dinsdag 22 oktober 2019

Omzet verhogen en kosten verlagen

Dit is het laatste deel van Durf te rekenen!

 

Waarom verdient de ene notaris € 1,2 miljoen en de ander nog geen € 75.000?

 

Is de een slimmer dan de ander?

Meestal niet.

Is de een beter dan de ander?

Meestal niet.

Vaak zaten ze naast elkaar in de collegebanken.

 

Het heeft vaak te maken met een min of meer toevallige keuze rond het zoeken van de eerste en tweede baan. Ging je bij een groot internationaal opererend kantoor werken en bleef je daar werken dan vind je het volkomen normaal dat cliënten stevig in de buidel moeten tasten om jouw honorarium te betalen. Ging je werken op een plattelandskantoor, dan werd je veelal heel anders opgevoed.

Wat is het echte verschil? Het verschil zit hem in instelling (mindset) en in het businessmodel.

 

Kun je dat veranderen? Ja natuurlijk, het zijn uiteindelijk allemaal keuzes…. Soms oncomfortabele keuzes, maar het zijn keuzes.

 

Mindset:

Is jouw mindset dat het allemaal toch niet lukt, want ik zit in Zuid-Oost OverijDrentGronFriesLimBraGeldervallei en daar zijn alleen maar klanten de niets willen betalen, dan zul je gelijk krijgen. Want je gaat niet eens meer proberen te veranderen, want het lukt toch niet. Dit heet ook wel de slachtofferrol, alles overkomt jou en je hebt er geen enkele invloed op.

 

Is jouw mindset daarentegen dat jouw cliënten blij zijn met het feit dat jij twintig jaar lang hun verzekeringspolis bent, hun akte(n) de rest van de eeuwigheid bewaart, onnoemelijk veel moeite hebt gedaan om te komen waar je bent en dat je enorme waarde toevoegt aan het leven van jouw cliënt en dat jij daarvoor een hele goede beloning wilt ontvangen: dan ga je gelijk krijgen. Dit heet ook wel het voelen van 100% verantwoordelijkheid en het geven 100% toewijding (committed) om het tot een succes te maken.

 

Het is een keuze.

 

Business model:

Wat is jouw business model: dat is de wijze waarop jij geld verdient. Betaling per uur of per zaak, keuze voor een bepaalde soort praktijk en een bepaalde groep cliënten etc. En welke productiemiddelen jij daarvoor kiest: personeel, kantoor, software, hardware, bibliotheek, abonnementen etc.

 

Een heel makkelijk uitvoerbare strategie is: specialisatie. Een specialist verdient nu eenmaal meer dan een huisarts.

 

Een tweede en nog gemakkelijkere strategie is: intakeoptimalisatie. Klik HIER voor meer informatie.

 

En een derde strategie is: bespaar op de kosten. Ga na welke bedrijfsmiddelen onmisbaar zijn en neem afscheid van de overbodige bedrijfsmiddelen. Om inzicht te krijgen in jouw kosten en in jouw businessmodel hebben we een aantal eenvoudige online rekentools klaargezet. Ga naar Rekenen op PG om ermee te werken.

 

Wil je hier meer over weten, klik dan HIER voor het e-book: Boost je Notariskantoor.

 

Je kunt ook contact opnemen met Wendy Bootsman, consultant praktijkontwikkeling, voor een afspraak om hier samen naar te kijken (telefoon 06 516 909 23 of e-mail: wendy.bootsman@praktijkgenerator.nl).

 

Wil jij op de hoogte blijven van onze andere rekentools, onze updates, nieuws en praktijktips, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief, klik HIER.

Laat een reactie achter.

 • Met veel plezier woon ik de Master Classes van PraktijkGenerator bij, omdat deze goed georganiseerd zijn en inhoudelijk heel sterk zijn. Ik kan de Master Classes bij een ieder van harte aanbevelen.

  De heer mr B.L.W.P. Versteeg, notaris bij VHN Notarissen in Den Helder
 • De Praktijkgenerator is voor mijn kantoor een zeer waardevolle database!

  Wim van Ringelesteijn van Notariskantoor Mr W. van Ringelesteijn in Alblasserdam
 • Fijn dat PraktijkGenerator nu ook toelichtingen bij huwelijksvoorwaarden aanbiedt. De toelichtingen zijn ook intelligent gemaakt en daardoor in no time klaar.

  Gijsbert van der Heiden van Notariskantoor Van der Heiden te Streefkerk
 • Ik ben zeer tevreden met het abonnement bij PraktijkGenerator. Met PraktijkGenerator heb ik 3 voor de prijs van 1: alle know-how, (intelligente) modellen en PE-punten in één abonnement. Daarnaast kunnen wij gebruik maken van de expertise van de medewerkers van PraktijkGenerator en kunnen wij altijd terecht met vragen. Van belang is met name snel telefonisch advies over juridische kwesties maar ook gevraagd en ongevraagd advies over het runnen van een notariskantoor in deze tijden.
  Mevrouw mr J.P.M.L. Martens-Posthumus, notaris bij VanLier Posthumus notarissen
 • Ik ben superblij met PraktijkGenerator, hadden we veel eerder moeten doen. Een actueel modellenbestand tot je beschikking hebben scheelt een hoop tijd in plaats van alles zelf uitzoeken. Het is het geld meer dan waard!

  Mevrouw mr. F.P. Smink, notaris bij Notariskantoor Ellemers te Sneek
 • Het boekje "Boost jouw notariskantoor" is niet alleen een must voor notariskantoren maar ook voor andere professionals als advocaten en accountants. Een handleiding om jouw doelgroep en product te leren te begrijpen en voorspelbare groei te bereiken. Vraag ernaar bij PraktijkGenerator: ze zenden het jou GRATIS toe.

  Dirk-Jan Rol, eigenaar van Admare, administratiekantoor voor de juridische sector
 • Ik voel mij sterker met PraktijkGenerator, het is mijn notariële partner.

  Jesse Russel van Team Notarissen in Maastricht
 • Fijn dat PraktijkGenerator in de drukke decembermaand in het notariaat zeer snel heeft gereageerd op mijn vraag per mail! Hierdoor kon de betreffende akte nog die maand passeren.

  Gijsbert van der Heiden van Notariskantoor Van der Heiden te Streefkerk
 • Je kennis op peil houden is een must als notaris. Bij PraktijkGenerator krijg ik alle know-how en PE-punten in één abonnement!

  Dorus de Hair, notaris bij De Hair Vrijdag notarissen & adviseurs te Oisterwijk
 • Inmiddels al meerdere Master Classes van PraktijkGenerator naar tevredenheid gevolgd. Fijn ook dat de rechtsgebieden familierecht en vastgoed worden behandeld.

  Idy van Hoek, notarisklerk bij Notariskantoor Annet Wijers te Heeze
 • Op 11 oktober 2018 heb ik de master class Goederenrecht voor de Notariële Vastgoedpraktijk bijgewoond. Kordate docenten die de cursus praktisch aanvliegen en ook openstaan voor interactie met de aanwezige. Zeer goede ervaring, ik zou het iedereen aan willen bevelen.

  Pepijn Beliën, notaris van Oostland Notaris te Berkel en Rodenrijs
 • Het is erg fijn om met Praktijkgenerator te werken, omdat Praktijkgenerator als modellenbank buitengewoon compleet is en je erop kunt vertrouwen dat deze modellen goed en actueel zijn.
  Max Hoedeman, Van Gogh Notarissen

  Max Hoedeman, notaris bij Van Gogh Notarissen, te Rucphen
 • Bij PraktijkGenerator.nl weten ze wat service is. Ik had een Engelse vertaling gedownload en kreeg kort daarop de mededeling dat er in dat model een fout stond die inmiddels was hersteld. Kijk, dat noem ik nou service! Elk model bevat fouten, de kans dat ze er bij PraktijkGenerator in blijven staan, is echter heel klein door hun open sourcesysteem.

  Martine Dekker, notaris bij Ligthelm & Dekker Notarissen te Rotterdam
 • Onlangs was ik betrokken bij een complexe certificering van aandelen. De checklist kernpunten administratievoorwaarden en het model van de administratievoorwaarden droegen eraan bij dat ik maatwerk kon leveren en deze certificering volledig naar de wensen van de opdrachtgever kon inrichten.  

  Erik Linssen, notaris bij Fokkema Linssen Notarissen Rotterdam
 • Dirk en Luutzen van Praktijkgenerator hebben het begrepen: het is niet alleen modellen afnemen. Zij staan open voor suggesties en vragen worden snel beantwoord. Ook bieden zij master classes aan (waar abonnees overigens vaak gratis gebruik van kunnen maken) waar je écht iets van opsteekt. Kortom: service is een werkwoord en wij zijn enthousiast!

  Karen Anne Hüpler-Hebben notaris bij Kaep Notaris Utrecht
 • Dankzij PraktijkGenerator ben ik 's-avonds vader voor mijn kinderen in plaats van iemand die zijn eigen modellen zit te maken.

  Theo de Bie, notaris bij Van Mourik & De Bie Notarissen, Schaik
 • De notaris doet er verstandig aan de gereedschappen voor zijn praktijk in te kopen. Dat geldt ook voor zijn modellen. PraktijkGenerator biedt een compleet systeem, waarmee zeer efficiënt en op kwalitatief hoog niveau kan worden gewerkt.

  Steven Perrick, advocaat en hoogleraar notarieel recht aan de UvA
 • Mijn oordeel is positief. Ik zou de website en de informatie het cijfer 8 geven.

  Arie Jan van der Bijl, notaris te Zoetermeer
 • Helemaal consequent zijn de initiatiefnemers achter de Praktijkgenerator echter niet. Zij laten geen mogelijkheid onbenut om op te merken dat notarissen veelal te weinig rekenen in verhouding tot het belang van hun werkzaamheden en de (tegenwoordig bijna unieke) dienstvaardigheid die zij daarbij betrachten. Nu bezondigen zij zich aan dezelfde fout. Ongevraagd gratis PE-punten voor notarissen en hun kandidaat-notarissen en notarieel medewerkers, inbegrepen in een maandelijkse fee die toch al concurrerend was...

  Jeroen Ammerlaan, Ammerlaan Legal, Goes
Overzicht aangesloten notariskantoren

Mail of bel

026 379 19 12

voor meer info