Demo aanvragen
Terug naar overzicht

Maandag 24 juli 2023

Modellen: zelf doen of uitbesteden? Welke vragen spelen daarbij?

Er zijn verschillende aanbieders van (notariële) modellen: EPX, KNB, LexLumen, Modellen voor de rechtspraktijk WoltersKluwer, PraktijkGenerator, Sdu, Amsterdam University Press (Handboeken van het Notariaat).

Welk pakket past het best bij jou en bij jouw kantoor? Wat wil je er mee? Wat verwacht je er van? Wat moet het voor jou doen: ontzorging, besparing en/of meer omzet opleveren?

Onderstaand de 15 belangrijkste vragen die je zou moeten stellen aan de uitgever als je nadenkt over het outsourcen van je modellenwerk. Laat deze meewegen in de juiste keuze!

1. Bestrijken jullie modellen alle notariële rechtsgebieden?

2. Hoe vaak updaten jullie aan de hand van jurisprudentie, nieuw recht en Best Practices? Zijn jullie modellen bijvoorbeeld straks gereed voor de Omgevingswet die op 1 januari 2024 in werking treedt? Voor nadere informatie over de Omgevingswet en wat je daarmee als notaris moet, klik HIER *)

3. Hoe vaak lanceren jullie nieuwe modellen?

4. Hebben jullie een helpdesk waar ik ook met juridische/inhoudelijke vragen terecht kan?

5. Hebben jullie een open source gedachte en een methode om typo’s en correcties te verwerken?

6. Hebben jullie ook WWFT-modellen?

7. Wie zitten er in jullie redactie?

8. Zijn de modellen intelligent?

9. Hebben jullie Engelse vertalingen?

10. Hebben jullie toelichtingen bij de modellen?

11. Hebben jullie draaiboeken voor de procesbegeleiding en bewaking?

12. Hebben jullie checklists om mijn cliënt nog beter te helpen en om mij te helpen aan mijn Belehrungspflicht te voldoen en om mijn professional exposure te verminderen?

13.Hebben jullie brieven, volmachten, besluiten, beschrijvingen, verklaringen?

14. Communiceren jullie modellen met ons softwarepakket bij Assyst, Van Brug, Quantaris, Notarisdossier, Notis, Nobilex, ….?

15. Hebben jullie rekenmodules?

Zelf doen is natuurlijk nog steeds een optie, maar het is de vraag of dat het beste gebruik van jouw resources is (directe tijd versus indirecte tijd).

Wil je weten of PraktijkGenerator bij jouw praktijk past en jou kan helpen met modellen, P.E.-opleiding, positionering en efficiëntie? Bel dan met 026 379 19 12 en vraag naar een van onze consultants praktijkontwikkeling. Of stuur een mail naar: info@praktijkgenerator.nl

*) Onze modellen zijn op 14 december 2023 aangepast aan de Omgevingswet. Het was een grote klus, het heeft ons tientallen uren gekost. Maar dat doen we voor jou! Klik HIER voor nadere info over de Omgevingswet.