Demo aanvragen
Terug naar overzicht

Master Class Splitsing in appartementsrechten voor het notariaat

Op donderdag 11 april 2024 verzorgen wij bij Van der Valk Hotel, Prins Bernhardstraat 75 in Vianen, van 10.00 tot 17.00 uur de Master Class Splitsing in appartementsrechten, docenten mr P.D. (Pieter) Schut en mr H.J.G. (Hubert) Braakhuis. Je bent welkom vanaf 9.30 uur voor koffie en thee.

Algemene informatie

Algemene informatie over onze Master Classes vind je HIER.

Onderwerpen

  1. Inleiding appartementsrecht, de basis en theorie: behandeld worden de inhoud en opbouw van de akte van splitsing, maar ook de tekeningen, (model)reglementen etc.
  2. VvE, beheer, regelgeving: behandeld worden allerlei aspecten van het appartement, zoals gebruik en bestemming, maar ook andere regelgeving alsmede goederen-/verbintenissenrecht (redelijkheid en billijkheid). Uiteraard met de laatste jurisprudentie
  3. Wijziging en opheffing van splitsingen: op- en aanbouw, soorten van wijziging en de (gerechtelijke) procedures van wijziging.
  4. Erfpacht en appartement en beperkte rechten: besproken wordt onder meer de stapeling van beperkte rechten.

Docenten

Pieter Schut is sinds 2007 partner en notaris bij KienhuisHoving advocaten en notarissen in Enschede, alwaar hij in 2003 in dienst trad als kandidaat-notaris. Binnen KienhuisHoving maakt Pieter deel uit van de Branchegroep Bouw en de Branchegroep Woningcorporaties.

Pieters expertise ligt op het gebied van splitsingen in appartementsrechten, commercieel vastgoed: projectontwikkeling in het algemeen, met name voor (woning)corporaties, gemeenten en overheden, property finance, Publiek Private Samenwerking (PPS), advies onroerend goed/vastgoed, binnenstedelijke herstructurering, maatschappelijk vastgoed.

Naast zijn werk als notaris was Pieter tevens auditor bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB), opgeleid tot het uitvoeren van peer reviews en is hij docent verdiepingscursussen Appartementsrecht voor SDU.

Hubert Braakhuis is advocaat bij Rijssenbeek Advocaten in Arnhem. Hij adviseert aan en procedeert voor onder meer (besturen van) VvE’s en hun beheerders, recreatieparken, woningbouwverenigingen en particuliere opdrachtgevers. Hij is specialist op het gebied van appartementsrecht.

Tevens treedt Hubert regelmatig op als docent post academisch onderwijs tijdens cursussen voor advocaten, notarissen, juristen en professionele vastgoedbeheerders. Ook verzorgt hij cursussen voor (besturen van) VvE’s. Daarnaast is Hubert lid van de Vereniging voor Bouwrecht en de Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten.

Studiepunten

Voor het geheel bijwonen van deze Master Class worden 5 studiepunten toegekend door de KNB en SOMN.

On Demand

Deze Master Class zal op een later tijdstip op onze website on demand beschikbaar zijn.

Aanmelden

Fysieke Master Class: aanmelden kan tot en met 12 maart 2024, tenzij de zaal eerder is volgeboekt.

Master Class via livestream: aanmelden kan tot en met 9 april 2024.

Kort voor de dag van de Master Class sturen wij een e-mail met details over de Master Class.

Nadere informatie

In aanloop naar de Master Class ontvang je van ons de door de docent aangeleverde PowerPoint-presentatie en het eventuele cursusmateriaal.

Beperkt aantal deelnemers

Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Schrijf je dus snel in, toewijzing geschiedt in de volgorde van binnenkomst.