Demo aanvragen
Terug naar overzicht

Modellen: Hebben jullie ook een model voor een aandeelhouders-, samenwerkings- of joint-ventureovereenkomst?

Aandeelhoudersovereenkomst (joint-venture of samenwerkingsovereenkomst) is een containerbegrip. Het varieert van een eenvoudige overeenkomst over het uitbrengen van stemrecht in bepaalde situaties tot en met de samenwerkingsovereenkomst tussen verschillende oliemaatschappijen over de boringen van gas in de Waddenzee. Het varieert dus tussen een paar pagina’s tot een contract van meer dan 500 pagina’s met 60 bijlagen.

Het is de vraag wat je zoekt.

Wij hebben modellen voor joint-venture overeenkomsten in onze database. Deze overeenkomst schetst uitgebreid de contouren van de samenwerking en biedt tal van specifieke regelingen. Het is elementair een uitgebreide bespreking te organiseren met partijen voordat het eerste concept van de overeenkomst wordt opgesteld.

Verder hebben wij in onze database een aantal varianten van exitovereenkomsten. In deze overeenkomsten wordt geregeld hoe partijen met elkaar omgaan in geval van een bod op de aandelen of als een partij de samenwerking wil verbreken.

Daarnaast hebben wij een overeenkomst van vooroverleg: daarin wordt geregeld hoe partijen zullen stemmen in bepaalde situaties.

In de lijst met checklists is een checklist opgenomen die je kunt gebruiken om vast te stellen wat partijen willen regelen in een dergelijke overeenkomst. Ook is er een checklist die je naar partijen kunt toesturen ter voorbereiding op een bespreking over samenwerking. Vanaf dat moment is het nu nog voornamelijk maatwerk.

Deze modellen kun je vinden in onze mappenstructuur: Ondernemingsrecht/Overeenkomsten/Aandeelhoudersovk/…

Kijk ook naar onze andere FAQ voor meer handige tips en tools. Veel succes!