Demo aanvragen
Terug naar overzicht

Master Class Steward-ownership voor juristen en notarissen

Op donderdag 13 juni 2024 verzorgen wij bij Van der Valk Hotel, Prins Bernhardstraat 75 in Vianen, van 10:00 tot 17:00 uur de Master Class Steward-ownership voor juristen en notarissen, docenten mr V.S. (Victor) Bouman, mr E.A.E.M. (Emilie) van Blokland en G.W. (Gijsbert) Koren MSc. Je bent welkom vanaf 09:30 uur voor koffie en thee.

Algemene informatie

Algemene informatie over onze Master Classes vind je HIER.

Onderwerpen

  1. Introductie principes van steward-ownership, voordelen & uitdagingen
  2. Toelichting scheiding winst- & stemrecht, verschillende juridische modellen, steward-owned rechtsvorm
  3. Bespreken steward-ownedprincipes aan de hand van statuten bestaande ondernemingen
  4. Bespreken steward-ownedprincipes aan de hand van aandeelhoudersovereenkomsten van bestaande ondernemening

Docenten

Victor Bouman is advocaat en partner bij Wieringa Advocaten in Amsterdam. Zijn praktijk concentreert zich op ICT (met name contracten) en ondernemingsrecht. Binnen het laatste praktijkgebied staat hij cliënten, veelal in de ICT-sector en de zorg, bij met advies over onder meer samenwerkingen en overnames. Sinds enkele jaren houdt Victor zich intensief bezig met steward-ownership. Hij begeleidt bedrijven bij de transitie, door te adviseren over de structuur en het opstellen van aandeelhoudersovereenkomsten. Daarbij werkt hij nauw samen met notarissen. Ook geeft Victor regelmatig cursussen over steward-ownership, zowel aan andere juristen als aan leken. Zo probeert hij bij te dragen aan de bekendheid van steward-ownership in Nederland.

Emilie van Blokland is werkzaam als freelance kandidaat-notaris in het ondernemingsrecht bij KB notarissen in Amsterdam. Emilie werkt sinds 2010 als kandidaat-notaris in het ondernemingsrecht, ze heeft ervaring opgedaan bij verschillende kantoren in Amsterdam: Eversheds Sutherland en n/p notarial partners.

Emilie heeft ervaring in het begeleiden van transacties, herstructureringen, het opzetten van werknemersparticipaties en het adviseren van diverse start-ups en scale-ups. Haar passie is het begeleiden van duurzame ondernemers in de transitie naar steward ownership.

Emilie heeft de Grotius Academie Fusies & Overnames in 2020 afgerond.

Gijsbert Koren is oprichter van We Are Stewards en pionier op het gebied van crowdfunding. We Are Stewards heeft als doel het steward-ownership in Nederland op de kaart te zetten en helpt ondernemers en investeerders om met steward-ownership hun impact te maximaliseren.

Gijsbert heeft bijgedragen aan de opkomst en ontwikkeling van crowdfunding in Nederland. Zijn overtuiging luidt: “Steward-ownership is het ideale fundament voor ondernemers en investeerders die positieve impact willen maken.”

Studiepunten

Voor het geheel bijwonen van deze Master Class worden 5 studiepunten toegekend door de KNB en SOMN.

On Demand

Deze Master Class zal op een later tijdstip op onze website on demand beschikbaar zijn.

Aanmelden

Fysieke Master Class: aanmelden kan tot en met 14 mei 2024, tenzij de zaal eerder is volgeboekt.

Master Class via livestream: aanmelden kan tot en met 11 juni 2024.

Kort voor de dag van de Master Class sturen wij een e-mail met details over de Master Class.

Nadere informatie

In aanloop naar de Master Class ontvang je van ons de door de docent aangeleverde PowerPoint-presentatie en het eventuele cursusmateriaal.

Beperkt aantal deelnemers

Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Schrijf je dus snel in, toewijzing geschiedt in de volgorde van binnenkomst.