Demo aanvragen
Terug naar overzicht

Modellen: Strepen is beter dan verzinnen!

Hebben jullie geen modellen voor eenvoudige zaken? Die vraag horen we regelmatig.

Je weet pas of een dossier eenvoudig is, als op alle ingewikkelde vragen het antwoord Nee is. Maar dan moet je die vragen wel eerst hebben behandeld. Dat is het uitgangspunt van PraktijkGenerator: we beginnen met een breed spectrum. Door het stellen van de juiste vragen, streep je zaken weg en houd je over dat wat nodig is voor het dossier. En je kunt daarmee voldoen aan je Belehrungspflicht: de antwoorden die je krijgt, bieden aanknoping voor waarschuwingen en voor oplossingen hoe het risico of gevaar kan worden afgewend. Dit vereist wellicht een andere aanpak dan je misschien  gewend bent. Dit vereist enige oefening, maar je zult zien dat je deze vaardigheid snel aanleert en al heel snel niet meer anders wilt.

Natuurlijk bespreek je geen dingen waarvan je zeker weet dat die niet van toepassing zijn: stemrechtloze aandelen in een 100% concernvennootschap (SPE) oid. Of de vraag of de OR heeft geadviseerd als de bakkerszaak van om de hoek met 3 personeelsleden bij jou komt.

Strepen is beter dan verzinnen. Als je met een leeg vel papier begint, ziet de wereld er heel anders uit dan als je alleen maar dingen hoeft weg te strepen nadat je het hebt gelezen.

Ook in onze statuten staan vaak varianten die jij niet nodig hebt en dus zult moeten wegstrepen. Weet wel dat bij het lezen van de variant je vaak je gedachten scherpt en vaak tot creatieve oplossingen komt. Voor de notaris die echt snel klaar wil zijn, hebben we natuurlijk statuten gemaakt waar hij nagenoeg niets aan hoeft te doen. Dat is model: Statutenbvflex002D

Kijk ook naar onze andere FAQ voor meer handige tips en tools. Veel succes!!!!