Demo aanvragen
Terug naar overzicht

Dinsdag 22 oktober 2019

Omzet verhogen en kosten verlagen

Dit is het laatste deel van Durf te rekenen!

Waarom verdient de ene notaris € 1,2 miljoen en de ander nog geen € 75.000?

Is de één slimmer dan de ander?

Meestal niet.

Is de één beter dan de ander?

Meestal niet.

Vaak zaten ze naast elkaar in de collegebanken.

Het heeft vaak te maken met een min of meer toevallige keuze rond het zoeken van de eerste en tweede baan. Ging je bij een groot internationaal opererend kantoor werken en bleef je daar werken dan vind je het volkomen normaal dat cliënten stevig in de buidel moeten tasten om jouw honorarium te betalen. Ging je werken op een plattelandskantoor, dan werd je veelal heel anders opgevoed.

Wat is het echte verschil? Het verschil zit hem in instelling (mindset) en in het businessmodel.

Kun je dat veranderen? Ja natuurlijk, het zijn uiteindelijk allemaal keuzes…. Soms oncomfortabele keuzes, maar het zijn keuzes.

Mindset:

Is jouw mindset dat het allemaal toch niet lukt, want ik zit in Zuid-Oost OverijDrentGronFriesLimBraGeldervallei en daar zijn alleen maar klanten de niets willen betalen, dan zul je gelijk krijgen. Want je gaat niet eens meer proberen te veranderen, want het lukt toch niet. Dit heet ook wel de slachtofferrol, alles overkomt jou en je hebt er geen enkele invloed op.

Is jouw mindset daarentegen dat jouw cliënten blij zijn met het feit dat jij twintig jaar lang hun verzekeringspolis bent, hun akte(n) de rest van de eeuwigheid bewaart, onnoemelijk veel moeite hebt gedaan om te komen waar je bent en dat je enorme waarde toevoegt aan het leven van jouw cliënt en dat jij daarvoor een hele goede beloning wilt ontvangen: dan ga je gelijk krijgen. Dit heet ook wel het voelen van 100% verantwoordelijkheid en het geven 100% toewijding (committed) om het tot een succes te maken.

Het is een keuze.

Business model:

Wat is jouw business model: dat is de wijze waarop jij geld verdient. Betaling per uur of per zaak, keuze voor een bepaalde soort praktijk en een bepaalde groep cliënten etc. En welke productiemiddelen jij daarvoor kiest: personeel, kantoor, software, hardware, bibliotheek, abonnementen etc.

Een heel makkelijk uitvoerbare strategie is: specialisatie. Een specialist verdient nu eenmaal meer dan een huisarts.

Een tweede en nog gemakkelijkere strategie is: intakeoptimalisatie. Klik HIER voor meer informatie.

En een derde strategie is: bespaar op de kosten. Ga na welke bedrijfsmiddelen onmisbaar zijn en neem afscheid van de overbodige bedrijfsmiddelen. Om inzicht te krijgen in jouw kosten en in jouw businessmodel hebben we een aantal eenvoudige online rekentools klaargezet. Ga naar Rekenen op PG om ermee te werken.

Wil je hier meer over weten, klik dan HIER voor het e-book: Boost je Notariskantoor.

Je kunt ook contact opnemen met Wendy Bootsman, consultant praktijkontwikkeling, voor een afspraak om hier samen naar te kijken (telefoon 06 516 909 23 of e-mail: wendy.bootsman@praktijkgenerator.nl).

Wil jij op de hoogte blijven van onze andere rekentools, onze updates, nieuws en praktijktips, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief, klik HIER.