Demo aanvragen
Terug naar overzicht

Donderdag 8 oktober 2015

Stuwmeer aan Flex-BV claims?

Op 1 oktober 2015 bestaat de FLEX-BV 3 jaar. Empirisch onderzoek (Bron Aon) wijst uit dat het 3-5 jaar duurt voordat advocaten volop de claimkansen van een nieuwe wet ontdekken. Staan we aan de vooravond van een claimregen veroorzaakt door FLEX-BV Bloopers? Bouwen we met zijn allen een stuwmeer aan Flex-BV Blooperclaims op? En hoe sta jij er voor?

Een snelle test:

  1. controleert men bij jou op kantoor bij levering/verpanding van aandelen op de aanwezigheid van lock-ups in de statuten van een B.V.? Ο ja; Ο nee
  2. Weet men bij jou op kantoor dat een certificering niet zonder meer kan worden vervangen door de invoering van stemrechtloze aandelen? Ο ja; Ο nee
  3. Adviseert men bij jou op kantoor om altijd integrale statutenwijzigingen uit te voeren, i.p.v. een partiële, i.v.m. het vervangen van oude wettelijke bepalingen in de statuten? Ο ja; Ο nee
  4. Adviseert men bij jou op kantoor om rechtshandelingen (van voor 1 januari 2013) waarbij er sprake was van een tegenstrijdig belang en ter uitvoering waarvan jij de akte verleed, te bekrachtigen? Ο ja; Ο nee
  5. Gaat men bij jou op kantoor bij een statutenwijziging van een B.V. na of de instemmingen/goedkeuring/toestemming van 2:192 lid 1, 195 lid 3, 216 lid 8, 231 lid 4 en 232 BW moeten worden verkregen. Ο ja; Ο nee
  6. Zijn bovengenoemde checks een systeem Ο ja; Ο nee. Of hangt het ervan af wie de zaak behandelt?

Bij 6 x Ja, gefeliciteerd, de advocaten maken weinig kans! Bij elke extra Nee, neemt jouw claimgevoeligheid drastisch toe, jij bent nog steeds niet Flex-BV proof.  Geloof jij dat het niet  zo’n vaart zal lopen? Wacht jij totdat jij een brief van een advocaat ontvangt? Of ga je nu aan de slag?

Klik hier voor nog meer Flex-BV Bloopers.

En hoe werkt dat bij al jouw andere zaken? Gaat men bijvoorbeeld bij de statutenwijziging van een stichting na of het een ANBI betreft?