Demo aanvragen
Terug naar overzicht

Hoofdaccountgegevens wijzigen en persoonlijke subaccounts aanmaken/wijzigen/verwijderen

Hoofdaccount
Om toegang te krijgen tot de PraktijkGenerator modellen en PGTV on demand (alleen beschikbaar voor kantoren met een PG Advanced abonnement) krijgt elk kantoor dat zich aanmeldt bij PraktijkGenerator een unieke accountnaam en wachtwoord toegewezen; het zogenaamde Hoofdaccount. Het Hoofdaccount staat op naam van de contactpersoon van het betreffende kantoor voor PraktijkGenerator.

Hoofdaccount wijzigen

Ga naar https://modellen.praktijkgenerator.nl en log hier in met de hoofdaccountnaam en het wachtwoord van het Hoofdaccount.

 • Klik linksboven op “Instellingen”.
 • Nu zie jij jouw gegevens. Je kunt deze aanpassen. Als je klaar bent, scroll je naar beneden en klik je op “gegevens wijzigen”.

Subaccount
Indien een kantoor meerdere medewerkers heeft die gebruik gaan maken van de PraktijkGenerator modellen, onze fysieke Master Classes willen bezoeken en/of deze via PGTV on demand (alleen beschikbaar voor kantoren met een PG Advanced abonnement) willen volgen, raden wij aan voor elk van deze personen een apart account aan te maken met een unieke gebruikersnaam en wachtwoord, het zogenaamde Subaccount. Subaccounts voor medewerkers kunnen eenvoudig worden aangemaakt en beheerd door het Hoofdaccount. Het aanmaken van subaccounts is onbeperkt en hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Let op: medewerkers van een kantoor dienen altijd met hun eigen Subaccount in te loggen. Hiermee wordt registratie van downloads, de inschrijving voor een fysieke Master Class en, bij het bekijken van webinars (alleen beschikbaar voor kantoren met een PG Advanced abonnement), de kijktijdregistratie voor de puntentoekenning op gebruikersniveau mogelijk gemaakt. Het delen van een Hoofdaccount of Subaccount met meerdere personen is niet toegestaan en zal door onze systemen als misbruik worden herkend.

Aanmaken Subaccount

 • Ga naar https://modellen.praktijkgenerator.nl en log hier in met de hoofdaccountnaam en wachtwoord van het Hoofdaccount.
 • Klik linksboven op “Instellingen”.
 • Scroll naar beneden naar ‘Subaccounts van dit hoofdaccount’ waar de mogelijkheid is een Subaccount toe te voegen.
 • Vul hier alle gegevens van de medewerker juist en volledig in (essentieel voor het probleemloos kunnen aanvragen van behaalde PE-punten), kies een subaccountnaam (minimaal 6 karakters) en een wachtwoord (minimaal 8 karakters waaronder een cijfer) en klik op “Subaccount toevoegen”.
 • Geef de door u gekozen subaccountnaam en het wachtwoord door aan de medewerker. Hij of zij kan nu inloggen.
 • Om in te loggen vult de subaccounthouder in het inlogscherm in het eerste veld het Hoofdaccount in, bij Subaccount de voor hem of haar aangemaakte Subaccountnaam en bij Wachtwoord het wachtwoord dat voor de medewerker is aangemaakt.

Subaccount wijzigen/verwijderen

 • Ga naar https://modellen.praktijkgenerator.nl en log hier in met de hoofdaccountnaam en wachtwoord van het Hoofdaccount.
 • Klik linksboven op “Instellingen”.
 • Wijzigen: scroll naar beneden naar ‘Subaccounts van dit hoofdaccount’ en klik op het potloodicoontje en voer de wijziging(en) door. Klik daarna op ‘wijzigingen opslaan’.
 • Verwijderen: scroll naar beneden naar ‘Subaccounts van dit hoofdaccount’ en klik op het kruisicoontje. Bevestig de vraag ‘Weet u zeker dat u deze subgebruiker wilt verwijderen?’ door op ‘OK’ te klikken in het pop-up scherm.

Kijk ook naar onze andere FAQ voor meer handige tips en tools. Veel succes!