Demo aanvragen
Terug naar overzicht

Master Class Schenking: civiel en fiscaal


Op dinsdag 14 november 2023 verzorgen wij bij Van der Valk Hotel, Prins Bernhardstraat 75 in Vianen, van 10:00 tot 17:00 uur de Master Class Schenking: civiel en fiscaal, docent mr P. (Peter) Blokland. Je bent welkom vanaf 09:30 uur voor koffie en thee.

Docent

Peter is als notaris en estate planner verbonden aan Daamen de Kort van Tuijl Notarissen te Tilburg, waar hij zich vrijwel uitsluitend op estate planning toelegt. Hij is geboren en getogen te Utrecht, waar hij ook privaatrecht (1986) en notariaat (1989) studeerde. Na als kandidaat-notaris enige omzwervingen door het land te hebben gemaakt, werd hij in 1999 (nog net onder de oude Notariswet) tot notaris benoemd.

Vanaf 1992 tot en met 2001 combineerde hij de notariële praktijk met een part-time aanstelling bij de sectie Notariaat van de RUUtrecht, waar hij met name de vakken (nieuw) Erfrecht, Successiewet en Notarieel Formeel Recht doceerde.

Sedert 2001 geeft hij post-academische cursussen op het gebied van estate planning, huwelijksvermogensrecht, erfrecht en notarieel recht, en is o.a. lid van de Wetenschappelijke Adviesraad van de Vereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN) en docent aan de Grotius Specialisatieopleiding Estate Planning. Hij is hoofdredacteur van het tijdschrift Juridische Berichten voor het Notariaat (JBN) en mede-auteur van het Compendium Estate Planning en van het Praktijkhandboek Familievermogensrecht, en schrijft regelmatig artikelen in vakbladen als het WPNR en het Fiscaal Tijdschrift Vermogen (FTV).

Studiepunten

Voor het geheel bijwonen van deze Master Class worden 5 studiepunten toegekend door de KNB, SOMN en EPN.

gesloten