Demo aanvragen
Terug naar overzicht

Modellen: Wet bestuur en toezicht rechtspersonen 1 juli 2021

De Wet bestuur en toezicht rechtspersonen is op 1 juli 2021 in werking getreden.

De Wet bestuur en toezicht rechtspersonen heeft invloed op de statuten van verenigingen, coöperaties, onderlinge waarborgmaatschappijen, stichtingen en in mindere mate op B.V.’s en N.V.’s.

Uiteindelijk zullen alle statuten van bestaande rechtspersonen onder handen moeten worden genomen. De minister van justitie doet dat af als minimale wijziging, die nauwelijks iets hoeft te kosten. Voor de uitvoerige beschouwing van het overgangsrecht verwijzen wij naar WPNR 7285.

Je zult hoe dan ook aan de bak moeten en jouw modellen hierop aan moeten passen. Of je kunt ervoor kiezen dat door ons te laten doen.

Laat deze wetswijziging een boost aan jouw rechtspersonenpraktijk geven. Breng je cliënten van de wijzigingen op de hoogte en geef mee dat er iets moet gebeuren. Gebruik de nieuwe checklists voor oprichting of statutenwijziging van de stichting en de vereniging om jou te helpen om alle items uit de Wbtr te bespreken. En om aan jouw Belehrungspflicht te voldoen. En om de kans te vergroten dat je items ontdekt waarmee je jouw cliënt nog beter van dienst kunt zijn.

Wij hebben onze modellen al geruime tijd geleden met deze wet in overeenstemming gebracht.

Wij hebben ook modellen voor de one tier board voor de stichting, de vereniging en de coöperatie.

Kijk ook naar onze andere FAQ voor meer handige tips en tools. Veel succes!