtzaak om te kunnen vaststellen of de cliënt zich met recht op de Belehrungspflicht (of juist het verzaken van die plicht) beroept. Staat op de Roadmap.

3. PG Chat: een chatbot die zich uitsluitend richt op onze gevalideerde content. AI’s hallucineren, want zij weten niet het verschil tussen zin en onzin. Als de chatbot alléén gevalideerde content leert, wordt de kans op hallucinaties drastisch beperkt. Het idee is dat de chatbot notarissen helpt met allerlei rechtsvragen en de recombinatie van onze content. Staat op de Roadmap.

4. Botaris.nl is een innovatieve chatbot die speciaal is ontworpen om cliënten van notarissen via een online vraag- en antwoordspel online te ondersteunen bij het verkrijgen van het juiste juridisch advies en uiteindelijk een akte. Dit biedt cliënten en notarissen de mogelijkheid om op een efficiënte en gemakkelijke manier hun juridische behoeften en verplichtingen te vervullen.

Met Botaris.nl kunnen notarissen hun dienstverlening moderniseren en cliënten een toegankelijke en gebruiksvriendelijke ervaring bieden. De chatbot fungeert als een virtuele assistent. We beginnen met een paar eenvoudige toepassingen (oprichting B.V., samenlevingscontract en particuliere hypotheek) en breiden die gaandeweg uit. Op deze manier wordt de toegankelijkheid van het notariaat vergroot, zonder concessies te doen aan de kwaliteit van de dienstverlening en het advies. (We testen dit idee bij notarissen in een webinar van 19 april a.s., voor meer informatie en voor inschrijving, klik HIER. We gaan er daarna mee aan de slag).