Demo aanvragen
Terug naar overzicht

Woensdag 5 juni 2019

Know Your Numbers

Heb jij -zoals in ons vorige bericht vermeld- de berekening gemaakt van de verborgen kosten van een tuchtklacht? Dan ben je toe aan deel drie van het venijn van de verborgen kosten: de kosten van PE-opleiding.

Heb jij de vorige e-mail gemist of wil je het nogmaals berekenen, klik dan HIER.

Verborgen kosten

Bij PE-opleiding gaat het niet alleen om de kosten per punt, maar vooral ook om gederfde omzet wegens de reistijd en de tijd om de opleiding bij te wonen. Immers, je kunt je tijd ook hier maar aan één ding tegelijk besteden. En dat geldt ook voor jouw kantoorgenoten.

Wil je weten wat PE- opleiding jouw kantoor per jaar kost, klik dan HIER. Maak een print van de ingevulde pagina als je het wilt bewaren, wij slaan niets op. Als je de pagina verlaat, worden de ingevulde gegevens gewist.

Zo werkt dat ongeveer. Verborgen kosten zijn niet optioneel, ze zijn niet te voorkomen (wel te beheersen en te verzachten) en je zult ze moeten meenemen in jouw kostprijs.

Bedenk dat opleiding ook een investering is in jouw mensen: ze leren nieuwe dingen, ze voelen zich gewaardeerd als ze op cursus mogen, ze leren nieuwe mensen kennen, ze horen hoe anderen problemen oplossen en het is vaak ook gewoon leuk.

Wees gemotiveerd om je mensen op te leiden. De meest succesvolle bedrijven investeren structureel en substantieel in opleiding. Met opleiding maak je je kantoor bestand/weerbaar tegen nieuwe ontwikkelingen.

In ons volgende bericht gaan we in op de verborgen kosten van knowhow.

Mocht je naar aanleiding van jouw berekening vragen hebben of wil je hierover met ons spreken, dan kan dat natuurlijk. Bel met Wendy Bootsman, consultant praktijkontwikkeling (telefoon 06 516 909 23 of e-mail: wendy.bootsman@praktijkgenerator.nl).

Wil jij op de hoogte blijven van onze andere rekentools, onze updates, nieuws en praktijktips? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief, klik HIER .