Demo aanvragen
Terug naar overzicht

Woensdag 2 oktober 2019

Salaris voor de Notaris

In deze cyclus heb je kunnen berekenen wat de zichtbare en verborgen kosten van jouw kantoor zijn. We hebben behandeld: de kosten van een tuchtklachten, de kosten van een audit, de kosten van een BFT-onderzoek en de kosten van knowhow. We hebben geen aandacht gegeven aan de kosten van een schadeclaim. Heb jij nog posten gemist waar ook verborgen kosten aan verbonden zijn? Laat ons dat dan weten. Heb je de vorige mail gemist of wil je het nogmaals berekenen, klik dan HIER.

Wat moet een dossier opbrengen?
Neem het totaal van de zichtbare en de verborgen kosten en deel dat door het aantal dossiers dat jouw kantoor per jaar behandelt. Wat is de uitkomst? Hoeveel verschil maken de verborgen kosten?

Salaris voor de notaris
De kosten zijn nu helder. Is jouw salaris al verwerkt in de kosten, of kom jij pas aan de beurt als alle anderen al betaald zijn? Zit jouw salaris in de kosten, dan weet jij nu wat je gemiddeld per dossier moet factureren om break-even te spelen.

Zit jouw salaris er nog niet in, bepaal dan hoeveel jij (en jouw compagnon(s)) wil(len) verdienen en tel dat bedrag op bij de kosten en deel dat geheel door het aantal dossiers per jaar.

Wil je weten wat je gemiddeld per dossier moet omzetten om break-even te draaien, klik dan HIER. Maak een print van de ingevulde pagina als je het wilt bewaren, wij slaan niets op. Als jij de pagina verlaat, worden de ingevulde gegevens gewist.

Als jij dossiers behandelt voor minder dan het gevonden bedrag, dan maak je verlies en moet je dat verlies rechttrekken door het volgende dossier te behandelen voor het gevonden bedrag + het verlies van het vorige dossier.

Wil jij in één rekenmodel alle (verborgen) kosten en ook de opportunities die er zijn om hier beter uit te springen, stuur dan een mail aan wendy.bootsman@praktijkgenerator.nl en dan sturen wij jou GRATIS de volledige rekentool. Je kunt ook contact opnemen met Wendy Bootsman, consultant praktijkontwikkeling, voor een afspraak om hier samen naar te kijken (telefoon 06 516 909 23 of e-mail: wendy.bootsman@praktijkgenerator.nl).

In ons volgende bericht gaan we in op het verborgen verlies en hoe je dat nu juist kunt vermijden.

Wil jij op de hoogte blijven van onze andere rekentools, onze updates, nieuws en praktijktips, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief, klik HIER.