Project intelligentie: Intelligente modellen.

ONZE INTELLIGENTE MODELLEN!

Veel van onze modellen zijn nu intelligent! Klik HIER voor het overzicht.

Bekijk onderstaande korte installatievideo:

Installatie invoegtoepassing

Om de intelligentie uit de route naar het juiste model en de intelligentie in de specifieke modellen (het vraag-en-antwoordspel) te kunnen laten werken, moet er een invoegtoepassing (die draait in Word) worden geïnstalleerd. Dat kost een paar minuten tijd. Je hebt daarvoor MS Office van 2013 of hoger of Office365 nodig. Voor de rest verandert er niets, je bent alleen veel sneller klaar met het maken van je akte. Onze intelligentie is geheel onafhankelijk van het softwarepakket waarmee je werkt. Je hoeft dus niets af te stemmen met je softwarehuis.

Stuur hiervoor een email met daarin vermeld:

 1. de naam van jouw kantoor
 2. het adres (Straat, huisnummer, postcode, vestigingsplaats) van kantoor
 3. telefoonnummer van de contactpersoon

aan Ria Oskam van RO–iT: intelligentemodellen@ro-it.nl

Zet s.v.p. luutzen.tamminga@praktijkgenerator.nl in de cc.

Ik zit bij Dirict, Devoon, Nobilex, Notis, Quantaris, VanBrug, … Wat nu?

Ons intelligente systeem is geheel softwarepakket onafhankelijk. Het maakt dus niet uit met welk softwarepakket jij samenwerkt. Na het vraag en antwoordspel plak je de tekst die je overhoudt in het bestand (met de comparitie) dat je met je softwarepakket voorbereidde. Je bevriest dus niet meer de versie van je model als je het intelligent wilt gebruiken. Elke keer gebruik je de meest recente versie en bent zo altijd up to date.

Wat kost het?

Heb je een abonnement op ons systeem, dan neemt PraktijkGenerator de licentiekosten die verbonden zijn aan de invoegtoepassing voor haar rekening. RO-iT  installeert de invoegtoepassing op afstand. Dat kost enige minuten tijd. Heb jij geen abonnement op ons systeem, dan betaal je € 7,50 (prijspeil 2020) per persoon per maand ex BTW aan licentiekosten, naast de downloadkosten van het model. Wil jij ook de voordelen van PG genieten: intelligente modellen, intakeoptimalisatie en GRATIS alle PE-punten voor jou en al jouw medewerkers, neem dan een advanced abonnement op ons systeem. Klik HIER voor meer informatie.

Wat houdt intelligentie nu precies in?

Bekijk onze gebruikersinstructievideo voor het werken met onze intelligente modellen

 1. Wij maken de route naar het specifieke model intelligent. Als je bijvoorbeeld bezig bent met de voorbereiding van een akte van overdracht van aandelen, ga dan in onze mappenstructuur naar de map ondernemingsrecht/notariële akten/overdracht aandelen. Je vindt dan enige tientallen modellen. Om het juiste model te vinden, hebben wij het bestand route naar het juiste model gemaakt. Zoek de versie met het woord Interactief in de naam. Door middel van een kort vraag-en-antwoordspel wordt dan duidelijk welke van de vele modellen je nodig hebt.
 2. In onze specifieke modellen staan soms enkele en soms vele varianten. Tot dit moment moest je de varianten met de hand selecteren en de overbodige varianten met de hand verwijderen. een tijdrovend en foutgevoelig proces. In ons intelligente systeem geschiedt het opschonen van het concept door middel van een vraag-en-antwoordspel. Het ontdoen van de onnodige ballast gaat opeens in luttele seconden. Hierdoor bespaar jij heel veel tijd en wordt het bewerken van het model ook opeens veel leuker. Natuurlijk kun je zien wat je hebt weggehaald en wat je hebt overgehouden, als je dat wilt. NB nog niet al onze modellen zijn intelligent, daar werken we keihard aan!
 3. De comparitie. Alle software pakketten voorzien in het maken van de comparitie van de akte. Daarom doen wij dat niet. In onze modellen wordt simpelweg de code voor de comparitie weergegeven zodat een en ander eenvoudig te fuseren valt. Je maakt de akte aan in het softwarepakket (in feite de comparitie) en gaat vervolgens bij ons op zoek naar het model, bewerkt dat model (vraag-en-antwoordspel, zie punten 1 en 2) en kopieert vervolgens het model (ontdaan van alle onnodige bepalingen) vanuit PraktijkGenerator in de akte van het softwarepakket.
 4. Het vullen van de akte met dossierspecifieke gegevens zoals bijvoorbeeld de naam van de betrokken vennootschap, de koopsom voor de aandelen. Hoe lossen wij dat op? De open plekken in het model waar dossierspecifieke informatie moet worden opgenomen, verschijnen als invulbare velden in het vraag-en-antwoordspel, deze velden hebben elk een eigen naam. Als je het betreffende veld invult, zal de ingevulde tekst overal waar dat nodig is in het model verschijnen. Als in bepaalde invulbare velden gegevens moeten worden ingevuld die in de kaartenbak staan, kun je je softwarehuis vragen om een koppeling tot stand te brengen tussen de kaartenbak en de betreffende invulbare velden. De namen (unieke codes) van de invulbare velden zullen wij gaan delen.

Heb je nog vragen, aarzel niet contact met Luutzen Tamminga op te nemen via mail: luutzen.tamminga@praktijkgenerator.nl of telefoon 06 52 36 12 49.

 • Met veel plezier woon ik de Master Classes van PraktijkGenerator bij, omdat deze goed georganiseerd zijn en inhoudelijk heel sterk zijn. Ik kan de Master Classes bij een ieder van harte aanbevelen.

  De heer mr B.L.W.P. Versteeg, notaris bij VHN Notarissen in Den Helder
 • De Praktijkgenerator is voor mijn kantoor een zeer waardevolle database!

  Wim van Ringelesteijn van Notariskantoor Mr W. van Ringelesteijn in Alblasserdam
 • Fijn dat PraktijkGenerator nu ook toelichtingen bij huwelijksvoorwaarden aanbiedt. De toelichtingen zijn ook intelligent gemaakt en daardoor in no time klaar.

  Gijsbert van der Heiden van Notariskantoor Van der Heiden te Streefkerk
 • Ik ben zeer tevreden met het abonnement bij PraktijkGenerator. Met PraktijkGenerator heb ik 3 voor de prijs van 1: alle know-how, (intelligente) modellen en PE-punten in één abonnement. Daarnaast kunnen wij gebruik maken van de expertise van de medewerkers van PraktijkGenerator en kunnen wij altijd terecht met vragen. Van belang is met name snel telefonisch advies over juridische kwesties maar ook gevraagd en ongevraagd advies over het runnen van een notariskantoor in deze tijden.
  Mevrouw mr J.P.M.L. Martens-Posthumus, notaris bij VanLier Posthumus notarissen
 • Ik ben superblij met PraktijkGenerator, hadden we veel eerder moeten doen. Een actueel modellenbestand tot je beschikking hebben scheelt een hoop tijd in plaats van alles zelf uitzoeken. Het is het geld meer dan waard!

  Mevrouw mr. F.P. Smink, notaris bij Notariskantoor Ellemers te Sneek
 • Het boekje "Boost jouw notariskantoor" is niet alleen een must voor notariskantoren maar ook voor andere professionals als advocaten en accountants. Een handleiding om jouw doelgroep en product te leren te begrijpen en voorspelbare groei te bereiken. Vraag ernaar bij PraktijkGenerator: ze zenden het jou GRATIS toe.

  Dirk-Jan Rol, eigenaar van Admare, administratiekantoor voor de juridische sector
 • Ik voel mij sterker met PraktijkGenerator, het is mijn notariële partner.

  Jesse Russel van Team Notarissen in Maastricht
 • Fijn dat PraktijkGenerator in de drukke decembermaand in het notariaat zeer snel heeft gereageerd op mijn vraag per mail! Hierdoor kon de betreffende akte nog die maand passeren.

  Gijsbert van der Heiden van Notariskantoor Van der Heiden te Streefkerk
 • Je kennis op peil houden is een must als notaris. Bij PraktijkGenerator krijg ik alle know-how en PE-punten in één abonnement!

  Dorus de Hair, notaris bij De Hair Vrijdag notarissen & adviseurs te Oisterwijk
 • Inmiddels al meerdere Master Classes van PraktijkGenerator naar tevredenheid gevolgd. Fijn ook dat de rechtsgebieden familierecht en vastgoed worden behandeld.

  Idy van Hoek, notarisklerk bij Notariskantoor Annet Wijers te Heeze
 • Op 11 oktober 2018 heb ik de master class Goederenrecht voor de Notariële Vastgoedpraktijk bijgewoond. Kordate docenten die de cursus praktisch aanvliegen en ook openstaan voor interactie met de aanwezige. Zeer goede ervaring, ik zou het iedereen aan willen bevelen.

  Pepijn Beliën, notaris van Oostland Notaris te Berkel en Rodenrijs
 • Het is erg fijn om met Praktijkgenerator te werken, omdat Praktijkgenerator als modellenbank buitengewoon compleet is en je erop kunt vertrouwen dat deze modellen goed en actueel zijn.
  Max Hoedeman, Van Gogh Notarissen

  Max Hoedeman, notaris bij Van Gogh Notarissen, te Rucphen
 • Bij PraktijkGenerator.nl weten ze wat service is. Ik had een Engelse vertaling gedownload en kreeg kort daarop de mededeling dat er in dat model een fout stond die inmiddels was hersteld. Kijk, dat noem ik nou service! Elk model bevat fouten, de kans dat ze er bij PraktijkGenerator in blijven staan, is echter heel klein door hun open sourcesysteem.

  Martine Dekker, notaris bij Ligthelm & Dekker Notarissen te Rotterdam
 • Onlangs was ik betrokken bij een complexe certificering van aandelen. De checklist kernpunten administratievoorwaarden en het model van de administratievoorwaarden droegen eraan bij dat ik maatwerk kon leveren en deze certificering volledig naar de wensen van de opdrachtgever kon inrichten.  

  Erik Linssen, notaris bij Fokkema Linssen Notarissen Rotterdam
 • Dirk en Luutzen van Praktijkgenerator hebben het begrepen: het is niet alleen modellen afnemen. Zij staan open voor suggesties en vragen worden snel beantwoord. Ook bieden zij master classes aan (waar abonnees overigens vaak gratis gebruik van kunnen maken) waar je écht iets van opsteekt. Kortom: service is een werkwoord en wij zijn enthousiast!

  Karen Anne Hüpler-Hebben notaris bij Kaep Notaris Utrecht
 • Dankzij PraktijkGenerator ben ik 's-avonds vader voor mijn kinderen in plaats van iemand die zijn eigen modellen zit te maken.

  Theo de Bie, notaris bij Van Mourik & De Bie Notarissen, Schaik
 • De notaris doet er verstandig aan de gereedschappen voor zijn praktijk in te kopen. Dat geldt ook voor zijn modellen. PraktijkGenerator biedt een compleet systeem, waarmee zeer efficiënt en op kwalitatief hoog niveau kan worden gewerkt.

  Steven Perrick, advocaat en hoogleraar notarieel recht aan de UvA
 • Mijn oordeel is positief. Ik zou de website en de informatie het cijfer 8 geven.

  Arie Jan van der Bijl, notaris te Zoetermeer
 • Helemaal consequent zijn de initiatiefnemers achter de Praktijkgenerator echter niet. Zij laten geen mogelijkheid onbenut om op te merken dat notarissen veelal te weinig rekenen in verhouding tot het belang van hun werkzaamheden en de (tegenwoordig bijna unieke) dienstvaardigheid die zij daarbij betrachten. Nu bezondigen zij zich aan dezelfde fout. Ongevraagd gratis PE-punten voor notarissen en hun kandidaat-notarissen en notarieel medewerkers, inbegrepen in een maandelijkse fee die toch al concurrerend was...

  Jeroen Ammerlaan, Ammerlaan Legal, Goes
Overzicht aangesloten notariskantoren

Mail of bel

026 379 19 12

voor meer info