Project intelligentie. Intelligente modellen.

Wat verstaan jullie onder intelligente modellen?

Wij zijn bezig om onze modellen intelligent te maken.

Verwachte lancering: januari 2020

Wat houdt het precies in?

 1. Wij maken de route naar het specifieke model intelligent. Als je bijvoorbeeld bezig bent met de voorbereiding van een akte van overdracht van aandelen, ga dan in onze mappenstructuur naar de map ondernemingsrecht/notariële akten/overdracht aandelen. Je vindt dan enige tientallen modellen. Om het juiste model te vinden, hebben wij het bestand route naar het juiste model gemaakt. Door middel van een kort vraag-en-antwoordspel wordt dan duidelijk welke van de vele modellen je nodig hebt.
 2. In onze specifieke modellen staan soms enkele en soms vele varianten. Op dit moment moet je de varianten met de hand selecteren en de overbodige varianten met de hand verwijderen. In ons intelligente systeem geschiedt het opschonen van het concept door middel van een vraag-en-antwoordspel. Het ontdoen van de onnodige ballast gaat opeens in luttele seconden. Hierdoor bespaar jij heel veel tijd en wordt het bewerken van het model ook opeens veel leuker. Natuurlijk kun je zien wat je hebt weggehaald en wat je hebt overgehouden, als je dat wilt.
 3. De comparitie. Alle software pakketten voorzien in het maken van de comparitie van de akte. Daarom doen wij dat niet. In onze modellen wordt simpelweg de code voor de comparitie weergegeven zodat een en ander eenvoudig te fuseren valt. Je maakt de akte aan in het softwarepakket (in feite de comparitie) en gaat vervolgens bij ons op zoek naar het model, bewerkt dat model (vraag-en-antwoordspel, zie punten 1 en 2) en kopieert vervolgens het model (ontdaan van alle onnodige bepalingen) vanuit PraktijkGenerator in de akte van het softwarepakket.
 4. Het vullen van de akte met dossierspecifieke gegevens zoals bijvoorbeeld de naam van de betrokken vennootschap, de koopsom voor de aandelen. Hoe lossen wij dat op? De open plekken in het model waar dossierspecifieke informatie moet worden opgenomen, verschijnen als invulbare velden in het vraag-en-antwoordspel, Deze velden hebben elk een eigen naam. Als je het betreffende veld invult, zal de ingevulde tekst overal waar dat nodig is in het model verschijnen. Als in bepaalde invulbare velden gegevens moeten worden ingevuld die in de kaartenbak staan, kun je je softwarehuis vragen om een koppeling tot stand te brengen tussen de kaartenbak en de betreffende invulbare velden. De namen (unieke codes) van de invulbare velden zullen wij gaan delen.

Moet er iets aan het systeem van de individuele notariskantoren worden toegevoegd?

Om de intelligentie uit de route naar het juiste model en de intelligentie in de specifieke modellen (het vraag-en-antwoordspel) te kunnen laten werken, moet er een macro ( die draait in Word) worden geïnstalleerd in de kantooromgeving van het notariskantoor. De licentiekosten die daaraan verbonden zijn, neemt PraktijkGenerator voor haar rekening. Het kantoor gaat een licentie aan met Ro–IT en Ro-IT  installeert op afstand de tool.
Wanneer gaat dit systeem live?

Wij verwachten in januari 2020 te kunnen uitrollen.

Heb je nog vragen, aarzel niet contact met ons op te nemen

 • Het boekje "Boost je notariskantoor" is niet alleen een must voor notariskantoren maar ook voor andere professionals als advocaten en accountants. Een handleiding om jouw doelgroep en product te leren te begrijpen en voorspelbare groei te bereiken. Vraag ernaar bij PraktijkGenerator: ze zenden het jou GRATIS toe.

  Dirk-Jan Rol, Eigenaar van Admare, administratiekantoor voor de juridische sector
 • Ik voel mij sterker met PraktijkGenerator, het is mijn notariële partner.

  Jesse Russel van Team Notarissen in Maastricht
 • Fijn dat PraktijkGenerator in de drukke decembermaand in het notariaat zeer snel heeft gereageerd op mijn vraag per mail! Hierdoor kon de betreffende akte nog die maand passeren.

  Gijsbert van der Heiden van Notariskantoor Van der Heiden te Streefkerk
 • Je kennis op peil houden is een must als notaris. Bij PraktijkGenerator krijg ik alle know-how en PE-punten in één abonnement!

  Dorus de Hair, notaris bij De Hair Vrijdag notarissen & adviseurs te Oisterwijk
 • Inmiddels al meerdere Master Classes van PraktijkGenerator naar tevredenheid gevolgd. Fijn ook dat de rechtsgebieden familierecht en vastgoed worden behandeld.

  Idy van Hoek, notarisklerk bij Notariskantoor Annet Wijers te Heeze
 • Op 11 oktober 2018 heb ik de master class Goederenrecht voor de Notariële Vastgoedpraktijk bijgewoond. Kordate docenten die de cursus praktisch aanvliegen en ook openstaan voor interactie met de aanwezige. Zeer goede ervaring, ik zou het iedereen aan willen bevelen.

  Pepijn Beliën, notaris van Oostland Notaris te Berkel en Rodenrijs
 • Cindy van Goethem, notaris in Hulst

  Met PraktijkGenerator ga ik met een gerust hart slapen. Ik weet dat mijn output up-to-date is. Ik voel me sterker met PraktijkGenerator, het is mijn notariële partner.
 • Het is erg fijn om met Praktijkgenerator te werken, omdat Praktijkgenerator als modellenbank buitengewoon compleet is en je erop kunt vertrouwen dat deze modellen goed en actueel zijn.
  Max Hoedeman, Van Gogh Notarissen

  Max Hoedeman, notaris bij Van Gogh Notarissen, te Rucphen
 • Bij PraktijkGenerator.nl weten ze wat service is. Ik had een Engelse vertaling gedownload en kreeg kort daarop de mededeling dat er in dat model een fout stond die inmiddels was hersteld. Kijk, dat noem ik nou service! Elk model bevat fouten, de kans dat ze er bij PraktijkGenerator in blijven staan, is echter heel klein door hun open sourcesysteem.

  Martine Dekker, notaris bij Ligthelm & Dekker Notarissen te Rotterdam
 • Onlangs was ik betrokken bij een complexe certificering van aandelen. De checklist kernpunten administratievoorwaarden en het model van de administratievoorwaarden droegen eraan bij dat ik maatwerk kon leveren en deze certificering volledig naar de wensen van de opdrachtgever kon inrichten.  

  Erik Linssen, notaris bij Fokkema Linssen Notarissen Rotterdam
 • Wat een nuttige en inspirerende Master Class volgde ik via PraktijkGenerator over de Bedrijfsopvolgingsfaciliteit. PraktijkGenerator, ook voor de familierechtspecialist een aanrader!

  Nienke van Doorn-Laurs De Adviespraktijk Familierecht
 • Dirk en Luutzen van Praktijkgenerator hebben het begrepen: het is niet alleen modellen afnemen. Zij staan open voor suggesties en vragen worden snel beantwoord. Ook bieden zij master classes aan (waar abonnees overigens vaak gratis gebruik van kunnen maken) waar je écht iets van opsteekt. Kortom: service is een werkwoord en wij zijn enthousiast!

  Karen Anne Hüpler-Hebben notaris bij Kaep Notaris Utrecht
 • Dankzij PraktijkGenerator ben ik 's-avonds vader voor mijn kinderen in plaats van iemand die zijn eigen modellen zit te maken.

  Theo de Bie, notaris bij Van Mourik & De Bie Notarissen, Schaik
 • De notaris doet er verstandig aan de gereedschappen voor zijn praktijk in te kopen. Dat geldt ook voor zijn modellen. PraktijkGenerator biedt een compleet systeem, waarmee zeer efficiënt en op kwalitatief hoog niveau kan worden gewerkt.

  Steven Perrick, advocaat en hoogleraar notarieel recht aan de UvA
 • Door Praktijkgenerator heb ik al voor vele duizenden euro's extra werk uit bestaande dossiers gehaald en kan ik ook complexe zaken gemakkelijk aan. Het systeem verdient zich in een mum van tijd terug.

  Notariaat Kremer, Oldebroek/Wezep
 • Mijn oordeel is positief. Ik zou de website en de informatie het cijfer 8 geven.

  Arie Jan van der Bijl, notaris te Zoetermeer
 • De website werkt prima. Modellen zijn goed en ook juist de "kleine" modellen (van volmachten, besluiten e.d.) zijn erg handig. Kortom, ik ben een tevreden gebruiker van de website.

  Guido van den Bos, notaris te Nijkerk
 • Ik heb in ieder geval veel plezier en profijt van de generator. Voor een klein kantoor, is het ideaal!

  Caroline Neering, notaris te Den Haag
 • Helemaal consequent zijn de initiatiefnemers achter de Praktijkgenerator echter niet. Zij laten geen mogelijkheid onbenut om op te merken dat notarissen veelal te weinig rekenen in verhouding tot het belang van hun werkzaamheden en de (tegenwoordig bijna unieke) dienstvaardigheid die zij daarbij betrachten. Nu bezondigen zij zich aan dezelfde fout. Ongevraagd gratis PE-punten voor notarissen en hun kandidaat-notarissen en notarieel medewerkers, inbegrepen in een maandelijkse fee die toch al concurrerend was...

  Jeroen Ammerlaan, Ammerlaan Legal, Goes
Overzicht aangesloten notariskantoren

Mail of bel

026 379 19 12

voor meer info